Clorofila Lichida 500 mililitri Hypericum
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
Clorofila lichida este un
produs valoros, esential in curele de slabire sau de detoxifiere si
foarte util pentru orice dieta echilibrata datorita proprietatilor
sale nutritionale superioare.
Produsul Clorofila lichida este o sursa deosebit de bogata de
clorofila, un compus natural ce confera culoarea verde plantelor,
algelor si cianobacteriilor.
Aceasta este esentiala in fotosinteza, procesul prin care energia
luminoasa este transformata in energie chimica. Din multe puncte de
vedere, aceasta este similara cu hemoglobina regasita si in
hematiile din organismul uman, una dintre diferentele majore dintre
cele doua fiind aceea ca, in timp ce hemoglobina are in centrul sau
fierul (Fe2+), clorofila este bazata pe magneziu (Mg2+). De fapt,
denumirea de „clorofila” face referire la o grupa intreaga de
pigmenti ce au functii esentiale in fotosinteza.
Deoarece formula de fata este una holista, produsul „Clorofila
lichida” contine toate formele de clorofila naturala, spre
deosebire de multe suplimente ce contin forme semi-sintetice ale
acestui pigment.
In plus, Spirulina, fiind o cianobacterie, contribuie si cu un alt
pigment fotosintetic denumit „ficocianina”.
Atat clorofila cat si ficocianina au proprietati: antioxidante,
detoxifiante, antiinflamatoare, remineralizante, energizante si
imunomodulatoare. In plus, tot mai multe studii stiintifice
testeaza proprietatile: antiproliferative, hepatoprotectoare,
neuroprotectoare, de stimulare a hematopoiezei si de imbunatatire a
calitatii celulelor rosii, pe care acesti pigmenti par sa le
posede.
Deoarece ingredientele folosite sunt naturale si obtinute prin
procesare minimala, extractele alese contin si alti compusi
valorosi precum: fitohormonii (Lucerna), acizii grasi omega 3
(Spirulina, Chlorella), proteine, beta-glucani, vitamine, minerale
si lista poate continua.
Astfel, Clorofila lichida este un produs valoros, esential in
curele de slabire sau de detoxifiere si foarte util pentru orice
dieta echilibrata datorita proprietatilor sale nutritionale
superioare.
Clorofila lichida 500 ml
Supliment alimentar cu rol detoxifiant, antioxidant, energizant,
nutritiv
Ingrediente:
Extract apos din pulberi de plante, in proportii variabile
(Spirulina – Arthrospira platensis, Chlorella – Chlorella vulgaris,
Chlorella pyrenoidosa, parti aeriene de Orz-verde – Hordeum
vulgare, parti aeriene de Urzica – Urtica dioica, parti aeriene de
Lucerna – Medicago sativa) – 97,77 %; guma xanthan (stabilizator);
acid ascorbic (vitamina C), acid citric monohidrat (corectori de
aciditate); extract din frunze de Stevia (Stevia rebaudiana) cu 95
% steviozide (indulcitor natural); sorbat de potasiu, benzoat de
sodiu (conservanti).
Informatii nutritionale Per portie
(50 mL)
VNR* (%)
Per portie (50 mL)
Vitamina C (acid ascorbic) 500 mg
625%
*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament
1169/2011
**Nu a fost stabilita VNR
Vitamina C:
sustine formarea normala a colagenului pentru functionarea normala
a: sistemului osos, a ligamentelor, a dintilor, a gingiilor, a
pielii si a vaselor de sange.
contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
contribuie la functionarea normala a sistemului nervos.
contribuie la mentinerea sanatatii psihice.
contribuie la reducerea oboselii si extenuarii.
contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului
oxidativ.
creste absorbtia fierului.
contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E.
contribuie la metabolismul energetic normal.
Caracteristici generale ale produsului:
Clorofila lichida este un supliment de nelipsit primavara deoarece
constituie un excelent adjuvant in orice cura de detoxifiere. De
asemenea, acest produs este deosebit de versatil, fiind util pentru
sustinerea organismului in perioadele de recuperare, conferirea
unui plus de energie in episoadele solicitante, suplimentarea cu
nutrienti in curele de slabire, intarirea imunitatii sau reglarea
tranzitului intestinal lent. Sustinerea proceselor de detoxifiere
ale organismului si managementul atent al greutatii corporale sunt
demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre devine
tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai
haotica, procesata si plina de toxine, aditivi si carbohidrati
rafinati (zahar alb, fructoza, glucoza, faina alba si derivatele
acesteia, sucuri s.a.). Mai mult, profilul lipidic este si el
dezechilibrat, raportul dintre grasimile „bune” si cele „rele”
(omega 3: omega 6) fiind si el unul nesanatos mai ales in
alimentele de tip fast-food. Toti acesti factori de stres afecteaza
organismul, microbiota noastra intestinala fiind greu incercata mai
ales din cauza prezentei tot mai mari a resturilor de antibiotice
in produsele animale si a pesticidelor si ingrasamintelor in cele
vegetale. Mai nou, prezenta microplasticelor in alimentatia umana
este si ea un motiv tot mai mare de ingrijorare si un factor
perturbator major in tot organismul. In cazul in care
microorganismele benefice sunt afectate, scazand in numar si
diversitate, poate avea loc ruperea echilibrului microbiotei
intestinale, cu efecte nedorite precum: tulburari digestive (de ex,
acumulare de gaze, digestie lenta sau accelerata, dureri
abdominale), hormonale sau imunitare. Spre exemplu, aceste
dezechilibre pot fi induse de catre tratamentele cu antibiotice,
radiografiile abdominale, alimentatia saraca in fibre si enzime
sau, asa cum s-a mentionat mai sus, de catre alimentele contaminate
cu antibiotice, pesticide, microplastice sau diversi agenti
patogeni.
Inflamatia cronica este declansatorul principal pentru multe
probleme de natura metabolica, renala, hepatica, cardiovasculara,
autoimuna, neuronala, osteoarticulara si chiar si pentru unele
alergii. Astfel, prezenta unui status inflamator in organism pe
perioade indelungate de timp are o influenta negativa asupra
intregului corp reducandu-ne rezistenta fata de diversi agenti
patogeni sau provocand un raspuns hormonal sau imunitar
necorespunzator ce ne poate compromite sanatatea sau care ne
incetineste ritmul de refacere a organismului. De asemenea, la fel
de important este si impactul asupra metabolismului si a greutatii
corporale. Odata cu destabilizarea microbiotei intestinale si
acumularea unui surplus de grasimi in organism (in special in
regiunea omentala), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai
multa inflamatie, care la randul sau favorizeaza luarea in greutate
prin cresterea nivelelor de insulina si perturbarea nivelelor altor
hormoni. Similar, acumularea grasimii la nivelul ficatului
(steatoza hepatica) duce la ingreunarea functiei hepatice,
afectarea digestiei si impactarea proceselor de detoxifiere ale
organismului. Nu in ultimul rand, multe toxine (de ex., metalele
grele, pesticidele) au tendinta de a se acumula in depozitele de
grasime ale organismului. De aceea, odata cu pierderea brusca in
greutate, sau cu urmarea unor cure de slabire – in special cele
drastice unde scaderea in greutate nu este treptata, aceste toxine
acumulate pot fi puse in libertate. Acest fenomen pune la incercare
capacitatea de detoxifiere a organismului, aceasta fiind uneori
depasita, fapt ce duce la intoxicatii si alte manifestari clinice.
Astfel, adoptarea unei diete sanatoase, cu o slabire treptata,
asistata de alimente si suplimente cu actiune detoxifianta este o
solutie mult mai indicata pentru managementul greutatii si
asigurarea unei normoponderalitati de durata.
Pentru a ne ajuta organismul in procesul de detoxifiere si reglare
a greutatii corporale, putem face apel la produse ce au la baza
compusi activi cu proprietati depurative si usor laxative precum
cele regasite in Spirulina, Chlorella, Lucerna, Orz-verde sau
Urzica. Toate aceste ingrediente se regasesc in Clorofila lichida
de la Hypericum, aceasta venind, in plus, si cu o doza
semnificativa de vitamina C. Astfel, produsul a fost atent formulat
pentru a completa curele de detoxifiere, slabire, vitaminizare si
fortifiere, atat de necesare in prezent cand alimentele noastre
sunt tot mai devitalizate, aditivate si bogate in „calorii goale”.
Formula este o sursa excelenta pentru una din cele 5 portii zilnice
necesare de fructe si legume. De asemenea, Clorofila lichida este
utila si in reducerea stresului oxidativ, limitarea proceselor
inflamatorii si modularea raspunsului imun. In concluzie, acest
supliment deosebit a fost conceput pentru a avea o actiune:
detoxifianta, vitaminizanta, mineralizanta, antioxidanta,
antiinflamatoare, antianemica, imunomodulatoare, fortifianta,
energizanta, nutritiva, de mentinere a diviziunii celulare normale,
regeneranta si usor laxativa.
In continuare, vom prezenta principalele proprietati benefice ale
ingredientelor:
Spirulina (Arthrospira platensis) este o cianobacterie folosita din
timpuri stravechi de catre popoarele mezoamericane, precum aztecii,
pentru proprietatile sale hranitoare. Tot pentru proprietatile sale
deosebit de nutritive, aceasta este cultivata si consumata in mod
traditional de catre oamenii din zona lacului Chad, Africa. OMS
(Organizatia Mondiala a Sanatatii) a afirmat faptul ca Spirulina
este un aliment foarte potrivit, fiind bogat in fier si proteine,
si putand fi administrat in siguranta si copiilor. Practic, din
literatura de specialitate aflam ca, Spirulina este bogata in:
aminoacizi (continand toti aminoacizii esentiali), vitamine (in
special complexul vitaminic B), minerale (in special Fe si Mg) si
oligoelemente. Spre exemplu, 100 g de Spirulina pot furniza de
peste 3 ori cantitatea zilnica necesara de vitamina B2, de peste 2
ori cantitatea necesara de vitamina B1 si cea de fier, si aproape
100% din cantitatea zilnica de magneziu, vitamina B3 si vitamina
B5.
Mai mult, aceasta este si o sursa de omega 3 (ALA, SDA, EPA, DHA),
acizi grasi ce sunt recunoscuti pentru proprietatile lor
antiinflamatoare, de echilibrare a fractiilor de colesterol si de
reducere a trigliceridelor sanguine. In plus, fiind o cianobacterie
(in trecut a fost considerata o alga albastra), Spirulina contine
un pigment numit ficocianina, compus ce are proprietati
antioxidante si de stimulare a celulelor stem. In concluzie,
numeroase studii stiintifice au indicat faptul ca Spirulina poate:
contribui la intarzierea procesul de imbatranire, limita procesele
inflamatorii din organism, normaliza flora intestinala, echilibra
grasimile si colesterolul din sange, fortifica functia inimii,
contribui la tonifierea fizica si nervoasa si energiza intreg
organismul. Astfel, aceasta este un bun adjuvant in: episoadele de
convalescenta sau de efort fizic si psihic, in detoxifierea
organismului (exista studii care arata faptul ca ficocianina din
spirulina reduce acumularea de arsenic in organism), in curele de
slabire (limiteaza pierderea de masa musculara si absorbtia
amidonului), in intarirea imunitatii si in problemele de natura
inflamatorie, cardiovasculara sau nutritionala.
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris) este
denumirea generica pentru mai multe specii de alge verzi
unicelulare ce apartin genului cu acelasi nume ce se presupune ca
dateaza inca din perioada Precambriana. Desi mici ca dimensiune
(2-10 μm), inca de la descoperirea lor in anul 1890, de catre
Martinus Willem Beijerinck, aceste alge au avut un rol important in
numeroase studii stiintifice precum cele cu privire la procesele de
fotosinteza sau cele care vizeaza modalitatile de asimilare a
dioxidului de carbon de catre plante. Similar Spirulinei, Chlorella
a fost intens studiata pentru potentialul sau nutritiv de exceptie,
fiind considerata o sursa inalt-calitativa de proteine. Mai exact,
pulberea de Chlorella contine in jur de 45% proteine, 20%
carbohidrati si 20% grasimi. Restul de 15% este reprezentat de
fibre (5%) si vitamine si minerale (10%). In conditii controlate de
crestere, anumite specii de Chlorella (Chlorella minutissima) pot
deveni surse remarcabile de acizi grasi polinesaturati (aproape 40%
din cantitatea totala de lipide continute) precum acidul
eicosapentaenoic (EPA), cunoscut si drept unul dintre acizii
omega-3 cu lant lung. De regula, in scop alimentar, cel mai des
sunt folosite speciile Chlorella pyrenoidosa si Chlorella vulgaris.
Acestea se regasesc in majoritatea suplimentelor si alimentelor
functionale pe baza de Chlorella, fiind cultivate, in zilele
noastre, datorita statutului de „super-aliment”.
Desi initial a fost cultivata in special ca sursa ieftina si
calitativa de proteine, de-a lungul timpului, studiile stiintifice
au indicat o gama mai larga de beneficii ale consumului de
Chlorella. Astfel, in literatura de specialitate sunt indicate
proprietati: imunostimulatoare, antiproliferative, antiinflamatoare
si adjuvante in managementul greutatii. In prezent, suplimentele
obtinute din Chlorella pyrenoidosa se bucura de o popularitate
crescuta in Japonia, fiind folosite in mod obisnuit, dar nu
exclusiv, pentru protejarea sistemului respirator impotriva
fenomenului de imunosupresie indus prin efort fizic. Recent, un
studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie confirma faptul ca
atletii si persoanele care depun efort fizic cu o intensitate
crescuta au de castigat de pe urma suplimentarii dietei cu aceasta
alga, datorita proprietatilor sale imunostimulatoare. Experimentul
a durat aproximativ 6 saptamani si a vizat concentratia salivara de
imunoglobuline A (sIgA). Subiectii umani care au primit suplimente
pe baza de Chlorella (6 g/zi sub forma de tablete, dimineata si
seara, dupa masa), timp de patru saptamani, inainte de
antrenamente, au prezentat o crestere a ratei de secretie si a
concentratiei imunoglobulinelor A. La sfarsitul experimentului (6
saptamani), aceste valori inca se aflau in crestere, fapt ce ar
putea indica un potential efect benefic mai mare pe o perioada de
administrare mai indelungata. Cercetatorii au considerat ca
efectele sanogene ale algei ar putea sa se datoreze unor compusi
activi precum polizaharidele si glicoproteinele sau complexele
create de catre acestea. Totusi, Chlorella este o sursa bogata si
de alti compusi bioactivi ce ar putea avea efecte antiinflamatoare
si imunomodulatoare precum clorofila-a si -b, acizii grasi omega-3
sau forma metilata a vitaminei B12 (metilcobalamina). Nu in ultimul
rand, studiile au indicat si proprietati detoxifiante de exceptie
ale Chlorellei, in special in cazul intoxicarii cu pesticide
organoclorurate (de ex, clordecon).
Extractul de Orz-verde (Hordeum vulgare) este una dintre cele mai
bogate surse naturale de superoxid-dismutaza (SOD), o enzima cu
actiune puternic antioxidanta ce contribuie la stoparea
imbatranirii precoce si la inactivarea radicalilor liberi. Totusi,
acest compus nu este singurul ingredient valoros al plantei. De
fapt, Orzul-verde este o sursa completa de vitamine, minerale si
oligoelemente. Acesta contine cantitati impresionante de: vitamina
A, potasiu, calciu (de 11 ori mai mult), fier, magneziu, vitamina C
si vitamine din complexul B. Mai mult, acesta este bogat si in
clorofila, arginina si fibre. Datorita acestei bogatii de nutrienti
si substante nutritive, Orzul-verde este indicat persoanelor cu
imunitate scazuta, boli de nutritie si probleme de digestie. Acesta
are o actiune emolienta, calmanta a mucoasei intestinale si
reglatoare a tranzitului intestinal. Datorita actiunii
antiinflamatoare si antioxidante, aceasta planta este deosebit de
benefica si pentru persoanele care sufera de probleme articulare
sau cardiovasculare. Prin actiunea sa puternic detoxifianta,
Orzul-verde poate contribui la ameliorarea episoadelor alergice,
dereglarilor hormonale, a eruptiilor cutanate (eczeme, acnee) si a
episoadelor de insomnie. In concluzie, extractul de Orz-verde:
regleaza metabolismul (fiind util in diabet datorita continutului
in crom ce inhiba pofta de dulce, in constipatie, obezitate), are
un efect emolient la nivelul tractului digestiv (fiind adjuvant in
gastrite, ulcere) este un tonic general, cardiac si nervos (fiind
util in episoadele de astenie, avitaminoze, insomnii), stimuleaza
imunitatea (recomandat in convalescenta), are un puternic efect
detoxifiant (dreneaza si protejeaza ficatul) si limiteaza procesele
de inflamatorii (util in artrite datorita siliciului continut) si
de imbatranire celulara (util in afectiuni cardiovasculare datorita
continutului mare de SOD).
Urzica-mare (Urtica dioica) este o specie erbacee, perena ce face
parte din familia Urticacee. Aceasta este o planta cu aplicatii
vaste si recunoscute in toate domeniile: medical, cosmetic si
culinar, fiind utilizata si apreciata inca din antichitate pentru
versatilitatea sa. Folosita traditional pentru curele de primavara
ce presupun „curatarea sangelui”, Urzica este un excelent
antianemiant datorita proprietatilor sale hematopoietice
(stimularea sintezei globulelor rosii), a aportului de fier, de
vitamine din complexul B (acid folic, B2, B5) si de protoporfirine.
Mai mult, preparatele din urzica au si un efect hemostatic (prin
prezenta vitaminei K si a taninurilor) ce poate limita hemoragiile
interne ce duc la anemierea organismului in timp.
Desigur, la „curatarea sangelui” contribuie si efectul sau diuretic
si depurativ ce o fac o alternativa naturala pentru detoxifierea
organismului de substante chimice si metale grele, eliminarea
acumularilor de acid uric si a surplusului de apa din organism.
Astfel, Urzica este utila si in mentinerea sanatatii rinichilor si
a cailor urinare, fiind un bun adjuvant in litiaza renala si in
retentiile de apa asociate sindromului premenstrual. In plus,
urzicile sunt considerate utile si in ameliorarea enurezisului
nocturn (incontinenta nocturna). Cura de primavara cu produse pe
baza de urzici este una binevenita si din punctul de vedere al
proprietatilor antialergice si antiastmatice ale plantei. Consumul
regulat al acestor produse pe parcursul sezonului alergiilor, si
asocierea lor cu extracte de Trei-frati-patati sau din frunze de
Mesteacan, poate ameliora intensitatea reactiilor sistemului
imunitar la diversi alergeni datorita continutului in
antihistaminice naturale. Tot in curele de primavara, dar si in
cele de toamna, urzicile pot fi asociate cu fructele de Catina
pentru a intari organismul prin vitaminizarea si remineralizarea
sa.
Studiile stiintifice au aratat ca, datorita continutului in
fitosteroli, Urzica este un excelent protector al sanatatii
prostatei. Sterolii din frunzele acestei plante inhiba conversia
testosteronului in dehidrotestosteron, hormon ce poate cauza
probleme la nivelul prostatei. Tot fitosterolii pot contribui si la
mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin scaderea
colesterolului si a trigliceridelor. Pe langa fitosteroli, urzicile
mai contin si lectine – compusi cu actiune antiinflamatoare ce par
a fi implicati in ameliorarea problemelor articulare. Lectinele pot
avea si proprietati antivirale si bacteriostatice, studiile recente
evidentiind faptul ca acestea pot inhiba proliferarea unor agenti
patogeni precum Staphylococcus, Shigella sau Pasteurella. O alta
calitate a extractelor de urzica este aceea de stimulare a
secretiei de insulina de la nivelul pancreasului, fiind usor
hipoglicemiante. In plus, acestea sunt si galactogoge, stimuland
secretia de lapte.
Extractul de Lucerna (Medicago Sativa), cunoscuta si sub denumirea
de „alfalfa”, este o sursa echilibrata de vitamine, minerale si
alti nutrienti precum clorofila si fierul non-hemic. Lucerna este o
planta originara din estul Mediteranei si vestul Asiei si este
valoroasa atat pentru sanatatea umana, cat si pentru cea a
animalelor (ca furaj) si a solurilor (fiind folosita in asolament
pentru refacerea terenurilor agricole). Bogata in enzime,
bioflavonoide (cu efect antioxidant si antiinflamator),
fitoestrogeni, glicozide (cu actiune antitumorala), vitamine (A,
complex B, C, E, K) si minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu),
extractul de Lucerna este: fortifiant, detoxifiant, antiinflamator,
antioxidant, imunostimulator si reglator hormonal. Consumat inainte
de masa, acesta usureaza digestia, iar dupa masa, extractul ajuta
la asimilarea nutrientilor din hrana consumata. Datorita
substantelor active continute, are efecte benefice in digestie
(constipatie, refacerea mucoasei aparatului digestiv si reglarea
tranzitului intestinal). In plus, derivatele din Lucerna ajuta la
detoxifierea si protejarea ficatului, purificarea sangelui,
intarirea sistemului imunitar si grabirea refacerii organismului
(in special in episoadele de astenie si convalescenta) si
echilibrarea hormonala a femeilor (datorita fitoestrogenilor ce pot
atenua simptomele neplacute asociate menopauzei, tulburarilor
menstruale si sindromului premenstrual).
Vitamina C (Acidul ascorbic) este un micro-nutrient esential
vietii. Aceasta este necesara pentru sinteza colagenului din piele,
oase, dinti, gingii sau cartilaje. De asemenea, ea stimuleaza
absorbtia fierului si, impreuna cu vitaminele A si E, are o actiune
puternic antioxidanta luptand impotriva radicalilor liberi si a
stresului oxidativ. Din nefericire, aceasta vitamina este eliminata
foarte usor din organismul uman, iar acesta nu este capabil sa isi
sintetizeze cantitatile necesare de vitamina C, mai ales in
perioadele stresante. Expunerea la diversi factori de stres, cum ar
fi fumatul sau stilul de viata dezechilibrat, precum si tratamentul
cu diferite medicamente (de ex.: aspirina, anticonceptionale)
maresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbtia
sa din sursele alimentare. In plus, vitamina C se distruge usor
prin oxidare si tratare termica (de ex.: gatire), fapt ce duce la
scaderea aportului sau din alimentele ce nu sunt consumate
proaspete, in stare cruda. Astfel, cel mai adesea, in dieta moderna
– bazata pe alimente inalt-procesate, organismul nostru poate sa nu
beneficieze de un aport corespunzator de vitamina C, fiind, astfel,
necesara suplimentarea sa.
Mod de utilizare:
Adulti: cate 4-5 linguri (40-50 mL) pe zi.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului