Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Ulei de Cocos 1L Herbavit

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Descriere:

100% Natural ulei de cocos, nu con?ine aditivi.

Bogat in gr?simi saturate. Nu contine colesterol.

Uleiul de cocos este ideal la gatit nu se oxideaz? pana la 198 ?C. Antibacterial, antiviral, antimicotic.

Se solodifica la temperature sub 25?C. Nu necesita pastarea la rece.


Citeste mai mult despre cocos :http://www.herbalsana.ro/blog/30-copacul-vietii-cocosul

COCOSUL

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, cre?te in zone tropicale ?i este considerat nu numai o sursa de hran? dar ?i un remediu in vindecarea anumitor afec?iuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de ?copacul vie?ii? datorit? propriet??ilor ?i intrebuin??rilor sale multiple, dar se cultiva ?i in India unde poart? numele de ?kalpa vrisha? care semnific? ?tot ceea ce este necesar vie?ii?, in Indonezia, Brazilia ?i Sri Lanka. In zilele noastre cocosul este cultivat nu doar in zone cu clima cald?, tropical? ci ?i in regiunile cu clim? mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o in?l?ime de 30 de metri, ajunge pan? la 80 de ani ?i poate produce pan? la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plant? apreciat? ?i se bucur? de intrebuin??ri multiple: remediu pentru diferite afec?iuni, surs? pentru o hran? ?i b?utur? s?n?toas?, pan? la fabricarea de co?uri, acoperi? pentru colibe ?i nu in ultimul rand zah?r natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuc? de cocos ?i au o gam? foarte variat? de produse precum: bukayo (cocos indulcit), pan de coco (paine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (o?et de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, ap? de cocos, lapte de cocos ?i ulei de cocos.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se extrage din pulpa alb? a nucii de cocos, care se zdrobe?te, se inc?lze?te u?or pentru eliminarea uleiurilor, dup? care se preseaz? ?i se filtreaz? de eventualele urme de coaj?. Acest proces ajut? la ob?inerea unui ulei pur, cu un gust neutru ?i f?r? miros, care poate fi utilizat ca: leac pentru diferite afec?iuni, la g?tit ?i in industrii. O aten?ie deosebit? se acord? uleiului de cocos mul?umit? acidului lauric pe care il con?ine, avand efecte antivirale, antibacteriene ?i antifungice, fiind util in stimularea metabolismului ajutand sc?derea in greutate ?i in afec?iuni hipotiroidiene. Con?inutul acizilor gra?i din ulei are ca rol distrugerea bacteriilor ce cauzeaz?: infec?ii ale tractului urinar, al sinusurilor, ulcer gastric, pneumonie, carii dentare, precum ?i distrugerea fungilor ?i a virusurilor cauzatoare de: mononucleoz?, herpes, grip?, hepatita C, pojar etc.

Conform cercet?torilor americani printre care se num?r? ?i dr. Carolyn Dean, ace?tia au ajuns la concluzia c? uleiul de cocos are efecte benefice asupra pacien?ilor cu SIDA. Din cercet?ri mai reiese c? uleiul de cocos ajut? la ameliorarea simpotemelor asociate afec?iunilor biliare, ajut? buna func?ionare a ficatului ?i a glandei tiroide, stimuleaz? digestia, previne cancerul de colon ?i reduce discomfortul asociat sindromului de colon iritabil. Se recomand? folosirea uleiului de cocos in cure de sl?bire, la prevenirea obezit??ii, scade colesterolul ?i previne afec?iunile cardiovasculare, ajut? la fixarea calciului ?i al magneziului in oase, prevenind astefel osteoporoza, iar in afec?iuni renale contribuie la prevenirea infec?iilor urinare ?i ajut? la dizolvarea calculilor renali. Consumat in cantitate de 60% din totalul caloriilor zilnice nu prezint? nici un efect negativ, ba mai mult persoanele care au o diet? bogat? in ulei de cocos au o stare de s?n?tate bun?. Aici atragem aten?ia c? uleiul organic, presat la rece este recomandat a se consuma neprelucrat termic, iar cel rafinat utilizat la g?tit ?i pr?jit. Se recomand? la g?tit deoarece este un ulei stabil din punct de vedere chimic la c?ldur?, care se oxideaz? doar la temperaturi de peste 190?C, ?i chiar ?i la acest? temperature? nu support? un proces oxidativ din care s? rezulte substan?e nocive asupra organismului. Uleiul de cocos poate fi folosit ?i in amestec cu uleiul de floarea soarelui. Doza zilnic? recomandat? din ulei de cocos este de 15grame, dar in caz de boal? putem m?rii doza deoarece nu are reac?ii adverse.

Uleiul de cocos in alimenta?ie poate fi ad?ugat in: salate de legume, sotarea legumelor ?i al fructelor de mare, prepararea ou?lor ?i a preparatelor din carne ?i pe?te, la moionez? ?i popcorn. Diferen?a intre uleiul de cocos ?i untura de cocos o reprezint? doar temperatura la care se p?streaz?, deoarece la o temperature? de sub 25?C uleiul de cocos se solidific?.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review