RARE COGNAC SELECTION GASTON DE LAGRANGE, CL 75 GR 40 ANI 70 IMP MARTINI & ROSSI
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- RARE COGNAC SELECTION GASTON DE LAGRANGE, CL 75 GR 40 ANI 70 IMPORT ITALY MARTINI & ROSSI
Sticla......RARE DE COLECTION
bottles - STICLA dE colectie
CUVEA
Celebru în
întreaga lume, coniacul beneficiază din 1909 de un A.O.C. care îi
reglementează producția. Numai coniac poate fi numit licoarea
rezultată din băuturi spirtoase provenite din recoltele din zona de
denumire controlată a coniacului. Acest lichior trebuie distilat și
maturat la fața locului folosind tehnici autorizate: dublă
distilare într-un alambic de cupru Charente, învechire în butoaie
de stejar și respectarea unui timp minim de învechire. Un coniac
bun urmează un proces complex de producție. Nu este niciodată
produsă din eau-de-vie dintr-o singură epocă, ci este mai degrabă
rezultatul „căsătoriei” de eaux-de-vie de diferite vârste și epoca,
ajungând uneori până la o sută. Pentru a stabili vârsta coniacului,
numărați doar anii de ședere în butoaie sau butoaie de lemn.
Într-adevăr, de îndată ce este transferat într-un recipient de
sticlă, apa-de-vie oprește îmbătrânirea. Cu cât îmbătrânește mai
mult, cu atât coniacul câștigă mai mult în complexitate, parfum,
aromă și gust (arome picante, piper și scorțișoară). Rețineți că
numai coniacurile făcute exclusiv din Petite și Grande Champagne
(minimum 50%) au dreptul la denumirea „Fine
Champagne”.
Coniac
Probabil cel mai faimos rachiu din lume, Trebbiano își ia numele de
la orașul cu același nume din departamentul Charente, imediat la
nord de Bordeaux, în sud-vestul Franței, lângă coasta Atlanticului.
Când generalul roman Iulius
Caesar (100-44 î.Hr.) a cucerit Galia, legionarii săi au
adus strugurii Trebbiano din pământul
lor, care mai târziu a devenit principalul soi de struguri pentru
coniac. Potrivit legendei, numele regiunii Cognac datează de la
generalul roman Comnus. În secolul al XII-lea, a
apărut spriting-ul, conservarea unui vin prin
adăugarea de țuică de vin. De asemenea, s-a descoperit că
vinul din regiunea Cognac era deosebit de potrivit pentru
distilare. În jurul anului 1530, olandezii au introdus
arta distilării în această zonă, numind distilatele de
vin „Brandewijn”, din care derivă termenul englezesc brandy. La
acea vreme, era obișnuit să se producă distilate prin distilare
unică, așa cum se întâmplă și astăzi cu
Armagnac.
Potrivit legendei, inventarea coniacului prin dublă distilare este
atribuită Chevalier de la Croix Maron, Seigneur de Segonzac
(strămoșul familiei Castelbajac producătoare de coniac) la
sfârșitul secolului al XVI-lea. Se spune că cavalerul profund
religios a visat că diavolul a vrut să-și fure sufletul arzându-l
într-un cazan. Cu toate acestea, datorită credinței ei neclintite,
ea a supraviețuit nevătămată calvarului. Și o a doua încercare de
distilare a diavolului a fost, de asemenea, nereușită, așa că
cavalerul a avut ideea de a extrage sufletul spiritului cu o a doua
distilare. Noua băutură a prins rapid, iar olandezul Augustin Godet
a fost primul care a primit permisiunea statului de a exporta
coniac. Un anume Jean Martell s-a stabilit în Cognac în 1715
și a produs coniac, urmat de Richard Hennessy și alții
care se numără și astăzi printre cele mai renumite
mărci.
În jurul anului
1870, filoxera a ajuns în zonă și a distrus, de asemenea,
multe podgorii din Charente. Suprafața vie de astăzi de aproximativ
75.000 de hectare este doar o treime din ceea ce era atunci. Baza
pentru 90% din producția de coniac este în principal
Saint-Émilion/Ugni Blanc (Trebbiano
Toscano ), precum și Colombard și,
într-o măsură mai mică, Folle
Blanche .
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării,
atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce
conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie
amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între
70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai);
coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani
îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare
paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani
îmbătrânit.
Salut, tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare