Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Willy Pragher: spatii vizuale romanesti 1924 - 1944

* * 1 părere
5 din 5
Media calculata
pentru
1 calificativ
  • 5 stele fill 1
  • 4 stele fill 0
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Expoziţia "Refractări. Willy Pragher: spaţii vizuale româneşti 1924 - 1944" va fi deschisă în perioada 13-30 septembrie 2007 în Sala Gheorghe Focşa a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“. Este vorba despre o expoziţie fotografică a Institutului pentru Istoria şi Geografia Regională a Şvabilor Dunăreni - Tübingen şi a Arhivei Landului Baden-Württemberg (Arhivele Statului din Freiburg)
 
De la începutul anului 2007 România este un partener nou în cadrul Uniunii Europene. Cu toate acestea a rămas o ţară încă necunoscută, percepută prin stereotipuri. Diversitatea peisajului natural, bogăţia culturală, resursele sale economice şi formele specifice de evoluţie a modernităţii rămân, pentru mulţi, în bună parte neobservate. Institutul pentru Istoria şi Geografia Regională a Şvabilor Dunăreni din Tübingen şi Arhivele Landului Baden-Württemberg (Arhivele Statului din Freiburg) prezintă o expoziţie de fotografii 
dedicată acestor aspecte. 
 
Expoziţia prezintă 172 de imagini în format mare, surprinse în perioada 1924-1944 de fotoreporterul din Freiburg şi reprezentantul Noii Viziuni, Willy Pragher (1908-1992), pe meleagurile sale părinteşti. Cuprinzând cca. 12.000 de fotografii cu privire la România, colecţia fotografului, păstrată la Arhivele Statului din Freiburg, este considerată unul din fondurile fotografice importante cu privire la România interbelică.
 
Pe fundalul cezurilor epocale ale primei jumătăţi a veacului al XX-lea expoziţia problematizează liniile de ruptură ale istoriei contemporane româneşti în sfera politică şi culturală, în strânsă legătură cu mutaţiile produse în percepţia fotografică a ţării în spaţiul public german, la care au contribuit şi imaginile lui Pragher. Paralelismul dintre tradiţie şi modernitate, dintre vechea naţiune culturală şi ţara în curs de industrializare, specific evoluţiei româneşti în anii ’30 ai veacului trecut, este una din temele majore ale creaţiei fotografice pragheriene. Imaginile româneşti ale lui Pragher fascinează până în ziua de astăzi, oferindu-se unei reflecţii ancorate în prezent asupra acestei ţări sud-est europene.
 
La vernisajul german al expoziţiei, care a avut loc la 19 iulie 2007 în Hala de sticlă a Prefecturii din Tübingen, au participat înalţi oaspeţi din Germania şi din România: Gernot Erler, ministru de stat în Ministerul de Externe al Germaniei şi preşedinte al Societăţii Germane pentru Europa de Sud-Est, secretarul de stat Mihai Gheorghiu, şeful Departamentului pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni din Ministerul de Externe şi prof. univ. dr. Zeno Karl Pinter, subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. În perioada 17 august – 8 septembrie 2007 expoziţia a fost prezentată la Galeria de artă Contemporană a Muzeului Naţional ”Brukenthal” din Sibiu.
 
Expoziţia este însoţită de un cuprinzător volum în ediţie germană şi română, care reuneşte, pe lângă catalogul expoziţiei, articole cu privire la biografia fotografului, la istoria României, la curentul Noii Obiectivităţi şi la propaganda vizuală în cel de-al Treilea Reich şi în România în timpul celui de-al doilea război mondial.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.

Willy Pragher: spatii vizuale romanesti 1924 - 1944 - Parerile cumparatorilor despre vanzator si produs  

* *
5 din 5
Media calculata pentru
1 calificativ
  • 5 stele fill 1
  • 4 stele fill 0
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0


Adauga review
De la Calificativ primit Data
nignumet (100% / 127)
* * 5 din 5