Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Angelica Archangelica - seminte

Livrare gratuita la comenzile de 200 lei

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Plicuri cu 30 de seminte.
Angelica Archangelica
Descriere planta. Proprietati. Utilizari
Angelica este o planta erbacee, perena, cu un rizom gros, în forma de nap, si miez alb-galbui în interior, continuat cu radacini adventive lungi. Tulpina groasa, cilindrica si goala în interior este înalta de 1-2 metri si apare numai din anul al doilea de vegetatie. Frunzele sunt mari, dintate pe margini si cu teaca umflata, iar florile alb-verzui se grupeaza în inflorescente umbeliforme, globuloase, de 10-20 cm în diametru.
În scopuri medicinale, se folosesc radacinile, tulpinile, frunzele si semintele, deci toate organele plantei. Rizomii cu radacini se recolteaza dupa al doilea an de cultura, în lunile august-octombrie sau la începutul primaverii (martie-mai). Dupa uscarea la soare sau în camere usor încalzite, radacinile capata un miros aromat, caracteristic si un gust amarui, usor picant. Frunzele si tulpinile se recolteaza în lunile iunie-iulie, iar semintele în iulie. La recoltare, planta nu trebuie atinsa cu mâna umeda, deoarece sucul sau este iritant pentru piele si mucoasele sensibile, ca urmare a prezentei furano-cumarinelor. Cultura de angelica se înfiinteaza în luna august, prin semanatul imediat dupa recoltarea semintelor, deoarece acestea îsi pierd repede facultatea germinativa.

Continut chimic extrem de bogat

Compozitia chimica a organelor plantei explica multiplele proprietati terapeutice, valorificate în diferite forme de utilizare interna si externa. Atât în rizomi si radacini, cât si în seminte, frunze si tulpini, exista, în medie, 1% uleiuri eterice, în care predomina hidrocarburile ciclice si aromatice. 
Uleiul este galben-verzui, cu miros aromat, usor ierbos, picant si lemnos, asemanându-se cu uleiurile de mosc si ambra.
În afara de ulei eteric, mai exista cumarine si furano-cumarine, acizi organici (angelic, valerianic, cafeic, clorogenic), acizi grasi, taninuri, substante amare, rezine, glucide, vitamina B.
Compozitia chimica complexa a plantei Angelica archangelica (iarba îngerilor, antonica si bucinis, cum i se spune în popor) explica multiplele proprietati terapeutice, eficiente în tratamentul afectiunilor interne grave. 

În scop medicinal, planta se recolteaza în întregime primavara si la sfârsitul verii. Doar partile superioare ale plantei, cele care cresc deasupra pamântului, se recolteaza în lunile iunie si iulie. Dupa recoltare, planta se usuca imediat si se foloseste doar un interval de un an. Atât radacinile, rizomii, cât si semintele, frunzele si tulpinile acestei plante ocrotita de lege contin uleiuri eterice, acizi organici, acizi grasi, taninuri, substante amare, glucide si vitamine din complexul B. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competente în fitoterapie si nutritie, ne recomanda sa cultivam planta în propria gospodarie si vom avea o farmacie a casei deschisa non-stop.

Eficienta în tratamentul a peste 80 de afectiuni interne
Datorita proprietatilor sudorifice, antibiotice, digestive, Angelica este eficienta în tratamentul intern a peste 80 de afectiuni: stari depresive, astenie, isterie, dificultati de concentrare, întârziere de dezvoltare mentala la copii, bulimie, colita de fermentatie si de putrefactie, gastrita hipoacida, indigestie, ulcer gastro-duodenal, epidemii, rahitism, tulburari hormonale la femei, cancer, boli infectioase grave ( TBC, hepatita virala, scleroza în placi, ciroza, paralizie).

Pentru întârzierea procesului de îmbatrâne, specialistii recomanda uleiul eteric din seminte, în doze moderate de câte trei picaturi pe zi. La fel de eficienta este terapia cu radacini de Angelica, mestecate zilnic (câte doi cm).

Indicata în epuizarea sistemului nervos

Fitoterapeutul francez Eric Favre recomanda infuzia preparata din tulpinile si radacinile plantei în tratamentul astmului si în cazuri de epuizare a sistemului nervos. Deosebit de eficient este si tratamentul cu radacini rase si macinate de Angelica (câte doua lingurite pe zi), în digestii dificile, în anemii, balonari, aerofagie, bronsita, guturai si în forme severe de gripa. În acelasi timp, semintele folosite la prepararea infuziilor (o lingurita la o cana cu apa), calmeaza starile de agitatie, depresia si durerile de cap. Se consuma câte doua cani pe zi, pâna la ameliorarea bolii.

Elimina blocajele 

În cazul persoanelor coplesite de boli grave, tratamentul cu Angelica elimina blocajele care se manifesta prin balonari, voma, apatie si absenta dorintei de a se lupta cu boala. 

Din tulpinile plantei se prepara bauturi tonice si relaxante în toata Europa. 

Contraindicatii: Preparatele din Angelica sunt contraindicate femeilor gravide si diabeticilor.

Cum se prepara, cum se administreaza

Infuzia indicata în astm
Ingrediente: Frunze, flori si tulpini de Angelica uscate si macinate.
Preparare: Se foloseste o lingurita de planta uscata si maruntita la o cana cu apa fierbinte. Zilnic, se beau câte doua cani, timp de 20 de zile pe luna. Se face o pauza de doua saptamâni, dupa care tratamentul se poate relua, daca este cazul. Folosita în acest mod, infuzia are un efect dovedit în astm si în cazuri de epuizare nervoasa. 

Lichiorul, tonic general

Ingrediente: 20 tulpini verzi de Angelica, 1 g nucsoara, 10 cuisoare, 1,5 l alcool de 70 grade preparat din fructe, un kg de zahar si 500 ml de apa.

Preparare : Tulpinile plantei si condimentele se pun la macerat în alcoolul de fructe. Separat, se prepara un sirop din zahar si apa. Dupa 15 zile, se strecoara plantele care s-au macerat si, în alcoolul ramas, se adauga siropul. Lichiorul se pastreaza la rece, în sticle închise ermetic. Se consuma câte o lingura de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic pentru tot organismul.

Vinul, bun pentru digestie

Ingrediente: Doi litri vin de pelin, 5 radacini de Angelica si 10 linguri de miere.

Preparare: Ingredientele se macereaza în vin la o temperatura de 18 grade, timp de 10 zile. Apoi, vinul se filtreaza si se pastreaza în sticle închise ermetic. Din acest vin medicinal se consuma câte o lingura, de trei ori pe zi. Tratamentul are efecte benefice în parazitoze intestinale, în anemii si în caz de digestie dificila.
Sursa: Click.ro

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review