Seminte Wasabi, 5 seminte
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:206554978
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:
30,99 Lei27,89 Lei -
Anuntul a expirat la:01.05.2020, 00:41
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Informatii generale Wasabi: Considerat in vremea shogunilor un
aliment mistic care ferea conducatorii de otravuri, wasabi este un
condiment japonez despre care se spune ca are valente medicale
deosebite. Misionarii portughezi din secolul 16 il catalogau drept
o erezie pagana, insa dupa ce a patruns in cultura universala, a
ajuns sa fie unul dintre cele mai apreciate condimente. Wasabi este
o planta care face parte din familia cruciferelor, asemeni
hreanului, conopidei sau mustarului. Originar din arhipelagul
nipon, el exista in mai multe variante ? atat salbatice, cat si
cultivate, insa in gastronomie se folosesc numai doua: wasabi
japonica duruma si wasabi japonica mazuma. Mod de utilizare Wasabi
: Durata de germinatre a semintelor este de 21-28 zile, pentru
germinarea lor in bune conditii pamntul trebuie sa fie mlastinos.
Pentru condimentarea mancarurilor din planta de wasabi se foloseste
radacina. Aceasta se da prin razatoare iar apoi se prepara o pasta
de culoare verde. Pasta de wasabi trebuie consumata rapid, deoarce
gustul si mirosul se pastreaza maximum o ora. Radacina poate fi
pastrata, in atmosfera rece si umeda, aproximativ 30 de zile.
Uscarea radacinii si transformarea sa intai in pudra ? tehnica
folosita pentru conservare ? altereaza definitiv proprietatile
condimentului. Gustul iute si aroma foarte puternica,
caracteristice pentru wasabi, sunt mai apropiate de cele ale
mustarului decat ale ardeiului iute sau piperului. Acesta este
primul lucru care ajuta la deosebirea produsului original fata de
substitutele mai ieftine care se gasesc in supermaket-uri si in
unele restaurante. Aroma wasabi-ului, data de compusi foarte
volatili, este perceputa mai degraba in cavitatea sinusurilor si
mai putin pe limba. Proprietatile medicinale ale wasabi-ului,
considerat in culturi asiatice un remediu impotriva otravurilor, au
fost studiate prima data in secolul al XVI-lea de fundamentalistii
religiosi portughezi ajunsi pe taramurile nipone. Desi ei au
respins ideea ca wasabi ar putea fi o planta miraculoasa, stiinta
moderna a demonstrat ca el este un antioxidant foarte puternic si
un antibacterian eficace, datorita unui compus numit izotiocianat.
Din aceste motive el s-a dovedit foarte folositor in bucataria si
medicina medievale japoneze, cand consumul mare de peste si fructe
de mare conservate impropriu ducea adesea la intoxicatii
alimentare. Mai mult, de cativa ani, se incearca izolarea
isothiocyanatului continut de wasabi pentru a putea fi incorporat
in diverse produse precum pasta de dinti, deoarece compusul poate
inhiba principala bacterie care cauzeaza aparitia cariilor. Efect
antimicrobian Este posibil ca wasabi sa fi fost folosit ca o metoda
de a da savoare sushi-ului sau altor produse pe baza de peste crud
tocmai datorita efectului natural antimicrobian. Agentii
antimicrobieni sunt responsabili pentru distrugerea bacteriilor.
Potenta acestor agenti din wasabi este destul de mare, efectul
bactericid fiind obtinut prin simplul contact direct dintre produs
si wasabi. Din acest motiv, wasabi-ul a fost asociat cu preparatele
din peste crud. Desigur aceasta radacina nu este infailibila, asa
ca singura metoda prin care va puteti asigura ca ati distrus toti
microbii este sa gatiti preparatele proaspete. Efect antiinflamator
Desi wasabi-ul este cunoscut de fapt drept un agent inflamator al
cailor aeriene superioare, ce poate provoca prin contact repetat
congestia mucoaselor, asupra altor parti ale corpului are un
puternic efect antiinflamator. Acest lucru este benefic
organismului tau, deoarece poate ajuta la reducerea infectiilor,
durerilor, leziunilor si a altor afectiuni inflamatorii arce iti
pot slabi organismul. Efecte anticancerigene Wasabi-ul face parte
din aceeasi categorie de legume precum broccoli si varza, care
contin anumiti compusi chimici ce ajuta la imbunatatirea si
conservarea sanatatii ficatului. Acesti compusi ajuta ficatul sa
neutralizeze mai eficient anumite substante potential toxice din
organism. Aceste substante pot duce la mutatii celulare, iar in
cele din urma pot contribui la formarea cancerurilor. Din acest
motiv, folosirea wasabi-ului pentru a condimenta anumite feluri de
mancare, poate scadea riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de
cancer pe masura ce inaintezi in varsta.

Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review
Spune-ti parerea acordand o nota produsului