Numar articol: 228846098. Vezi produse asemanatoare.
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Sirop Momordica cu Indulcitor Stevie Rebaudiana 500 mililitri Hypericum
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Disponibilitate:
In stoc
1 disponibil
Primesti 23 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Ofer garanție, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Ingrediente Sirop
Momordica (500 ml): extract din fructe de Castravete-amar
(Momordica charantia) - 70%, apa demineralizata - 17%, suc de
Lamaie proaspat stors - 10%, antioxidant (vitamina C) - 1%, guma
acacia - 1%, indulcitor natural Hyper Stevia rebaudiana - 0,7%,
acid malic - 0,1%, sorbat de potasiu -
0,1%.
Caracteristici
generale ale produsului:
Siropul de Momordica
este util in reglarea glicemiei, imbunatatirea raspunsului
insulinic si protejarea pancreasului. De asemenea, acesta
contribuie la reglarea colesterolului seric si este un bun adjuvant
in curele de slabire datorita actiunii inhibitorii a
Castravetelui-amar asupra proceselor de diferentiere ale
adipocitelor. Mentinerea normoponderalitatii si protejarea
sanatatii pancreasului sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat
ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar
alimentatia noastra devine tot mai haotica (mese neregulate,
asocierea gresita a alimentelor, mancatul in graba si la ore
improprii), procesata (devitalizata, lipsita de enzime) si plina de
toxine, aditivi si cu un profil nutritional dezechilibrat (raport
o-6:o-3 disproportionat, exces de carbohidrati rafinati, de grasimi
saturate sau de sare). Toti acesti factori de stres, impreuna cu un
efort fizic neadecvat, o hidratare insuficienta, un somn de slaba
calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul,
administrarea improprie de medicamente), in timp, pot genera stres
oxidativ si contribuie la cresterea statusului inflamator din
organism. Mai mult, acesti stresori pot modifica microbiota
gastrica si intestinala, cu efecte asupra digestiei, tranzitului
intestinal si a raspunsului imun.
Astfel, prezenta
unui status inflamator in organism pentru perioade indelungate de
timp are o influenta negativa asupra intregului corp reducandu-ne
rezistenta fata de diversi agenti patogeni sau provocand un raspuns
hormonal sau imunitar necorespunzator ce ne poate compromite
sanatatea sau care ne incetineste ritmul de refacere a
organismului. Inflamatia cronica este, deci, declansatorul
principal pentru multe probleme de natura cardiovasculara,
autoimuna, neuronala, renala, hepatica, osteoarticulara, pulmonara,
si chiar si pentru unele alergii.
De asemenea, prin
asocierea unui stil de viata sedentar cu obiceiuri alimentare
nesanatoase, pot aparea numeroase dereglari metabolice induse de
variatiile bruste ale glicemiei si descarcarile semnificative de
insulina ce se produc in special atunci cand consumam alimente cu
un indice si/sau cu o incarcatura glicemica mare. Din nefericire,
in timp, ca urmare a mentinerii acestor comportamente nesanatoase,
pot aparea efecte marcante asupra sanatatii pancreasului endocrin,
acesta fiind greu incercat mai ales din cauza rolului sau esential
in secretia insulinei si reglarea
glicemiei.
Pentru sustinerea
pancreasului si reglarea metabolismului, alaturi adoptarea unui
regim alimentar echilibrat si a unui stil de viata mai activ, se
poate face apel si la solutii naturale reprezentate de produse ce
au la baza compusi activi cu proprietati hipoglicemiante,
hipolipemiante, stomahice si antiinflamatoare, precum cei din
extractele de Momordica. Astfel, Siropul cu extract de Momordica
este o solutie naturala si la indemana pentru combaterea factorilor
cu impact negativ asupra sanatatii noastre metabolice si pentru
sustinerea functionarii normale a pancreasului
endocrin.
Detalii Sirop cu
extract de Momordica (500 ml):
Plantele medicinale
si fructele de padure folosite ca materie prima pentru siropurile
Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate,
astfel incat putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de
contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusi
patogeni.
Pentru realizarea
Siropului de Momordica, au fost folosite ingrediente nemodificate
genetic, obtinute preponderent de la cultivatori locali. Amintim,
deci, fructele de Momordica ce au fost selectate cu atentie pentru
a contine o cantitate cat mai mare de substante active. Asadar, la
prepararea siropului nu s-au folosit decat Castravetii-amari verzi,
cei ajunsi la maturitate (culoare galbena) nefiind selectati
deoarece acestia isi pierd din principiile amare si nu mai au
aceeasi capacitate hipoglicemianta. Ingredientele nu au suferit
tratamente termice care sa inactiveze vitaminele si mineralele,
acestea pastrandu-si, astfel, proprietatile nutritive si sanogene.
Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau
iradiante.
Astfel, prin
adaugarea sucului proaspat de Lamaie si a indulcitorului natural
din Stevia in formula Siropului cu extract de Momordica, am dorit
sa oferim o varianta cu un gust mai placut fata de produsele
traditionale pe baza de Castravete-amar, fara a compromite, insa,
proprietatile sanogene ale acestor fructe. Siropul este recomandat
in curele de slabire si pentru normalizarea valorilor serice ale
glucidelor si lipidelor. In plus, compusii activi (de ex.:
principii amare, alcaloizi, saponine, compusi fenolici, rezine,
glicozide, cripto- si rubixantina, licopen, zeaxantina, luteina,
cucurbitine, cucurbitacine, cucurbitani, inhibitori de guanilat
ciclaza, inhibitori ai tripsinei, gipsogenina, diosgenina,
goiaglicozide si goiasaponine, hidroxitriptamine, nerolidol,
fitosteroli - eritrodiol, spinasterol, momordenol, lanosterol,
taraxerol, b-sitosterol-d-glucozid; acizi organici - gentisic,
petroselinic, glutamic, eleostearici, galacturonici, oxalic,
lauric, linoleic, linolenic, miristic, oleic, oleanolic; peptide -
polipeptida p; momordina, momordicina, charantina, momorcharazide,
momordicozide, insulina vegetala, vitamine - complex B, C, A, E, K
si minerale - Ca, Mg, K, P, Zn, Se, Mn, Fe s.a.) din fructele de
Momordica, contribuie la: protejarea pancreasului endocrin si
imbunatatirea sensibilitatii la insulina, stimularea folosirii
glucozei de catre celulele periferice si ale muschilor scheletici,
reducerea absorbtiei glucozei de la nivel intestinal, suprimarea
enzimelor gluconeogenice, eficientizarea functiilor hepatobiliare,
normalizarea colesterolului, imbunatatirea digestiei, limitarea
proceselor inflamatorii din organism, eliminarea helmintilor si
mentinerea proceselor normale de diviziune
celulara.
Astfel, printre
virtutile siropului de Momordica se numara actiunea:
hipoglicemianta, protectoare la nivelul pancreasului,
hipolipemianta, stomahica (benefica pentru stomac), tonic-amara,
antivirala (inclusiv HIV), antibacteriana (inclusiv Helicobacter
pylori), antihelmintica (impotriva parazitilor intestinali),
depurativa, antitumorala, antioxidanta, antiinflamatoare si emetica
(ajuta la inducerea vomei). Toate proprietatile sanogene ale
plantelor medicinale sunt pastrate nealterate, datorita procesarii
minimale a ingredientelor, fara tratamente termice (materialul
biologic fiind presat la rece si extras
hidroenzimatic).
In continuare, vom
prezenta cateva informatii despre compusii activi din compozitia
Siropului de Momordica:
Castravetele-amar
(Momordica) este o planta din familia Cucurbitaceelor utilizata in
Medicina Traditionala Chineza si in cea Ayurvedica datorita
gustului sau foarte amar. Compusii activi continuti de catre
fructele acestei plante sunt numerosi: carotenoizi, polipeptide
(din care polipeptida p, supranumita si ,,insulina verde"),
lectine, fitosteroli (beta-sisterol, stigmasterol), charantina,
momordina, momordicina, vitamine (complex B), minerale (calciu,
magneziu, potasiu) si oligoelemente (zinc, seleniu,
fier).
Momordica este
valoroasa atat din punct de vedere alimentar cat si fitoterapeutic.
Se pare ca aceasta specie isi are originea in India, de unde a fost
introdusa in China in secolul al 14-lea, ajungand in zilele noastre
sa fie cultivata in multe parti ale lumii, insa cu precadere in
Asia, Africa si America de Sud. In urma cultivarii, au fost create
numeroase soiuri, acestea fiind destul de diferite in functie de
locul de origine (India, China).
Din punct de vedere
alimentar, fructele de Momordica sunt folosite, de obicei, verzi
sau in stadiul in care acestea incep sa se ingalbeneasca. De
asemenea, pot fi incluse in alimentatie si frunzele si lastarii
tineri ce se consuma cruzi sau trasi la tigaie. In bucataria
Chineza, Castravetele-amar este folosit in supe, preparate de tip
,,stir-fry" (trase la tigaie), diverse aperitive, gustari pentru
ceai, ca infuzie si chiar ca surogat pentru hameiul din bere,
datorita gustului amar. Bucataria Indiana foloseste
Castravetele-amar in special alaturi de nuca de cocos, insa este
regasit si in preparate pe baza de curry, nuci macinate, linte,
orez sau cartofi. Tot indienii consuma acest fruct si sub forma de
muraturi sau chiar in preparate recomandate persoanelor care au
probleme cu glicemia (de ex.:
,,pachadi").
Asa cum am mentionat
deja, din punct de vedere fitoterapeutic, Momordica are o traditie
indelungata in Medicina Traditionala Chineza, Africana si in cea
Ayurvedica, indienii atribuindu-le fructelor proprietati:
protectoare la nivelul stomacului (proprietati recunoscute si in
Turcia), laxative, antihelmintice (impotriva viermilor
intestinali), antitusive, de stimulare a bilei si, in mod special,
antidiabetice. In plus, medicina Traditionala Indiana mai recomanda
aceste fructe si pentru probleme de piele, rani, ulcere, guta si
afectiuni reumatismale.
In cercetarile
moderne, proprietatile hipolipemiante ( de reducere a grasimilor
din sange: colesterol, trigliceride) si in special cele
hipoglicemiante (de reducere a glicemiei) au fost subiectul a
numeroase studii stiintifice. Pe scurt, cel mai cunoscut mod de
actiune al acestei plante este, in prezent, reducerea cantitatii de
glucoza din sange prin inhibarea gluconeogenezei, datorata
continutului de ,,insulina vegetala". Acest compus este cunoscut si
sub denumirea de ,,insuveg" sau polipeptida p. Studiile sustin ca
cea mai eficienta forma de consum in reducerea glicemiei este cea
proaspata (fruct intreg, smoothie, suc cu pulpa), dar traditia de
consum a plantei demonstreaza utilitatea ei si sub forma de
infuzie, sirop, pulberi si, mai nou, extracte concentrate
incapsulate.
De asemenea, a fost
observata si o crestere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul
hepatocitelor (celulele ficatului) prin favorizarea recaptarii sale
celulare. In plus, complexul de substante active din aceasta planta
contribuie si la refacerea functiei pancreatice, stimuland
cresterea numarului de celule beta din Insulele Langerhans si
stimuland secretia de insulina. Nu in ultimul rand, efectul de
reducere a grasimilor din sange este obtinut prin inhibarea
activitatii lipazei (enzima pancreatica ce scindeaza grasimile),
obtinandu-se reglarea metabolismului lipidic, scaderea absorbtiei
grasimilor si mentinerea unui echilibru normal intre cele doua mari
tipuri de colesterol (lipoproteine) HDL si
LDL.
Exista si studii
care sustin utilizarea Castravetelui-amar si in combaterea
problemelor legate de diviziunea celulara necontrolata in anumite
parti ale organismului (colon, prostata, san, ficat s.a.).
Cercetarile efectuate pe animale si in vitro au demonstrat
capacitatea preparatelor pe baza de Momordica de a inhiba cresterea
si proliferarea celulelor canceroase prin inhibarea unei enzime
asociate tumorilor si prin modularea raspunsului imun. Un
experiment clinic efectuat pe oameni internati in sectia de
oncologie a unui spital renumit din Sri Lanka a sugerat faptul ca
semintele acestor fructe pot distruge celulele canceroase, insa
trebuie avut in vedere faptul ca acestea pot fi toxice (in functie
de soi).
Alte studii clinice
preliminare au evidentiat utilitatea produselor pe baza de
Castravete-amar in adresarea problemelor de imunitate (in special
foarte scazuta), diverse tipuri de infectii, psoriazis, stari
febrile si chiar si pentru dereglari menstruale. Este posibil ca
efectul antiviral al fructelor sa se datoreze unor compusi cu
actiune protectoare la nivelul membranei celulare, impiedicand-se
astfel patrunderea virusurilor in celule. O alta ipoteza in
favoarea actiunii antivirale este aceea ca substantele active din
Momordica inhiba sinteza proteinelor in celulele infectate, blocand
replicarea virusurilor. Cu toate acestea, comunitatea stiintifica
atrage atentia asupra faptului ca se impune continuarea
cercetarilor, si in special a studiilor clinice umane, pentru a
confirma cu siguranta toate aceste
beneficii.
Reamintim ca la baza
tuturor actiunilor benefice mentionate mai sus stau numerosii
compusi activi continuti de catre fructele de Momordica. Printre
acestia amintim: carotenoizii, polipeptidele (din care polipeptida
p - ,,insulina verde"), lectinele, fitosterolii (beta-sisterol,
stigmasterol), momordicina si alti alcaloizi, glicozidele
(charantina si momordina), saponozidele (principii amare),
glicoproteinele, uleiurile esentiale, mucilagiile, aminoacizii
(acid aspartic, treonina, serina, alanina, acid glutamic),
luteolina, vitaminele (complex B, C, A, E, K), mineralele (calciu,
magneziu, potasiu, fosfor) si oligoelementele (zinc, seleniu, fier,
mangan).
Siropul cu extract
de Momordica poate fi folosit timp indelungat, nu are
contraindicatii pentru persoanele sanatoase si se poate asocia cu
tratamente medicamentoase sub indrumarea unui
specialist.
Mod de
utilizare:
Adulti: cate 1-2
linguri (1 lingura [?] 15 ml) de sirop, de 3 ori pe zi, dupa mesele
principale, ca atare sau diluate in Ceaiul Antidiabetic de la
Hypericum.
Sunt recomandate minimum 2 cure de cate 2-3 luni pe an, sau se poate folosi continuu, cu o pauza de 1-2 saptamani la fiecare 3 luni.
Sunt recomandate minimum 2 cure de cate 2-3 luni pe an, sau se poate folosi continuu, cu o pauza de 1-2 saptamani la fiecare 3 luni.
Recomandam adoptarea
unui stil de viata echilibrat, efort fizic moderat si o hidratare
corespunzatoare.
Se poate asocia cu
succes si cu: Momyrtidiab (sirop si capsule), Hyper-Diab Forte
(capsule), Acid alfa-lipoic (capsule), Momordica (ceai si capsule),
Ceaiul si Tinctura Antidiabetica, Natural Statine Forte (capsule),
Hyper-Tum (sirop, ceai, capsule), Indulcitor Hyper Stevia
rebaudiana pulbere (100/200g), Indulcitor Hyper Stevia rebaudiana
lichid (50/250mL), Indulcitor Xylitol pulbere (200g), Indulcitor
Eritritol pulbere (200g), Afin (ceai fructe sau frunze, sirop fara
zahar, capsule), 5-HTP Slabire (capsule), Slabire Extra (capsule),
Slabire MAX (capsule), Setul pentru Slabire, Ceaiul si Tinctura
Slabire, Hyper-Slabire (capsule), L-carnitina (instant), Hyper
Antioxidant (Forte) (capsule), Noni si Echinacea (capsule), Bor
Organic (capsule), Turmeric (capsule), Varza (capsule), Ceaiul
Circulatia-sangelui, Ceaiul de Dud, Fasole, Papadie, Brusture,
Urzica sau Mesteacan, Ceaiul verde, Ceaiul Antiadipos si Otetul
pentru Slabire de la Hypericum.
Extern se poate
combina cu: Gelul Hyper VenoSan, Gelul Hyper Anticelulitic, Crema
Hemor-Hyp, Ceaiul si Tinctura Antihemoroidala, Ceaiul de Alun,
Hamei, Mesteacan sau Stejar de la
Hypericum.
Contraindicatii: Nu
se utilizeaza de catre persoanele cu sensibilitate la oricare
dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor gravide sau
care alapteaza din cauza actiunii abortive a Castravetelui-amar.
Nerecomandat copiilor sub 5 ani.
Precautii:
Persoanele care
urmeaza tratamente medicamentoase (diuretice, anticonceptionale,
chimioterapice, anticoagulante s.a.) sau cele care se afla sub
supraveghere medicala (in special pentru glicemie scazuta,
deficienta de G6PD - glucoza-6-fosfat dehidrogenaza, insuficienta
hepatica sau renala decompensata, tensiune arteriala scazuta,
diabet, afectiuni tumorale, boli cardiovasculare) sunt sfatuite sa
consulte un specialist inainte de inceperea
curei;
A nu se depasi doza
recomandata pentru consumul zilnic;
A nu se lasa la
indemana si la vederea copiilor mici;
Acesta este un
supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si
echilibrata si un mod de viata sanatos.
Volum net: 500
ml
Conditii de
pastrare: loc uscat, racoros, ferit de lumina directa a soarelui. A
se agita bine inainte de utilizare. Dupa deschidere, se pastreaza
in frigider.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Sirop Momordica cu Indulcitor Stevie Rebaudiana 500 mililitri Hypericum