Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Virgil Moise (1934-1998), "Drumul spre casa", ulei pe panza, semnat, 73,5x58 cm

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Virgil Moise (1934-1998), "Drumul spre casa", ulei pe panza intinsa pe sasiu, semnat, datat

73,5x58 cm- cu rama

61x46 cm- fara rama

Rama originala din lemn cu foita de aur

Stare foarte buna

GARANTEZ AUTENTICITATEA LUCRARII FARA LIMITA DE TIMP.

Date biografice:

Nascut la 4 decembrie 1934 la Calimanesti, Valcea. Absolvent al Institutului de arte plastice N. Grigorescu, Bucuresti unde il are printe altii ca profesor pe Camil Ressu.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici. Participa intre 1964 si 1993 la peste 20 de expozitii colective de pictura si 10 expozitii personale.

Expozitii personale:

1973- Moscova, 1974- Bucuresti, 1976- Gal. "Tribuna", Cluj; 1980- Galeria "Eforie", Bucuresti; 1982- "Top Floor Gallery", Harrogate, Anglia; 1983-"Caminul Artei", Bucuresti; 1988 Galeria UAP, Ramnicu Valcea; 1987, 1990, 1993- Galeria Orizont, Bucuresti.

Obtine premiul Uniunii Artistilor Plastici din URSS precum si Premiul Asociatiei Cineastilor din Romania.

A pictat pe intreaga perioada a vietii in ulei, tempera, acuarela- compozitii, peisaje rustice si citadine, portrete de personalitati, nutura statica, schite in tus, carbune, creion, pastel.

A facut ilustratii in tus pentru revistele "Tribuna"- Cluj, si "Romania literara"- Bucuresti, intre 1970-1971, precum si la volumul ''Omagiu lui C. Brancusi- 1976"

Adresa: Str. Ion Campineanu nr. 1, 

Atelier: Str. Maria Rosetti nr 37.

Lucrari ale sale se gasesc in colectii particulare din Romania, Anglia, Franta, Belgia, R.F. Germania, SUA, Japonia, Brazilia, Venezuela

Comentarii critice:

"Privita diacronic si global, pictura lui Virgil Moise apare irepresabil marcata de factorul timp. Un timp concret, al evolutiilor si acumurilor tenace, petrecute unerori intr-un fel de orizont secund al impulsurilor picturale, dar si unul abstract, glisand complice intre proiect si recuperare. Inseparabile si determinante in plan iconic, aceste doua planuri se contureaza distinct doar prin incercarea de a gasi motivatiile intime ale demersului atat de original. Timpul cronologic este cel care conditioneaza tiranic drumul spre picturalitatea pura, de substanta si autonoma. Astfel incat debutul, coincizand cu o eliberare de esenta, are loc abia in anii "70. Timpul abstract, eliberat de limite si succesiuni rigide, este cel care ii permite lui Virgil Moise recuperarea creatoare a lectiei maestrilor Evului Mediu tarziu si ai Renasterii timpurii. Fascinatia exercitata de modelul mental se descifreaza in sincera implicare afectiva, cenzurata de grila culturala precaut utilizata. Artistul nu-si propune sa redescopere o realitate care, oricum, ii este cosubstantiala si nici sa provoace o revizuire a sintaxelor si morfologiilor sedimentate in secole. El doreste sa regaseasca, sa reformuleze si sa reabiliteze sentimentul unei comuniuni organice cu substanta lumii doar prin pictura. De aici calitatea aparte a limbajului pictural, nici mimetic si nici divergent in raport cu realitatea. Bucuria redescoperirii formei concrete, a culorii sentiment si a emotiei vecina cu ingenuitatea echivaleaza cu recuperarea unui climat profund spiritual.

Pictura lui Virgil Moise, mai ales cea de peisaj sta sub semnul realismului magic, timpul tutelat abolindu-se pentru a face loc metafizicului. Vorbind despre portretist ar trebui, poate, sa relevam capacitatea de imersiune in psihologia personajului, depasind asemanarea frapanta sub raport fizionomic. Fireste, calitatile pictorului sunt si rezultatul unei indelungi, severe si critice insumari de experiente variate si insolite. Probabil ca traseul scenografului Virgil Moise este marcat de mii si mii de schite, desene, ebose, planuri, toate propunand o realitate ce se dorea eliberata tocmai de clisee si tautologii imagistice. Dar exista intr-un plan secund, venind spre noi pe cai mediate, si o imensa capacitate de a observa, tria si aprofunda detalii pentru altii insignifiante, descoperite la om sau natura in strafulgerarea unei generatii" (Virgil Mocanu, 1987)

Bibliografie:

Alexandru Cebuc, Vasile Florea, Negoita Laptoiu, "Enciclopedia artistilor romani contemporani", Ed. ARC2000, 1996, vol I, p. 130

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, "Virgil Moise- pictura", catalogul expozitiei de la Galeria "Caminul Artei", septembrie 1983.

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, "Virgil Moise- pictura", catalogul expozitiei de la Galeria "Orizont", iunie-iulie 1990.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala - UNIVERSITATE in max. 1 zi lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review