brandy, ramazzotti RISERVA 7 ANNI , CL 70 gr 42 anii 1970/80 distillato vin
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- brandy, ramazzotti RISERVA 7 ANNI , CL 70 gr 42 anii 1970/80 distillato vinATURA
bottiglie della collezione
Innanzitutto va notato che il nome cognac è di origine olandese e deriva da "brandewijn", che significa "vin brulé". Pertanto, è un liquore che nasce dal succo, dalla polpa o dalla buccia di un frutto. Nasce nel VII - VIII secolo d.C., da alchimisti arabi, che lo usavano come medicinale. La sua diffusione in Europa è stata possibile grazie a Spagna e Irlanda. È caratterizzato da una gradazione alcolica di 40 gradi.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
In realtà il cognac lo diventa solo in
fase di assemblaggio, quando la riduzione viene effettuata con
acqua distillata che porta la gradazione alcolica tra il 38% e il
42% in volume di alcol: va ricordato che l'acquavite contenuta
nelle botti ha un volume compreso tra 70% e
72%.
ingl .: Very Superior Old Pale
(Stravecchio superior galben-pai); brandy o brandy dai 18 ai 25
anni.
Inglese: Very Very Superior Old Pale
(top color paglierino super vecchio); acquavite o acquavite dai 25 ai 40
anni.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare