RARE- FINE COGNAC DE LAROCHE, CL 73 GR 40, ANI 70, IMPORTED ITALY, BALLOR
- Online


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
-RARO- FINE LAROCHE COGNAC ,
CL 73 GR 40, ANNI '70 , IMPORTATO DALL'ITALIA, FREUD BALLOR
Bottiglia......RARA COLLEZIONE
bottiglie - Collezione BOTTIGLIE
Coniac
Probabil
cel mai faimos rachiu din lume, Trebbiano își ia numele de la
orașul cu același nume din departamentul Charente, imediat la nord
de Bordeaux, în sud-vestul Franței, lângă coasta Atlanticului. Când
generalul roman Iulius
Caesar (100-44 î.Hr.) a cucerit Galia,
legionarii săi au adus strugurii Trebbiano din
pământul lor, care mai târziu a devenit principalul soi de struguri
pentru coniac. Potrivit legendei, numele regiunii Cognac datează de
la generalul roman Comnus. În secolul al XII-lea, a
apărut spriting-ul, conservarea unui vin prin
adăugarea de țuică de vin. De asemenea, s-a descoperit că
vinul din regiunea Cognac era deosebit de potrivit pentru
distilare. În jurul anului 1530, olandezii au introdus
arta distilării în această zonă, numind distilatele de
vin „Brandewijn”, din care derivă termenul englezesc brandy. La
acea vreme, era obișnuit să se producă distilate prin distilare
unică, așa cum se întâmplă și astăzi cu Armagnac.
Potrivit
legendei, inventarea coniacului prin dublă distilare este atribuită
Chevalier de la Croix Maron, Seigneur de Segonzac (strămoșul
familiei Castelbajac producătoare de coniac) la sfârșitul secolului
al XVI-lea. Se spune că cavalerul profund religios a visat că
diavolul a vrut să-și fure sufletul arzându-l într-un cazan. Cu
toate acestea, datorită credinței ei neclintite, ea a supraviețuit
nevătămată calvarului. Și o a doua încercare de distilare a
diavolului a fost, de asemenea, nereușită, așa că cavalerul a avut
ideea de a extrage sufletul spiritului cu o a doua distilare. Noua
băutură a prins rapid, iar olandezul Augustin Godet a fost primul
care a primit permisiunea statului de a exporta coniac. Un anume
Jean Martell s-a stabilit în Cognac în 1715 și a produs
coniac, urmat de Richard Hennessy și alții care se numără
și astăzi printre cele mai renumite mărci.
În jurul
anului
1870, filoxera a ajuns în zonă și a distrus, de asemenea,
multe podgorii din Charente. Suprafața vie de astăzi de aproximativ
75.000 de hectare este doar o treime din ceea ce era atunci. Baza
pentru 90% din producția de coniac este în principal
Saint-Émilion/Ugni Blanc (Trebbiano
Toscano ), precum și Colombard și, într-o
măsură mai mică, Folle Blanche .
CUVEA
Celebru în
întreaga lume, coniacul beneficiază din 1909 de un A.O.C. care îi
reglementează producția. Numai coniac poate fi numit licoarea
rezultată din băuturi spirtoase provenite din recoltele din zona de
denumire controlată a coniacului. Acest lichior trebuie distilat și
maturat la fața locului folosind tehnici autorizate: dublă
distilare într-un alambic de cupru Charente, învechire în butoaie
de stejar și respectarea unui timp minim de învechire. Un coniac
bun urmează un proces complex de producție. Nu este niciodată
produsă din eau-de-vie dintr-o singură epocă, ci este mai degrabă
rezultatul „căsătoriei” de eaux-de-vie de diferite vârste și epoca,
ajungând uneori până la o sută. Pentru a stabili vârsta coniacului,
numărați doar anii de ședere în butoaie sau butoaie de lemn.
Într-adevăr, de îndată ce este transferat într-un recipient de
sticlă, apa-de-vie oprește îmbătrânirea. Cu cât îmbătrânește mai
mult, cu atât coniacul câștigă mai mult în complexitate, parfum,
aromă și gust (arome picante, piper și scorțișoară). Rețineți că
numai coniacurile făcute exclusiv din Petite și Grande Champagne
(minimum 50%) au dreptul la denumirea „Fine
Champagne”.
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Le fasi dell'invecchiamento sono
tre:
assorbimento
digestione
ossidazione
cognac Durante la prima fase di
invecchiamento, il cognac assorbe i fenoli della lignina presente
sulle doghe, che conferiscono il particolare colore del cognac: in
questa fase vengono utilizzate botti nuove, cioè quei contenitori
furono utilizzati tre volte e per otto mesi
consecutivi.
Questa fase, detta estrazione, libera le
doghe dai sali minerali.
Dopo l'estrazione, che dura dagli otto
ai dodici mesi, il cognac viene travasato in botti più vecchie per
la fase di digestione, che dura dai due ai cinque
anni.
L'ossidazione dei tannini conferisce la
fissazione del colore, mentre il contatto con il legno invecchiato
conferisce al cognac sensazioni sensoriali complesse: in termini di
colore, va specificato che l'introduzione di caramello fino allo
0,5% con il solo scopo di rendere il colore del liquido più
vivido.
Nella terza fase avviene l'ossidazione,
l'invecchiamento vero e proprio, che rende il distillato complesso
e interessante.
Questa fase può durare decenni, durante
i quali il Cognac continua ad invecchiare: la trasformazione viene
infatti interrotta solo quando avviene
l'imbottigliamento.
Non è però possibile invecchiare un cognac per più di 60 anni: questo fatto è dovuto al naturale e benevolo scambio di ossigeno con l'esterno, che provoca un'evaporazione volumetrica del 2/3%.
In realtà il cognac diventa così solo in
fase di assemblaggio, quando si effettua la riduzione con acqua
distillata che porta la gradazione alcolica tra il 38% e il 42% in
volume: va ricordato che il brandy contenuto nelle botti ha un
volume compreso tra 70 % e 72%
Inglese: Very Superior Old Pale
(stravecchio superiore giallo-paglierino); brandy o brandy invecchiato dai 18 ai 25
anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio
pallido grappa o
brandy invecchiato dai 25 ai 40
anni.
Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, ti preghiamo di contattarci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE . Grazie e vi aspettiamo! Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului