vecchia romagna, BRANDY - bicchiere caraffa cl 50 gr 40
- Online


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- vecchia romagna, BRANDY - bicchiere caraffa cl 50 gr 40 anni '70
le bottiglie danno la raccolta
la storia della distilleria
Vecchia Romagna è un cognac nato nel
1820 come distillato di uve Trebbiane, prodotto a Bologna dalla
distilleria Buton; il nome nacque solo nel 1939 e divenne
particolarmente famoso negli anni Sessanta e Settanta del XX
secolo; risulta essere il cognac più venduto in Italia nel
2018; Nel 1999 la distilleria diventa
proprietà del Gruppo Montenegro
.
Jean Bouton, erede di una famiglia
francese con una lunga tradizione nel mondo della distillazione, si
trasferì a Bologna nel 1820 per fondare una distilleria in una
distilleria sperimentale. Che ha fondato la Distilleria G. Buton &
C., scegliendo di italianizzare il proprio nome per rafforzare il
legame con la sua nuova terra.
Bouton trova nelle uve
dell'Emilia-Romagna l'elemento ideale per la produzione del primo
cognac italiano, chiamato Cognac
Buton.
Agli inizi del XX secolo passò alla gestione di Buton il marchese Filippo Sassoli de' Bianchi, sotto la cui guida il Cognac Buton ottenne numerosi successi, tra cui il Gran Premio dell'Esposizione Universale di Parigi del 1900.
În 1939, Sassoli 'de Bianchi, în ciuda situației adverse din cauza
Acordului de la Madrid [6], care restrânge denumirea de "coniac"
doar la produsele franceze, își demonstrează
ingeniozitatea și decide să schimbe numele din Cognac Buton în
Vecchia Romagna Buton Coniac. În același an a fost concepută
și o nouă sticlă, a cărei formă triunghiulară a devenit o
particularitate a produsului. Popularitatea a crescut în anii
cincizeci și datorită unei campanii de publicitate de succes
difuzate în timpul Carosello cu actorul Gino Cervi în 1958, al
cărui slogan era „Vechi Eticheta neagră Romagna, coniacul care
creează o atmosferă. ”Același slogan va fi repetat de mai multe ori
de-a lungul anilor cu mărturii diferite.
Rachiul este produs pornind de la o selecție de vinuri care sunt
supuse unei prime faze de distilare și apoi lăsate să se odihnească
în butoaie de stejar, astfel încât să capete parfum și gust.
„Metoda Vecchia Romagna” presupune trei pași. În primul rând,
distilarea, care combină două tehnici: una „coloană” continuă și
Charentais discontinuu de tip „alambic”. Ulterior, distilatul
îmbătrânește în butoaie de stejar. În cele din urmă, amestecul are
loc cu o selecție de spirite.
Pentru a satisface aceste nevoi de producție, Vecchia Romagna a inaugurat în 1970 o nouă fabrică numită „Orașul rachiului”, un spațiu în care distilatul nu este doar produs, ci și îmbătrânit.
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Le fasi dell'invecchiamento sono
tre:
assorbimento del
cognac
digestione
ossidazione
Durante la prima fase di invecchiamento,
il cognac assorbe i fenoli della lignina presenti sulle doghe, che
conferiscono il particolare colore del cognac: in questa fase
vengono utilizzate bottiglie nuove, che vengono i contenitori sono
stati utilizzati tre volte per otto mesi
consecutivi.
Questa fase, l'estrazione, libera i dogi
e i sali minerali.
Dopo l'estrazione, che dura dagli otto
ai dici mesi, il cognac viene travasato in botti più vecchie per la
fase di digestione, che dura dagli due ai cinque
anni.
L'ossidazione dei tannini conferisce la
fissazione del colore, mentre il contatto con il legno invecchiato
conferisce al cognac sensazioni sensoriali complesse: in tema di
colore, si preciserà che l'introduzione di caramello fino allo 0,5%
con il solo scopo di rendere il colore del liquido più
vivido.
Nella terza fase avviene l'ossidazione,
il vero e proprio invecchiamento, che rende il distillato complesso
ed interessante.
Questa fase può durare decenni, durante
i quali il Cognac continua ad vecchiare: la trasformazione viene
infatti interrotta solo quando quondam
l'imbottigliamento.
Non è possibile invecchiare un cognac per più di 60 anni: questo fatto è dovuto al naturale e benefico scambio di ossigeno con l'esterno, che provoca un'evaporazione volumetrica del 2/3%.
In realtà il cognac diventa così solo in
fase di assemblaggio, quando viene ridotto con acqua distillata che
porta la gradazione alcolica tra il 38% e il 42% in volume:
ricorderete che il brandy contenuto nelle bottiglie ha un volume
compreso tra 70 % e 72%
Inglese: Very Superior Old Pale
(stravecchio superiore giallo-paglierino); brandy o brandy
invecchiato danno 18 o 25
anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio
pallido grappa o brandy invecchiato dare 25 o 40
anni.
Ciao, ho appena comprato Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, sarebbe d'aiuto avere una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. In caso di relativa insoddisfazione del prodotto ordinato o della sua qualità, contattateci telefonicamente o via e-mail e vi garantiamo una soluzione positiva alla situazione . Grazie e vi aspettiamo Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului