Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Bulbi de Sofran Crocus Sativus intre 9 si 10 cm,calitate garantata2021

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Va rog lansati comenzile online sau sms/telefon
Va rog comenzi pentru anul 2021.
Bulbi Sofran Crocus Sativus intre 9 si 10 cm, cu incredere cumparati.
-Cei mai potriviti pentru productie inflorind 2-4 flori pe bulb in primul an.
Cultivarea șofranului
La cultivarea șofranului, șofranul este colectat din florile Crocus sativus (Iridaceae), cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de becuri de șofran sau bulbi de șofran. Este propagat de bulbi numiți cormi. Fiecare corm formează bulbi noi, și astfel se înmulțește planta. Florile de șofran ies în toamnă și sunt recoltate pentru stigmele roșii pe care le știm cu toții sub formă de fire de șofran, din care provine condimentul. Fiecare floare produce trei stigme și sunt culese cu grijă. Florile trebuie recoltate înainte de ora prânzului, deoarece se usucă ușor. Acest proces este obositor și meticulos. Așa se explică de ce condimentul de șofran a ajuns să fie atât de prețios încât să fie numit aur roșu.
Crocul de șofran este cultivat în țări precum Iran, India, Afganistan, Italia, Franța, Noua Zeelandă, Pennsylvania, Spania, Portugalia, Grecia și Maroc, Turcia și unele părți din China. Deoarece această plantă este propagată în diferite părți ale lumii, tehnicile de plantare a șofranului pot diferi, de asemenea, în funcție de climă, de tipul de sol, de adâncimea de plantare și de distanțarea cormilor.

Sol
Crocus sativus crește în mai multe tipuri de sol diferite, dar prosperă cel mai bine în soluri calcaroase, bogate în humus și bine drenate, cu un pH între 6 și 8. Cormele de șofran pot fi, de asemenea, cultivate în tipuri de sol uscat sau semi-uscat. să rețineți că, în perioadele de secetă toamna și primăvara, trebuie să puteți iriga pământul. Dacă plantați cormii de șofran în tipuri de sol umed sau semi-umed, trebuie să vă asigurați că pământul dvs. este bine drenat pentru a preveni putregaiul sau infectarea cormilor în perioadele cu vreme umedă.

Climat
Cultură Crocus Sativus acoperită cu gheață
Pentru cultivarea șofranului, avem nevoie de o vară și de iarnă climatologice explicite, cu temperaturi cuprinse între nu mai mult de 35oC sau 40oC vara, până la aproximativ -15 oC sau -20 oC iarna.
Acesta este motivul pentru care șofranul poate fi cultivat în tipuri de climă uscată, moderată și continentală, dar nu în tipuri de climă tropicală sau polară.
Deoarece faptul că Crocus sativus este o plantă bulboasă care tolerează căldura, veri uscate și fierbinți nu va fi deloc o problemă. Cu toate acestea, în timpul temperaturilor extreme de iarnă, ar putea fi posibil ca frunzele să se înghețe, determinând ca cormii să se dezvolte mai puțin și, prin urmare, să înflorească mai puțin și să dea mai puțin șofran.
Atunci când înghețul extrem amenință să-ți atace câmpul de șofran, este bine să acoperiți plantele cu paie sau pânză de fibre pentru protecție, până când gerul se limpezește.
În timpul circumstanțelor climatologice uscate în perioada de primăvară, irigația este esențială. În această perioadă, precipitațiile obișnuite sunt bune pentru dezvoltarea cormilor, deoarece înseamnă un randament mai mare de flori și cormulețe (cormule fiice).

Semănat
Când plantați cormi de șofran pentru prima dată, alegeți un petic de teren virgin, adică nu au mai fost plantați niciun tubercul sau cormă de șofran până acum, dacă este posibil (dacă nu, cel puțin nici unul în ultimii zece ani). Înainte de plantare, se recomandă până la solul cu 20 până la 50 de centimetri adâncime pentru a menține paturile de plantare libere și bine aerisite, încorporând îngrășământ organic în timpul procesului. Tipul de sol din Spania are nevoie de acest preparat înainte de plantare, în special. Pentru cultivarea șofranului, plantarea de cormi pe paturi ridicate este ideală pentru asigurarea irigării și drenării. Irigarea ar trebui să fie minimă odată ce cormii au început să crească frunze. Plantarea se face în iulie, august și septembrie, fie cu mâna, fie cu mașina, iar recoltarea se face la sfârșitul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie, la aproximativ opt săptămâni de la plantare. Crocusele de șofran sunt plante care se închină la soare, așa că le place să fie plantate pe câmpurile uscate și nu în umbră.

În general, cormii sunt plantați între 7-15 centimetri adâncime în sol. Cu cât sunt mai adânci plantate, cu cât cormurile se înmulțesc, cu atât recolta este mai mică, dar este mai mare calitatea înfloririlor produse.

Sistem de semănat
Respectați „sistemul de rând” în plantarea cormilor. Fiecare rând este în mod ideal la 15 până la 20 de centimetri distanță de celălalt. Săpați găurile din primul rând și umpleți fiecare cu un corm. Pe măsură ce săpați în al doilea rând, utilizați solul pe care îl săpați pentru a acoperi cormii plantați în primul rând și așa mai departe. Păstrați rândurile ridicate pentru drenare și ventilație. Formați un bloc de rânduri și lăsați suficient spațiu pentru ca o cale să meargă între fiecare bloc, astfel încât să fie ușor să navigați de-a lungul câmpului de crocus în timp ce lucrați la buruieni, apă și, ulterior, recolta.

Instrucțiunea plantelor spaţiere,
Distanța dintre corme depinde în mare măsură de dimensiunile lor. La cultivarea șofranului din Italia, fermierii plantează cormi distanțați la 2-3 centimetri și la o adâncime de 10 până la 15 centimetri, o tehnică care le oferă o recoltă maximă de flori și cormule abundente. Fermierii greci păstrează o distanță de 25 de centimetri între fiecare rând și o distanță de 12 centimetri între cormi, fiecare dintre ei fiind îngropat adânc la 15 centimetri. În Spania, rândurile sunt departe de 3 centimetri, iar cormii de 6 centimetri. În India, există o distanță de 15 la 20 de centimetri între fiecare rând și între fiecare corm,
Bulbii Crocus Sativus au o circumferinta cuprinsa intre 9 si 10 centimetri. O adresa de mail pentru materialul documentar despre cultivarea sofranului. Deja au inceput sa incolteasca. Deci cumparati cat mai repede!
Urmatoarea livrare in August.
Puteti incepe sa va inscrieti cu cantitatea dorita.
Diametrul acestor cormuri este cuprins intre 28,6 si 31,8 milimetri. Bulbii sofranului de marimea 9/10 dau o medie de 1 pana la 2 flori per corm in primul an dupa plantare.

Acesti bulbi de sofran au fost verificati pentru boli si daunatori de catre Serviciul de inspectie a bulbilor de flori din Olanda, BKD, si au primit certificatul: clasa 1.

Sofranul este cel mai scump condiment din lume, un kilogram costand in jur de 4.000 de euro. Pentru a colecta un kilogram de sofran uscat sunt necesare aproximativ 150.000 de flori. Mirodenia de lux contine fier, uleiuri volatile, proteine, sodiu, potasiu, vitaminele B1 si B2, fitohormoni. Iata cateva dintre

Beneficiile nutritive ale șofranului:

- Pierderea in greutate si controlul dietei
- Repararea si formarea celulelor
-Previne cancerul si Distruge celulele canceroase
Conform The Telegraph, mai multe substante care se gasesc in mod natural in sofran au proprietati anti-cancer – inhiba cresterea celulelor canceroase.

- Inhiba depunerile de grasime si scade colesterolul
Tot curcumina poate opri extinderea celulelor grase in organism.
10. Sănătatea inimii: împiedică ateroscleroza
3. Ajuta inima si neuronii
Adaugat in mancare, sofranul are efect tonic asupra inmii.

- Previne orbirea la batranete
Mai multe cercetari au aratat ca sofranul imbunatateste vederea si previne degenerescenta maculara, cea mai comuna cauza a orbirii, mai ales in cazul varstnicilor.

- Trateaza depresia
Ceaiul din sofran se foloseste de multa vreme pentru a trata depresia.

- Imbunatateste circulatia sangelui si regenereaza pielea
In medicina chineza, sofranul este folosit pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
-Reglează zahărul din sânge
-Ajuta digestia
Infuzia de sofran usureaza digestia si este un remediu naturist bun pentru cei care sufera de balonare sau constipatie.

-Leac in disfunctiile erectile
Grecii si arabii foloseau sofranul ca afrodiziac pentru ca are proprietati asemanatoare hormonilor.

- Leac anti-betie
10-15 g de pistiluri de sofran, macerate 3-4 ore in alcool (50 ml) si administrate pe stomacul gol inainte de o petrecere previn instalarea starii de betie si pot induce repulsia la abuzul de alcool.
- Incetineste procesul de imbatranire

- Sănătatea sexuală: Previne orgasmul precoce, tratamentul infertilității, crește interesul pentru sex
- Sănătatea mintală: anti-depresie, promovează retenția memoriei, tratamentul bolii Parkinson, previne boala Alzheimer
- Curează artrita, antiinflamatorie
- Efecte gastro-intestinale: calmează stomacul, ameliorează dializa, asigură scutirea de aciditate și flatulență
- Pentru probleme respiratorii: astm, tuse, tuse convulsivă
-Reduce febra
- Îmbunătățește funcția imună
- Curează Insomnia
- Controlează presiunea sanguină

Pentru mai multe informații : daimon.ro

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Tartasesti

  • - Predare personala in max. 30 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review