Z 18 - Vin BAROLO, EUGENIO BATTISTA BORGOGNO, DOC, recoltare 1989 cl 72 gr 13,5
-
Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
- Online


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Priviti imaginile pentru a vedea nivelul de umplere,capsula și condițiile etichetei Rețineți deteriorarea și uzura sticlei.
Sticla in momentul expedierii este exact ca in fotografii ,dopul
este la locul lui-nu pluteste in lichidul continutului si nici nu
pierde din continut. Deși avem grijă să împachetăm sticlele în
siguranță, nu putem garanta că dopurile și închiderile vechi nu vor
curge în timpul transportului.
La cerere putem adauga o alta capsula deasupra dopului original
pentru siguranta in transport.
- Z 18 - Vin BAROLO, EUGENIO BATTISTA BORGOGNO, recoltare 1969 DOC, cl 72 gr 13,5
STICLA CU VIN VECHI DE COLECTIE
-Această sticlă este vândut ca un ARTICOL collectible. Potabilitatea CONȚINUTULUI NU ESTE GARANTATA.
-LA
BOTTIGLIA È VENDUTA IN QUANTO OGGETTO DA COLLEZIONE. NON È
GARANTITA LA BEVIBILITÀ DEL CONTENUTO.
-THIS BOTTLE IS SOLD AS A COLLECTIBLE ITEM. THE DRINKABILITY OF THE
CONTENT IS NOT GUARANTEED.
vinuri vechi de mai mult de 30 de ani înainte de deschiderea acestora trebuie să respecte anumite reguli
1 - Sticla trebuie să stea nemiscata cu dopu in sus cu cel puțin 24 de ore
2 - ar trebui să fie deschise cu câteva ore înainte de a consuma
3 - să le deschidă pentru a utiliza o pârghie pentru capace cu aer, deoarece dopul tinde să rupă cu ajutorul unui levier opritori spiralate
4 - odată deschis, ar trebui să fie varsata ușor, fără a face mișcări bruște a sticlei pentru a preveni orice depunere , până la 4/5 din conținutul într-un decantor pentru a obține aer vinului
5 vin roșu ar trebui să fie servit la temperatura camerei, vinul alb, în mod normal, la temperatura normală a frigiderului, eventual pe fiecare flacon este recomandat temperatura potrivita pentru a se bucure de ea la cele mai bune.
Cumpararea vinurilor ofera oportunitatea de a obtine vinuti bune in drum spre maturitare si a celor cara se gasesc mai rar, vreodata in activitatea de vanzare cu amanuntul.
Cu toate
acestea, merita mentionat
faptul ca vinul continua
sa imbatraneasca in sticla si va disparea in cele di urma - pentru
unele vinuri acest lucru ar putea ti 5 ani, pentru altii peste 100
de ani.
Desigur, retineti
acest lucru, atunci cand doriti sa cumparati o sticla de vin vechi,
acest risc poate fi atenuat prin revizuirea rapoartelor vintage
disponibile pe internet, recenzii critice si impunand asteptari
realiste.
Recompensa unui vin
bun la varful sau absolut de maturitate, care ofera o gama completa
de arome primare, secundare si tertiare, ar trebui sa fie suficient
de semnficaticativa pentru a nega dezamagirea
ocazionale.
Astfel, daca
riscul/rentabilitatea/ sunt considerate favorabile,
veti avea o selectie placuta de vinuri in deferitele etape de
maturitate disponibile in account nostru.
Salut tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia".
Istoria vinului în
Italia
În cele mai vechi timpuri orașului nostru i s-a dat numele de
Enotria tellus, adică țara vinului. Fiecare italian devine cetățean
al Enotriei când se naște și este un prieten natural al vinului,
acest lucru nu corespunde unui viciu, ci unei arte. Istoria
viticulturii italiene datează din jurul anului 1000 î.Hr. când
grecii au cucerit bazinul mediteranean: în timpul campaniilor lor
de colonizare au introdus cultivarea viței de vie în țara noastră,
mai întâi în Sicilia și Calabria unde au apărut primele baze
comerciale grecești și apoi s-au răspândit treptat spre nord. În
secolul al VII-lea î.Hr. de fapt, dovezile etrusce arată că în
Toscana de astăzi a fost produs și comercializat vin. Când în
secolul al III-lea î.Hr. Hanibal lupta împotriva Romei, tot sudul
Italiei era cultivat cu viță de vie. În timpul Imperiului Roman,
cultivarea viței de vie s-a răspândit în nordul Italiei și în
teritoriile de dincolo de Alpi. Odată cu invaziile barbare,
viticultura a suferit un declin rapid și apoi a înflorit mulți ani
mai târziu în secolul al XIII-lea și mai ales în Renaștere. După
această perioadă foarte înfloritoare pentru lumea vinului (de fapt
au fost fondate vinicole celebre încă existente astăzi),
viticultura din secolul al XVI-lea a cunoscut din nou un colaps
coroborat cu declinul familiei Medici când Italia a căzut sub
dominația spaniol-habsburgică. Revoltele politice din secolul al
XIX-lea au permis renașterea acestuia, dar numai până în a doua
jumătate a secolului al XIX-lea: în acest moment catastrofa
filoxerei datează din urmă. Cele două războaie mondiale care au
provocat o adevărată distrugere a podgoriilor au agravat și ele
această situație, care era deja dramatică în sine. De atunci, vinul
italian a prezentat primele semne de recuperare abia în jurul
anului 1970. În ultimii treizeci și cinci de ani, vinurile și
viticultura italiene au suferit schimbări mai radicale decât în
ultimele trei secole. Culturile mixte care au văzut vițele crescute
împreună cu măslini și pomi fructiferi au dispărut și multe lucruri
s-au schimbat și în pivniță, deosebit de importantă a fost
introducerea controlului temperaturii în timpul fermentării, ceea
ce a deschis noi orizonturi calitative pentru vinurile italiene.
Modernizarea viticulturii și a vinificației a dus la o îmbunătățire
calitativă neașteptată care a început în Toscana la sfârșitul
anilor 1960 și s-a răspândit mai întâi în Friuli și Piemont și apoi
a atins toate regiunile peninsulei.
Italia este în prezent cel mai mare producător de vin din lume, cu
o producție medie anuală de 60 de milioane de hectolitri. Pe de
altă parte, consumul intern scade. Cantitativ vorbind, majoritatea
vinului italian provine din Toscana, Piemont, Puglia, Sicilia,
Emilia Romagna și Veneto, regiuni unde există o producție
intensivă. Acestea sunt vinuri de masă obișnuite al căror destin
este achiziționarea de către marile companii europene ca amestec de
vinuri sau eliminarea din comerț ca surplus și apoi distilarea
conform directivelor UE. Pe lângă această situație, totuși, este
necesar să subliniem că, în ultimii ani și de către unele crame,
există o contra-tendință care vede extinderea suprafețelor
teritoriilor destinate cultivării viței de vie fine și, în
consecință, creșterea producției de vinuri o denumire de origine în
detrimentul producției rampante de vinuri de masă. Din 1980
vinurile DOC au crescut cu 19%, iar cantitatea de vin vândută în
sticle a crescut în același timp cu cea vândută direct în butoaie
sau în demijohns.
Pentru a înțelege mai bine lumea enologiei italiene, mi se pare
necesar să facem o trimitere rapidă la situația legislativă actuală
în ceea ce privește garanțiile oferite consumatorului cu privire la
originea și calitatea vinurilor și la ceea ce presupun aceste
reguli pentru antreprenori. viticultură. Legea care reglementează
în prezent clasificarea vinurilor italiene este Legea nr. 164 din
10 februarie 1992, care a introdus modificări substanțiale în ceea
ce privește vechile reglementări pe această temă. Sistemul legii
tinde spre „calitatea totală” prin mecanismul de clasificare a
piramidei care contemplă la bază „vinurile de masă” și apoi trece
la „vinurile cu indicație geografică tipică” prescurtată cu IGT,
pentru a ajunge în cele din urmă la VQPRD care sunt împărțite în
„vinuri cu denumire de origine controlată” sau vinuri D.O.C. și
„vinuri cu denumire de origine controlată și garantată” sau
D.O.C.G. Această lege garantează calitatea produsului și protejează
interesul consumatorului prin diferite puncte care sunt
îmbunătățirea denumirii geografice, disciplinele de producție mai
rigide și în creștere cu creșterea nivelului vinului în cadrul
piramidei, caracterul obligatoriu al controalelor.
chimico-organoleptic pentru VQPRD iar pentru vinurile exportate. În
general, legea este foarte strictă și sancțiunile au fost
înăsprite. Acesta este motivul pentru care unii producători, care
nu doresc sau nu pot respecta legislația, își declasifică D.O.C. la
vinurile I.G.T. dar aproape întotdeauna vinuri de mare calitate,
uneori mai bune decât nobilul D.O.C. sau
D.O.C.G
Buna ziua,am un calificativ negativ si o problema cu un cumparator.
Am contactat telefonic si email acest cumparator,i-am propus sa-mi restituie sticlele cu ramburs asa cum este scris pe okazii,acesta nu accepta,vrea intai banii restituiti si banii de transport,pe urma el ne trimite sticlele goale cu motivul ca s-au varsat pe masa.
Sticlele sunt vandute ca obiecte de colectie si fara garantie .
Fapt acceptat de cumparator.
Dedesupt atasez directivele europene pentru tutela consumatorilor.
Directiva
199/44 / CE - Parlamentul European din 25 mai /
1999
art.
1 paragraful E
anularea
garantiei
daca
nu îndeplineste conditiile de
publicitate
art.
2 paragraful C
sunt
potrivite pentru utilizare atunci când sunt utilizate marfuri de
acelasi tip
(vinuri
de colectie)
art.
3 paragraful 3
consumatorul
era constient de defect si nu putea ignora cu adevarat acest
fapt
(vinuri
de colectie de 50 de ani sunt vinuri de colectie si nu de
baut.)
art. 7
produsul
în conformitate cu termenii contractuali
-
toate fotografiile postate si descrierea
detaliata
-
scrisa fara garantie
-
produsele alimentare deschise nu sunt returnate (vinul este o
afacere alimentara)
-
partile au acceptat termenii contractului (vanzari
okazzi)
Directiva UE 2011/83 din 25 octombrie 2011
art.
16
paragraful
- E - G
Furnizarea marfurilor sigilate care nu se pot returna dupa ce au fost deschise,de cumparatore.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - 16.5 Lei in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - 16.5 Lei in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare