Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Dimitrie Florian (1899-1979) "Plecarea la pescuit", ulei/carton, tablou autentic

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

  • Tema
    Marine
  • Tehnica
    Ulei
  • Stil
    Impresionism

Specificatii

Dimitrie Florian (1899-1979) "Plecarea la pescuit", ulei/carton, tablou autentic

Dimensiuni:

63x47 cm- cu rama

50x35 cm- fara rama

Stare buna

Rama veche era uzata si a fost inlocuita cu una noua.

Garantez autenticitatea.

In contextul in care se doreste livrarea prin curier rapid, tabloul va fi ambalat corespunzator cu straturi succesive de folie si polistiren, in asa fel incat sa fie eliminat orice risc ca urmare a manipularii/transportului.

      Pictorul Dimitrie Florian reuseste sa surprinda pe de o parte "linistea marii" in acest tablou, pe fondul plecarii la pescuit, precum si lumina calda a unei zile de vara. Lucrare cu totul excepțională în ceea ce privește măiestria artistică, realizata in perioada interbelica. Dimitrie Florian este un pictor român ”uitat”, redescoperit, revalorizat în anii ”90 și care din anii 2000 are o cotă în creștere rapidă pe piața de artă din România, ajungand astfel la un maxim de 5500 euro, potrivit publicatiei TudorArt, in 2011. D. Florian, este unul din putinii pictori "specializati" in realizarea de marine, alaturi de D. Stiubei si E. Voinescu. As putea afirma astfel ca acest gen a fost abordat mai putin in pictura romaneasca de la sfasitul secolului 19 si prima jumatate a sec. 20. Probabil ca exista o legatura intre  1878, anul alipirii Dobrogei si usoara sa descoperire a acesteia de catre pictorii romani, de primele generatii ale Academiei de Arte Frumoase (ce isi deschidea portile la 1864) Cert este ca apropierea pictorilor romani de "mare" a fost una "timida" pana la descoperirea "Balcicului". Un exemplu concludent in acest sens il constituie N. Grigorescu (pictorul national) ce nu a abordat mai deloc, "peisagiul marin" din "Dobrogea Romaneasca".

     In concluzie, toate aceste aspecte de ordin istoric nu fac altceva decat sa ii acorde un plus de valoare ca urmare a raritatii tematicii in pictura romaneasca si totodata de explicare a cotatiei acestui pictor din ultimii ani, a necesitatii revalorizarii acestuia. Lucrarea prezentata este una reprezentativa, incarcata cu maiestrie artistica, as putea spune fara a fi acuzat de subiectivism ca este una din lucrarile valoroase ale lui Florian.
     Cu siguranţă cel mai cunoscut pictor în perioada interbelică la Constanţa, a fost Dimitrie Florian, atât prin prezenţa sa continuă pe aceste locuri, prin creaţia sa dedicată în principal mării, cât şi prin articolele de presă ce l-au adus mereu în atenţia publicului. Redăm un fragment dintr-un astfel de articol, intitulat „Un pictor dobrogean: Florian”, ce a apărut în toamna anului 1925: „Aici e un mic templu de artă, frumosul te îmbie. Aceste cuvinte le-am auzit la un vizitator necunoscut care ieşi din expoziţia din sala Postelnicu. Da! Vizitatorul avea dreptate. (…) De la Voinescu, care a fost în timp şi valoare, primul pictor de marine în tânăra noastră mişcare artistica, nici unul din pictori nu s-a consacrat exclusiv acestui dificil gen, afară de Florian. (…) De aproape douăzeci de ani artistul, solitar, a părăsit zgomotul infernal al Bucureştiului, mizeria mansardelor în care aerul şi lumina abia pătrund, s-a depărtat de fumul şi pălăvrăgeala inutilă a cafenelei şi cenaclelor artistice unde se treeră cele mai abracadabrante şi năbădăioase teorii, dar unde nu se creează nimic – şi s-a stabilit în satul Mamaia, trăindu-şi idealul de a fi în mijlocul naturii, în plin soare şi lumină, la ţărmul mării iubite. Două decenii de studiu osârdios al naturii şi aspectelor marine, au adaos an de an, în opera pictorului Florian, progrese continui, desăvârşire şi tehnică. Azi Florian a cucerit gloria şi renumele. Asta i-a dat toate satisfacţiile la care poate năzui un artist”. Autorul articolului, C.T. Vladimir mai adăuga că pictorul Florian, „ca şcoala poate fi clasificat naturalist şi plinaerist”, iar expoziţia sa de marine, era apreciată ca „evenimentul artistic al anului”. (Site ul tomisne.ro )


Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala - UNIVERSITATE in max. 1 zi lucratoare

  • - Prin Curier rapid - 30 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 30 Lei in max. 2 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review