Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

cercei stud finuti argint 925 in forma de fluture

Livrare gratuita la comenzile de 500 lei

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

pentru orice alte detalii va stau la dispozitie pe forum! nu ezitati sa ma contactati!

pentru marimea inelelor va rog sa ma contactati la fel si pentru dimensiunile pietrelor etc..

toate piesele si pietrele sunt autentice,  cu provenienta din thailanda, tara pietrelor, sau piese vechi din argint de colectie, si sunt cele din fotografie!


Prezentarea pietrelor pretioase si semipretioase

Scala Mohs a duritatii mineralelor Acvamarin Agat Alexandrit
Ametist Chihlimbar Citrin Coral
Crisoberil Ochiul Pisicii Crisocol Cuart Diamant
Granat Iolit Kyanite Labradorit
Lapislazuli Malahit Marcasita Ochi de Tigru
Onix Opal Peridot Perla
Piatra Lunii Piatra Soarelui Rubin Safir
Sidef Smarald Spinel Sticla de Murano
Tanzanit Topaz Turcoaz Turmalina
Zircon

Diamant  

Diamantul este cel mai dur material natural cunoscut si poate fi slefuit doar de pudra de diamant sau derivati. Denumirea de diamant provine din cuvantul grecesc ADAMAS = "de neinvins" sau "de necucerit".

FORMAREA DIAMANTULUI
  • Zacamintele primare sunt roci eruptive care au luat nastere din magma topita, , patrunsa vertical din adancime prin scoarta solida a pamantului, unde s-a solidificat sub presiune mare.
  • Diamantul are nevoie de 3 conditii pentru a aparea:
    • Presiune de aprx. 45 - 60 kbari
    • Temperatura aprx. 1500 - 1800 C
    • O perioada de 1 - 3,3 miliarde de ani
SLEFUIREA

Diamantele brute trebuie taiate si slefuite pentru a fi folosite in industria de bijuterii. Acest proces poate fi efectuat in 2 pasi:
  • Slefuirea incepand de Sus
  • Slefuirea incapand de Jos.
CEI 4C

Pentru a clasifica diamantele, exista patru criterii, numite cei 4C:
  • Carate
  • Claritate
  • Culoare
  • Taietura (cut)
Carate: masura pentru greutate folosita pentru pietrele pretioase, are simbolul CT.
1 CT = 0,20 grame.
Iolit  

Aceasta piatra este o alternativa populara a safirului sau a tanzanitei pentru aceia care iubesc albastrul. De asemenea este o piatra care atrage colectionarii datorita pleocrosimului neobisnuit: culoarea sa se modifica atunci cand va uitati la piatra din unghiuri diferite. Un iolit la care va uitati de sus poate aparea albastru, iar atunci cand va uitati la el din laterale poate fi aproape incolor.

Istorie, legenda
Denumirea iolite vine din grecescul "ios", care inseamna violet. Atunci cand Leif Eriksson si alti exploratori vikingi se aventura in apele oceanului Atlantic, acestia foloseau bucati subtiri de iolit pentru a se orienta, determinand pozitia exacta a soarelui, ajutandu-i astfel sa navigheze.

Calitate, valoare
Iolitul se gaseste in cantitati considerabile si este destul de ieftin. Cu cat este mai intens albastrul, cu atat este mai pretioasa piatra. Cel mai adesea se gaseste iolitul de un albastru deosebit in greutati mai mic de oun carat: cel de marimi mai mari este de obicei prea inchis, spre negru. Cea mai des intalnita forma de taiere este cea ovala.

Ingrijire
Iolitul este relativ dur, cu o duritate de 7 - 7.5 pe scala Mohs, dar trebuie ferit de lovituri.
Curatarea iolitului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.
Topaz  

Cu toate ca roz si rosu-oranj sunt cele mai valoroase culori ale topazului, topazul este acum cunoscut pe piata si in varianta albastra multumita unui nou proces de intensificare prin iradiere pentru topazul incolor.

Istoric, legenda
Egiptenii antici spuneau ca topazul a fost colorat de catre stralucirea aurie a zeului Soare Ra, oferindu-i puterea de a-i proteja de rele pe cei credinciosi. Legenda spune ca topazul inaltura vrajile si imbunatateste vederea.
Grecii antici credeau ca topazul are puterea de a spori puterea si de a-l face invizibil pe cel care il purta. Se spune ca topazul isi schimba culoarea in prezenta mancarii sau a bauturii otravite.
Despre cel mai faimos topaz din lume, marele Braganza setat in coroana portugheza, se credea la inceput ca este diamant.

Calitate, valoare
Topazul poate avea nuante de la maro si pana la oranj. Cel mai valoros topaz este mai mult rosu decat galben. Topazul imperial (rosu-portocaliu) este de asemenea valoros. Topazul galben si maro este mai accesibil ca si pret. Culoarea albastru-gheata al topazului albastru este obtinuta expunand topazul transparent la iradiatii si caldura. Nuantele mai deschise sunt create de electroni, iar cele mai inchis, de neutroni.
Topazul este taiat in forma ovala, pernita.

Ingrijire
Topazul are o duritate de 8 pe scala Mohs, dar nu este foarte dur. Trebuie protejat de lovituri, deoarece este nevoie doar de o lovitura puternica pentru a-l sparge in doua jumatati.
Culoarea tratata a turcoazului albastru este stabila si permananta si nu necesita atentie speciala.
Curatarea topazului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.
Granat  

In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor considera granatul a fi o piatra rosu inchis, aceste de fapt este disponibil intr-o gama extinsa de culori, inclusiv portocaliu si verde, aproape orice culoare in afara de albastru.

Istoric, legenda
In antichitate granatul rosu-maroniu era cunoscut drept carbuncul. Carturarii credeau ca numele de granat deriva din denumirea latina a rodiei "Punica Granatum".
Pietrele de granat erau purtate de cei care calatoreau pentru a-i proteja de accidente. De asemenea, se credea ca granatul alunga cosmarele.

Calitate, valoare
Varietatea include granat rodolit rosu-purpuriu, granat verde (tsavorite) si granat demantoid. Disponibilitatea depinde de varietate: tsavorite se gaseste foarte greu in marimi peste un carat sau doua, in timp ce rolodit se gaseste in dimensiuni mai mari. De obicei, granatul se taie sub forma rotunda, ovala sau pernita.

Ingrijire
Aceasta piatra dura este usor de ingrijit, avand o duritate de 7.25 - 7.5 pe scala Mohs.
Curatarea granatului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.
Peridot  

Recunoscut imediat datorita culorii sale distinctive, "verde lime", peridotul este o piatra ce se poate gasi in rocile create de vulcani sau chiar in meteoritii care cad pe pamant.

Istoric, legenda
Romanii numeau aceasta piatra "smaraldul noptii" deoarece culoarea sa verde nu se intunecat pe timpul noptii, ci era in continuare vizibila la lumina lampii. Readus in Europa de catre Cruciati, peridotul a fost utilizat pentru a decora bisericile medievale.
Se spune ca peridotul sporeste puterea oricarui medicament.

Calitate, valoare
Peridotul este piatra corespunzatoare mineralului olivina. Deoarece fierul care ii defineste culoare este parte integrala din structura sa, peridotul se gaseste doar in varianta verde, de la verde-galbui si pana la verde intens.
Cea mai populara forma este cea ovala, dar se gaseste si sub alte forme, mai ales in dimensiuni mici.

Ingrijire
Peridotul are o duritate de 6.5 pe scala Mohs, adica este mai dur decat metalul, dar mai moale decat majoritatea pietrelor pretioase. Bijuteriile cu peridot trebuie depozitate cu grija deosebita pentru a evita zgarieturile.
Curatarea peridotului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Timisoara

  • - Predare personala - lipovei in max. 1 zi lucratoare

  • comanda minima 50 ron!!!!

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review