Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Kombucha

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Ceaiul de kombucha intinereste si reda vigoarea pierduta, elimina efectele otravirilor lente ale organismului  si apara de majoritatea bolilor, fiind considerat un panaceu. In toata lumea, este utilizata in tratamentul celor mai grave boli pina la cele mai usoare rani.

Ciuperca de Kombucha este o colonie de bacterii si ciuperci, in jur de 12 specii de microorganisme, care traiesc in simbioza. Colonia formata se hraneste cu zahar si ceai negru sau amestecuri de ceai negru si plante medicinale, transformind ceaiul intr-o bautura terapeutica cu efecte vindecatoare.

Cercetarea bauturii rezultate in urma fermentarii a aratat ca aceasta contine vitamine precum cele din complexul B si vitamina C. De aceea, ceaiul este un foarte bun revitaminizant, dar si un foarte bun revigorant. De asemenea, ceaiul contine substante antibiotice si antivirale, fiind foarte bun in tratamentul bolilor infectioase. Este recomandat batrinilor si adolescentilor datorita continutului de substante cu efecte hormonale.

Pentru a avea o cultura cit mai buna de ciuperca, se va folosi un vas de sticla , ceramica smaltuita sau portelan. Pentru prepararea ceaiului se folosesc 2 litri de apa  fiarta, 160 g zahar, 2 pliculete de ceai negru, 100 ml ceai fermentat de kombucha si o ciuperca sanatoasa.

Zaharul cu apa fiarta se pun in vasul de sticla sau portelan si se amesteca pina se topeste, apoi se adauga ceaiul negru. Se lasa la infuzat 5 minute, se scot pliculetele sau se strecoara si se lasa sa se raceasca complet. Se adauga ceaiul de pornire, apoi se pune si ciuperca inauntrul vasului. Se acopera totul cu o pinza pentru a permite circulatia aerului. Amestecul de plante pentru prepararea ceaiului cu plante medicinale trebuie sa respecte proportia de ¼ ceai negru. Adica se va pune o parte ceai negru si 3 parti plante medicinale.

La folosirea ceaiurilor medicinale se va avea in vedere: plantele folosite sa nu contina exclusiv uleiuri volatile. Macerarea se face timp de 10 zile, apoi se strecoara bautura si se pastreaza la frigider. Daca nu se doreste sa se inceapa o noua „recolta", ciuperca poate fi pastrata la frigider intr-un vas inchis ermetic si cu putin ceai fermentat.

Trebuie stiut ca pentru a obtine o bautura de calitate  vasele trebuie sa fie foarte curate. Macerarea se va face in camere fara fum sau mirosuri grele si la o temperatura de circa 23-28 grade. Orice fum poate duce la moartea ciupercii. Timpul de fermentare insa se poate ajustra in functie de temperatura la care este tinuta ciuperca. In cazul in care cultura a facut mucegai, acesta se va indeparta spalind kombucha cu otet sau suc de lamiie.

 Predare personala numai in Bucuresti.Nu livrez in afara Bucurestiului.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

  • Livrez numai in Bucuresti.

PLATA

  • - La predare

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review