Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 235029939
Pune in vanzare un produs ca acesta

RARE- COGNAC SELECTIONNE' FINE CHAMPAGNE, STAUB, CL 75 GR 40, ANI 70

Livrare gratuita la comenzile de 2500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Livrare gratuita curier cu Garantia de Livrare Detalii
Estimat livrare:
Marți, 7 Mai.
Cantitate:
Pret:
385,00 Lei
Primesti 385 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

- RARO- COGNAC SELECTIONNE' FINE CHAMPAGNE , STAUB, CL 75 GR 40, ANNI 70  , IMPORTATO ITALIA, RINALDI 

Bottiglia......RARA COLLEZIONE

bottiglie - Collezione BOTTIGLIE

CUVEA Famoso in tutto il mondo, il cognac beneficia dal 1909 di una AOC che ne regola la produzione. Può essere chiamato solo cognac il liquore derivante da acquaviti ottenute da raccolti nella zona di denominazione controllata del cognac. Questo liquore deve essere distillato e maturato in loco utilizzando tecniche autorizzate: doppia distillazione in alambicco di rame della Charente, invecchiamento in botti di rovere e rispetto di un tempo minimo di invecchiamento. Un buon cognac segue un processo produttivo complesso. Non è mai prodotto con acquaviti di un'unica annata, ma è piuttosto il risultato del "matrimonio" di acquaviti di epoche e annate diverse, arrivando talvolta fino a un centinaio. Per determinare l'età del cognac basta contare gli anni di permanenza in botti o botti di legno. Infatti, non appena viene travasato in un contenitore di vetro, il brandy smette di invecchiare. Più invecchia, più il cognac acquista complessità, fragranza, aroma e gusto (aromi speziati, pepe e cannella). Si noti che solo i cognac realizzati esclusivamente con Petite e Grande Champagne (minimo 50%) hanno diritto alla denominazione "Fine Champagne".

 

Coniac
Probabil cel mai faimos rachiu din lume, Trebbiano își ia numele de la orașul cu același nume din departamentul Charente, imediat la nord de Bordeaux, în sud-vestul Franței, lângă coasta Atlanticului. Când generalul roman Iulius Caesar (100-44 î.Hr.) a cucerit Galia, legionarii săi au adus strugurii Trebbiano din pământul lor, care mai târziu a devenit principalul soi de struguri pentru coniac. Potrivit legendei, numele regiunii Cognac datează de la generalul roman Comnus. În secolul al XII-lea, a apărut spriting-ul, conservarea unui vin prin adăugarea de țuică de vin. De asemenea, s-a descoperit că vinul din regiunea Cognac era deosebit de potrivit pentru distilare. În jurul anului 1530, olandezii au introdus arta distilării în această zonă, numind distilatele de vin „Brandewijn”, din care derivă termenul englezesc brandy. La acea vreme, era obișnuit să se producă distilate prin distilare unică, așa cum se întâmplă și astăzi cu Armagnac.


Potrivit legendei, inventarea coniacului prin dublă distilare este atribuită Chevalier de la Croix Maron, Seigneur de Segonzac (strămoșul familiei Castelbajac producătoare de coniac) la sfârșitul secolului al XVI-lea. Se spune că cavalerul profund religios a visat că diavolul a vrut să-și fure sufletul arzându-l într-un cazan. Cu toate acestea, datorită credinței ei neclintite, ea a supraviețuit nevătămată calvarului. Și o a doua încercare de distilare a diavolului a fost, de asemenea, nereușită, așa că cavalerul a avut ideea de a extrage sufletul spiritului cu o a doua distilare. Noua băutură a prins rapid, iar olandezul Augustin Godet a fost primul care a primit permisiunea statului de a exporta coniac. Un anume Jean Martell s-a stabilit în Cognac în 1715 și a produs coniac, urmat de Richard Hennessy și alții care se numără și astăzi printre cele mai renumite mărci.

În jurul anului 1870, filoxera a ajuns în zonă și a distrus, de asemenea, multe podgorii din Charente. Suprafața vie de astăzi de aproximativ 75.000 de hectare este doar o treime din ceea ce era atunci. Baza pentru 90% din producția de coniac este în principal Saint-Émilion/Ugni Blanc (Trebbiano Toscano ), precum și Colombard și, într-o măsură mai mică, Folle Blanche .

În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.

Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.

Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.

Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni, coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe: în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când are loc îmbutelierea.

Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.

În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării, atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între 70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai); coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani îmbătrânit.

Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, ti preghiamo di contattarci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE . Grazie e vi aspettiamo! Robavecchia".  

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Periam

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

PLATA

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
RARE- COGNAC SELECTIONNE' FINE CHAMPAGNE, STAUB, CL 75 GR 40, ANI 70
CUMPARA
Pret curent:
38500 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review