Numar articol: 228843690. Vezi produse asemanatoare.
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Zahar de Cocos 150 grame Solaris
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Disponibilitate:
In stoc
1 disponibil
Primesti 9 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Ofer garanție, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Detalii
produs
Gustul zaharului de
cocos aminteste de caramel, fiind un indulcitor foarte aromat.
Zaharul de cocos se obtine prin evaporare din seva florilor
cocotierului. Poate fi adaugat in limonada, ceai, deserturi coapte
etc.
Beneficii
produs
Recomandam pentru
inlocuirea zaharului alb
Poate fi folosit la
indulcirea tuturor alimentelor
De ce sa consumi
zahar de cocos
Cu un gust subtil
similar zaharului brun si o aroma specifica ce ne aminteste de
caramel, zaharul de cocos este un indulcitor natural ce rezulta
prin cristalizarea nectarului florilor cocotierului (Cocos
nucifera).
Pentru producerea
zaharului de cocos, este sectionat mai intai spadicele cu muguri
neinfloriti ai cocotierului si se colecteaza seva dulce a acestora.
Dupa aceea, seva este procesata, obtinandu-se un sirop care este
convertit prin procedee de evaporare fie in granule, fie intr-o
pudra fina de zahar de cocos.
Intrucat este un
produs 100% natural, ce nu a fost supus rafinarii si care contine,
pe langa zaharuri, unele vitamine, minerale si chiar si
antioxidanti, zaharul de cocos poate fi un excelent substitut, o
alternativa in cadrul unei alimentatii sanatoase, la zaharul alb
rafinat (din trestie de zahar) care nu contine deloc nutrienti. In
plus, este un indulcitor aromat, mai putin dulce si cu indice
glicemic mai mic decat zaharul, care va conferi preparatelor tale o
nuanta placuta de caramel.
Culoarea,
intensitatea gustului dulce si aroma zaharului de cocos pot varia
in functie de specia de cocotier de la care a fost recoltata seva,
de sezonul de recoltare, zona geografica, precum si de modalitatea
folosita pentru producerea nectarului de
cocos.
Zaharul de cocos
este folosit de cel putin o mie de ani in gastronomia specifica
regiunii sudice a Asiei, fiind uneori numit ,,zahar malacca" (sau
gula melaka, denumirea datorandu-se provenientei sale din
Malaezia). Principalii producatori de zahar de cocos, cu un procent
de aproximativ 80% din productia globala a ultimelor decenii, sunt
Filipine, Indonezia si Thailanda, Malaezia, dar exista o multime de
alte tari care produc sau comercializeaza zahar de cocos. Consumul
de zahar de cocos in Europa se afla intr-o continua ascensiune in
ultimii ani, acesta fiind folosit mai ales in alimentatia
sanatoasa, in compozitia unor bauturi si uneori in aplicatii
cosmetice.
Ramai alaturi de noi
in continuare pentru a decoperi valorile nutritionale ale zaharului
de cocos, beneficiile sale, precum si unele modalitati in care il
poti consuma.
Valori
nutritionale
Tabelul valorilor
medii nutritionale pentru 100 g zahar de cocos ne indica componenta
macronutrientilor:
Glucide - 95,01 g
(din care zaharuri - 82,12 g);
Proteine - 1,26
g
Grasimi - 0,38
g
Sare -
0
Valoare energetica -
388,5 kilocalorii
Zaharul de cocos
este bogat in carbohidrati, in special in zaharuri (70-80% sucroza,
glucoza si fructoza) si are un continut caloric si un indice
glicemic mai mic decat al zaharului alb. O lingurita de zahar
(aproximativ 6g) contine aproximativ 5,7 g glucide si aproximativ
23 de kilocalorii.
Spre deosebire de
zaharul alb care nu contine nutrienti, regasim in compozitia
zaharului de cocos urmatoarele vitamine si
minerale:
vitamina C, vitamine
din complexul B (B1, B2, B3, B4, B10);
minerale: potasiu
(mai ales), dar si fier, magneziu, zinc, sodiu,
calciu.
indice glicemic mic
sau mic spre mediu - indicele glicemic al zaharului de cocos a fost
masurat de mai multe organizatii internationale, cele mai multe
studii atribuindu-i acestuia un indice glicemic mic sau mic spre
mediu (intre 35-54). Indicele glicemic al zaharului de cocos este
mai mic decat al zaharului alb care are un indice glicemic mare, de
60-70.
Zaharul de cocos
contine, de asemenea, polifenoli, antioxidanti si inulina (un tip
de fibra solubila care are proprietatea de a incetini viteza de
eliberare a glucidelor in sange, dupa
mese).
Beneficii ale
zaharului de cocos
Zaharul de cocos
face parte din categoria indulcitorilor naturali si este mult mai
sanatos decat zaharul intrucat nu este supus proceselor de
rafinare, nu contine substante sintetice sau ingrediente
artificiale si, astfel, nu ii este alterat continutul de vitamine,
minerale si de alti nutrienti. Consumat in doze moderate, zaharul
de cocos iti ofera urmatoarele
beneficii:
previne cresterea
brusca a glicemiei - masurarea indicelui glicemic reprezinta o
modalitate de a determina modificarile ce apar dupa consumarea unor
alimente ce contin zaharuri. Consumul repetat al unor alimente cu
un indice glicemic mare (precum zaharul alb) conduce la cresterea
brusca a glicemiei si uneori chiar poate declansa rezistenta la
insulina.
De asemenea, poate predispune organismul la obezitate. In ceea ce priveste zaharul de cocos, acesta are un indice glicemic mic sau mic spre mediu (conform unor studii) si reprezinta o alternativa mai buna in cazul diabetului. De asemenea, zaharul de cocos contine inulina, un tip de fibra solubila care incetineste digestia si absorbtia glucozei in sange dupa mese. Alimentele ce contin inulina pot reprezenta alegeri sanatoase pentru persoanele ce prezinta simptomele diabetului.
De asemenea, poate predispune organismul la obezitate. In ceea ce priveste zaharul de cocos, acesta are un indice glicemic mic sau mic spre mediu (conform unor studii) si reprezinta o alternativa mai buna in cazul diabetului. De asemenea, zaharul de cocos contine inulina, un tip de fibra solubila care incetineste digestia si absorbtia glucozei in sange dupa mese. Alimentele ce contin inulina pot reprezenta alegeri sanatoase pentru persoanele ce prezinta simptomele diabetului.
sustine sanatatea
gastro-intestinala - continutul de inulina al zaharului de cocos
detine abilitatea de a stimula cresterea bifidobacteriilor din
microflora intestinala (aceleasi tipuri de bifidobacterii care se
regasesc in mod obisnuit in suplimentele prebiotice).
Bifidobacteriile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a hrani
bacteriile prietenoase din intestin si de a stimula sistemul
imunitar, oferind sustinere in tratarea mai multor conditii
specifice care ar putea afecta sanatatea intestinala. Unele exemple
in acest sens se refera la diaree si
colita.
contine un procent
mai mic de fructoza - conform unor surse, fructoza reprezinta un
tip de glucide care este convertit rapid in grasime in interiorul
organismului. Fructoza este descompusa cu o mai mare greutate de
catre ficat, in urma acestui proces rezultand formarea
trigliceridelor (o forma de grasime). Zaharul de cocos contine un
procent mai mic de fructoza comparativ cu zaharul alb care este
bogat atat in fructoza, cat si in glucoza.
poate contribui la
reglarea lichidelor din organism - datorita continutului de
potasiu, magneziu si sodiu, zaharul de cocos poate regla nivelul de
apa din organism, putand reface echilibrul electrolitic, in special
in cazul sportivilor si persoanelor care depun un efort fizic
considerabil.
Cum poti consuma
zahar de cocos
Zaharul de cocos sau
nectarul cristalizat din flori de nuca de cocos (cum mai este el
denumit) poate fi folosit in acelasi mod ca zaharul alb. In plus,
arata similar, are un gust asemanator zaharului brun, se dizolva si
topeste in acelasi mod ca zaharul din trestie de zahar si te poti
bucura in acelasi timp de beneficiile utilizarii unui indulcitor
complet natural, nerafinat, care are in compozitie unii nutrienti
valorosi.
Poti indulci cu
ajutorul zaharului de cocos orice fel de preparate care necesita
indulcire. Poti adauga zahar de cocos la bauturile favorite, la
ciocolata calda, la ceai, cafea sau cafea din cicoare, limonada,
lapte sau iaurt (inclusiv la cele vegetale). De asemenea, il poti
folosi ca un indulcitor aromat pentru diverse budinci (de exemplu:
budinca de chia), creme, in compozitia inghetatei, a cerealelor sau
a orezului cu lapte, ca topping pentru clatite, gofre sau salate de
fructe.
Nectarul cristalizat
din flori de cocos poate inlocui cu succes zaharul in aluaturi si
produse de patiserie sau in compozitia prajiturilor. Intrucat se
dizolva cu usurinta in lichidele caldute si are un punct de ardere
situat la temperaturi foarte mari, zaharul de cocos este un
indulcitor potrivit mai ales deserturilor ce necesita coacere la
cuptor (de exemplu: diverse placinte, tarte, briose sau biscuiti).
Intrucat are o aroma intensa de caramel, zaharul de cocos se
potriveste foarte bine produselor de patiserie ori cofetarie care
contin ciocolata si unele condimente fierbinti precum: scortisoara,
nucsoara, ghimbirul, cardamomul. De asemenea, se dizolva si se
omogenizeaza foarte bine in combinatie cu unt sau
oua.
Zaharul de cocos
este folosit mai ales in gastronomia din sud-estul Asiei ca un
indulcitor nu doar pentru deserturi, ci chiar si pentru unele
mancaruri, fie ele calde sau reci. Cel mai adesea, zaharul de cocos
este adaugat pentru a echilibra gustul sarat al mancarurilor de
curry sau a mancarurilor care contin carne de peste sau pui.
Sosurile sau dressing-urile condimentate (picante-acrisoare si
dulci) de inspiratie asiatica pot fi indulcite cu putin zahar de
cocos, daca vrei sa te bucuri de combinatia inedita a celor trei
gusturi, intr-un singur preparat
culinar.
Precautii
Desi contine unii
nutrienti benefici pentru organism, zaharul de cocos, intocmai
precum majoritatea indulcitorilor, este o sursa bogata de zaharuri
si calorii. Din acest motiv, este recomandat consumul unei
cantitati mici si folosirea cu moderatie a zaharului de cocos,
precum si a oricaror indulcitori.
Excesul de zahar
adaugat in dieta poate genera efecte adverse precum agravarea
inflamatiilor, nivel crescut al glicemiei, acumularea unor
kilograme in plus si poate predispune la riscul aparitiei bolilor
cardiovasculare, a sindromului metabolic si la cresterea nivelului
colesterolului LDL si a trigliceridelor.
Recomandam
consultarea unui medic nutritionist inainte de consumul zaharului
de cocos, in cazul in care prezinti simptomele unor boli grave si
in special in cazul diabetului, a bolilor metabolice, hepatice sau
renale.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Zahar de Cocos 150 grame Solaris