RARE- COGNAC SELECTIONNE' FINE CHAMPAGNE, STAUB, CL 75 GR 40, ANI 70
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- RARO- COGNAC SELECTIONNE' FINE CHAMPAGNE , STAUB, CL 75 GR 40, ANNI 70 , IMPORTATO ITALIA, RINALDI
Bottiglia......RARA COLLEZIONE
bottiglie - Collezione BOTTIGLIE
CUVEA Famoso in tutto il mondo, il cognac beneficia dal 1909 di una AOC che ne regola la produzione. Può essere chiamato solo cognac il liquore derivante da acquaviti ottenute da raccolti nella zona di denominazione controllata del cognac. Questo liquore deve essere distillato e maturato in loco utilizzando tecniche autorizzate: doppia distillazione in alambicco di rame della Charente, invecchiamento in botti di rovere e rispetto di un tempo minimo di invecchiamento. Un buon cognac segue un processo produttivo complesso. Non è mai prodotto con acquaviti di un'unica annata, ma è piuttosto il risultato del "matrimonio" di acquaviti di epoche e annate diverse, arrivando talvolta fino a un centinaio. Per determinare l'età del cognac basta contare gli anni di permanenza in botti o botti di legno. Infatti, non appena viene travasato in un contenitore di vetro, il brandy smette di invecchiare. Più invecchia, più il cognac acquista complessità, fragranza, aroma e gusto (aromi speziati, pepe e cannella). Si noti che solo i cognac realizzati esclusivamente con Petite e Grande Champagne (minimo 50%) hanno diritto alla denominazione "Fine Champagne".
Coniac
Probabil cel
mai faimos rachiu din lume, Trebbiano își ia numele de la orașul cu
același nume din departamentul Charente, imediat la nord de
Bordeaux, în sud-vestul Franței, lângă coasta Atlanticului. Când
generalul roman Iulius
Caesar (100-44 î.Hr.) a cucerit Galia, legionarii săi
au adus strugurii Trebbiano din
pământul lor, care mai târziu a devenit principalul soi de struguri
pentru coniac. Potrivit legendei, numele regiunii Cognac datează de
la generalul roman Comnus. În secolul al XII-lea, a
apărut spriting-ul, conservarea unui vin prin
adăugarea de țuică de vin. De asemenea, s-a descoperit că
vinul din regiunea Cognac era deosebit de potrivit pentru
distilare. În jurul anului 1530, olandezii au introdus
arta distilării în această zonă, numind distilatele de
vin „Brandewijn”, din care derivă termenul englezesc brandy. La
acea vreme, era obișnuit să se producă distilate prin distilare
unică, așa cum se întâmplă și astăzi cu
Armagnac.
Potrivit
legendei, inventarea coniacului prin dublă distilare este atribuită
Chevalier de la Croix Maron, Seigneur de Segonzac (strămoșul
familiei Castelbajac producătoare de coniac) la sfârșitul secolului
al XVI-lea. Se spune că cavalerul profund religios a visat că
diavolul a vrut să-și fure sufletul arzându-l într-un cazan. Cu
toate acestea, datorită credinței ei neclintite, ea a supraviețuit
nevătămată calvarului. Și o a doua încercare de distilare a
diavolului a fost, de asemenea, nereușită, așa că cavalerul a avut
ideea de a extrage sufletul spiritului cu o a doua distilare. Noua
băutură a prins rapid, iar olandezul Augustin Godet a fost primul
care a primit permisiunea statului de a exporta coniac. Un anume
Jean Martell s-a stabilit în Cognac în 1715 și a produs
coniac, urmat de Richard Hennessy și alții care se numără
și astăzi printre cele mai renumite mărci.
În jurul
anului
1870, filoxera a ajuns în zonă și a distrus, de asemenea,
multe podgorii din Charente. Suprafața vie de astăzi de aproximativ
75.000 de hectare este doar o treime din ceea ce era atunci. Baza
pentru 90% din producția de coniac este în principal
Saint-Émilion/Ugni Blanc (Trebbiano
Toscano ), precum și Colombard și, într-o
măsură mai mică, Folle Blanche .
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării,
atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce
conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie
amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între
70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai);
coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani
îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare
paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani
îmbătrânit.
Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, ti preghiamo di contattarci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE . Grazie e vi aspettiamo! Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare