Royal LactoImun 60 capsule Hypericum
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
Capsule Royal
LactoImun
Supliment alimentar cu rol imunofortifiant, adaptogen si tonic
general
Ingrediente:
Lapte de Magarita atomizat (pulbere) (2,85% maltodextrina; 1,43%
carbonat de magneziu) – 161 mg, capsula vegetala (hidroxipropil
metilceluloza, guma gellan), Colostru bovin degresat (30% IgG) – 46
mg, Laptisor de Matca liofilizat (4% 10-HDA) – 23
mg.
Informatii nutritionale |
Per portie (6 cps) |
VNR* (%) Per capsula |
VNR* (%) Per portie (6 cps) |
Lapte de Magarita |
966 mg |
** |
** |
Colostru bovin, din care:
|
276 mg 82,8 mg |
** ** |
** ** |
Laptisor de Matca, din care:
|
138 mg 5,52 mg |
** ** |
** ** |
*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011
**Nu a fost stabilită VNR
Caracteristici generale
ale produsului:
Capsulele Royal LactoImun sunt alegerea potrivita atunci cand avem
nevoie de o mai buna sustinere a sistemului imunitar si cresterea
rezistentei corpului la numerosii agenti patogeni ce ne inconjoara.
Astfel, datorita imunoglobulinelor, enzimelor bacteriolitice
(lizozim) si al lactoferinei din Laptele de Magarita si Colostru,
precum si datorita continutului in acid 10-hidroxi-2-decenoic
(10-HAD) al Laptisorului de matca, produsul de fata ajuta
organismul sa stopeze dezvoltarea, sa neutralizeze si sa elimine
factorii ce pot cauza boli precum: bacteriile, virusurile, fungii
si alte microorganisme patogene. De asemenea, gratie continutului
bogat in acizi grasi unici, aminoacizi esentiali, proteine,
minerale si vitamine, Royal LactoImun revigoreaza corpul si mintea,
avand proprietati geriatrice si tonice de exceptie. Acesta este un
adjuvant eficient in perioadele de crestere si dezvoltare ale
copiilor, precum si pentru reducerea timpului de recuperare in
cazul persoanelor aflate in convalescenta.
Sustinerea sistemului imunitar, a proceselor de regenerare, precum
si furnizarea nivelului optim de nutrienti si energie organismului
sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre
devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine
tot mai haotica (mese neregulate, asocierea gresita a alimentelor,
mancatul in graba si la ore improprii), procesata (devitalizata,
lipsita de enzime) si plina de toxine, aditivi si cu un profil
nutritional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproportionat, exces de
carbohidrati rafinati, de grasimi saturate sau de sare). Astfel,
microbiota noastra intestinala este tot mai greu incercata mai ales
din cauza prezentei tot mai mari a resturilor de antibiotice in
produsele animale si a pesticidelor si ingrasamintelor in cele
vegetale. Mai nou, prezenta microplasticelor in alimentatia umana
este si ea un motiv tot mai mare de ingrijorare si un factor
perturbator major in tot organismul. Toti acesti factori de stres,
impreuna cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficienta, un
somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool,
fumatul, administrarea improprie de medicamente), in timp, pot
genera stres oxidativ si contribuie la cresterea statusului
inflamator din organism. Mai mult, acesti stresori pot modifica
microbiota gastrica si intestinala, cu efecte asupra digestiei,
tranzitului intestinal si a raspunsului imun.
Astfel, prezenta unui status inflamator in organism pentru perioade
indelungate de timp are o influenta negativa asupra intregului corp
reducandu-ne rezistenta fata de diversi agenti patogeni sau
provocand un raspuns hormonal sau imunitar necorespunzator ce ne
poate compromite sanatatea sau care ne incetineste ritmul de
refacere a organismului. De asemenea, un sistem imunitar care nu
functioneaza corect poate fi ineficient nu doar in protejarea
organismului fata de virusuri si alti factori infectiosi, ci si in
corectarea erorilor de diviziune celulara, cu efecte periculoase
asupra sanatatii. Inflamatia cronica este, deci, declansatorul
principal pentru multe probleme de natura cardiovasculara,
autoimuna, neuronala, renala, hepatica, osteoarticulara, pulmonara,
si chiar si pentru unele alergii. In astfel de situatii, ne putem
simti vesnic raciti, slabiti, lipsiti de putere si/sau putem
experimenta dificultati de concentrare si memorare.
De aceea, este indicat sa incercam sa pastram un stil de viata
activ si sa avem o dieta cat mai diversificata si echilibrata
pentru a ne asigura ca primim necesarul de nutrienti si alti
compusi sanogeni. Atunci cand acest deziderat este dificil de
realizat, putem face apel la suplimentele alimentare si alimente
functionale de calitate. Un astfel de produs ce face parte din
categoria alimentelor functionale si apiterapice este suplimentul
Royal LactoImun. Bogat in aminoacizi si acizi grasi esentiali,
carbohidrati, minerale, vitamine, enzime si alti compusi activi cu
proprietati sanogene, aceasta formula holista ajuta la fortifierea,
vitaminizarea, remineralizarea, energizarea si refacerea
organismului, oferind suport in perioadele solicitante si
stresante. In plus, datorita procesului ultra-menajant de
prelucrare a ingredientelor, prin liofilizare, in cazul
Laptisorului de matca (deshidratare la temperaturi si presiuni
joase) si atomizare in cazul Laptelui de Magarita, proprietatile
sanogene ale produsului sunt mentinute pentru o perioada mai
indelungata, iar cantitatea de substante active este concentrata.
Astfel, prin liofilizare, concentratia de 1-HAD poate creste de la
2%, cat este maximul in cazul Laptisorului de Matca proaspat, la
4%, precum in produsul de fata. Similar, prin atomizare, Laptele de
Magarita este transformat intr-o pulbere cu concentratii superioare
de nutrienti si compusi sanogeni si mult mai stabila din punct de
vedere fizico-chimic fata de forma lichida. Acest aspect sporeste
actiunea terapeutica a produsului, cu beneficii clare in momentele
stresante, la trecerea dintre anotimpuri, in episoadele de
crestere, in curele de slabire sau in perioadele de
convalescenta.
Detalii Royal LactoImun:
Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt
obtinute din surse naturale atent verificate. Asadar, materiile
prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate,
astfel incat putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de
contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusuri
patogene. Noutatea acestor produse este reprezentata de extractul
integral concentrat pe care il contin. Acesta asigura o mai buna
biodisponibilitate si o mai buna asimilatie in organism a
substantelor active benefice.
Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite exclusiv: Laptele
de Magarita proaspat sau congelat rapid, Laptisorul de Matca
liofilizat, cu o concentratie garantata de minimum 4% 10-HAD si
Colostrul bovin cu o concentratie minima de 30% IgG. Extractele
naturale rezultate prin liofilizare si atomizare au forma unei mase
de particule sferice, care au o curgere mai buna, forma sferica a
particulelor reducand posibilitatea inglobarii de aer printre ele,
astfel incat dozarea in capsule este mult mai exacta si mai usoara.
Datorita formulei concentrate, produsul de fata asigura o cantitate
optima de compusi activi, fiind totodata usor de utilizat. In
concluzie, ingredientele produsului de fata nu au suferit
tratamente termice agresive care sa inactiveze enzimele, vitaminele
si mineralele, acestea pastrandu-si, astfel, proprietatile
nutritive si sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente
chimice sau iradiante la obtinerea suplimentului.
Datorita efectului imunofortifiant, adaptogen, energizant si
regenerant, produsul este recomandat in curele de fortifiere si
regenerare, pentru mineralizarea si vitaminizarea organismului si
pentru modularea imunitatii (inclusiv a raspunsului imun innascut),
stimularea proceselor de neurogeneza si incetinirea procesului de
imbatranire. In plus, compusii activi (de ex.: carbohidrati –
glucoza, fructoza, sucroza, riboza, melibioza, trehaloza; proteine
principale ale Laptisorului de Matca – MRJP 1-9; cca 17 aminoacizi
– 8 esentiali si 5 compusi inruditi neidentificati; nucleotide si
nucleozide – adenozina, uridina, guanozina, iridina, citidina;
fosfati – adenozin 5’-mono-, di- sau trifosfat – AMP, ADP, ATP;
acizi grasi – acid trans-10-hidroxi-2-decenoic – 10-HAD, acid
10-hidroxidecanoic; compusi fenolici, proteine, lactoferina, enzime
– lizozim, imunoglobuline, fosfolipide, steroizi si compusi cu
efect estrogenic, hormoni si factori de crestere, peptide bioactive
– leptina, grelina, triiodotironina, vitamine – complex B, vitamina
C si minerale – K, Ca, Mg, Fe, Cu, Na, Zn, Mn s.a.) din Laptele de
Magarita, Colostru si Laptisorul de Matca contribuie si la:
cresterea rezistentei organismului fata de agenti patogeni precum
virusurile, bacteriile sau fungii, limitarea proceselor
inflamatorii din organism, combaterea efectelor stresului oxidativ,
modularea raspunsului imun, scurtarea duratei de recuperarea in
cazul persoanelor aflate in convalescenta, mentinerea proceselor
normale de diviziune celulara si limitarea proliferarii
necontrolate a celulelor maligne, reglarea nivelului colesterolului
seric, normalizarea tensiunii arteriale, ameliorarea starilor de
oboseala fizica si psihica, imbunatatirea memoriei si stimularea
proceselor de regenerare a neuronilor si reglarea functiilor
metabolice. Astfel, printre virtutile produsului Royal LactoImun se
numara actiunea: imunomodulatoare, imunofortifianta, adaptogena,
tonica generala, energizanta, remineralizanta, vitaminizanta,
fortifianta, geriatrica, hipocolesterolemianta, cardioprotectoare,
antitumorala, antioxidanta, antiinflamatoare, neuro-protectoare,
neuro-regeneratoare si antialergica
In continuare, vom prezenta cateva informatii despre compusii
activi din compozitia capsulelor Royal LactoImun:
Laptele de Magarita este produs de femelele speciei Equus asinus,
cunoscuta popular drept Magar domestic. Acest tip de lapte este
folosit de catre om din timpuri stravechi (Egiptul Antic), atat ca
aliment, cat si ca ingredient cosmetic. In mod empiric, pe
teritoriul Africii si al Indiei, Laptele de Magarita este utilizat
din Antichitate pentru a calma episoadele de tuse convulsiva.
Datorita proprietatilor sale sanogene si nutritive deosebite,
acesta a fost mentionat in nenumarate lucrari de specialitate de-a
lungul timpului. Astfel, primul care a scris despre actiunea
sanogena de exceptie a acestui aliment a fost Hipocrate. Acesta
considera Laptele de Magarita util in adresarea problemelor de
natura infectioasa si hepatica, in reducerea febrei, in combaterea
otravirii, in scurtarea timpului de vindecare al ranilor si in
cazul sangerarilor nazale. In timpul Imperiului Roman, Plinius cel
Batran prezenta peste 50 de utilizari medicale ale acestui tip de
lapte in lucrarea sa „Naturalis Historia”. Printre acestea amintim:
combaterea oboselii, a problemelor dentare, diminuarea starilor
febrile, ingrijirea ochilor obositi, calmarea crizelor de astm,
adresarea unor probleme de natura ginecologica si tratarea
cazurilor de otravire. O alta personalitate de renume care a
evidentiat beneficiile consumului Laptelui de Magarita a fost
Contele de Buffon Georges-Louis Leclerc, care a mentionat acest
aliment-minune in lucrarea sa „Histoire naturelle”.
Extern, Laptele de Magarita are o istorie indelungata de folosinta
in tratarea ulceratiilor, reducerea ridurilor si ingrijirea
tenurilor mature. Legendele spun ca vestita regina Cleopatra se
imbaia zilnic in acest pretios lichid pentru a-si mentine pielea
tanara si catifelata. Exista consemnari conform carora si sora
celebrului Imparat Napoleon, Pauline Bonaparte, aprecia calitatile
Laptelui de Magarita, aceasta folosindu-l in rutina sa de ingrijire
a pielii. In prezent, acesta este deosebit de apreciat pentru
calitatile sale hidratante, trofice, regenerante si antiimbatranire
la nivelul pielii, fiind un ingredient tot mai folosit in cosmetice
si produse de ingrijire corporala.
Din punct de vedere nutritional, Laptele de Magarita este
considerat cel mai asemanator cu laptele uman. De aceea, acesta a
fost folosit de-a lungul timpului pentru alaptarea copiilor orfani,
a celor slabi si bolnaviciosi, dar si pentru sustinerea copiilor
aflati in etapa de crestere. Datorita proprietatilor
imunofortifiante si geriatrice, Laptele de Magarita a fost deseori
administrat si varstnicilor. In prezent, acest tip de lapte le este
prescris de catre medici sugarilor cu alergie la proteinele din
lapte. Explicatia consta in caracterul hipoalergenic al laptelui de
Magarita, acesta fiind tolerat de catre 90% dintre sugarii ce
sufera de alergii alimentare, avand si un gust mai placut in
comparatie cu formulele din plante sau din izolate proteice ce pot,
la randul lor, declansa raspunsuri alergice (de ex., laptele sau
proteinele hidrolizate din soia).
Revenind la proprietatile fizico-chimice si cele nutritionale ale
Laptelui de Magarita, se poate remarca o asemanare aproape totala
in ceea ce priveste pH-ul (7-7,2 – Magarita si 7-7,5 – Uman),
precum si pentru procentul de proteine si aminoacizi esentiali
continuti (36,7-38,2 g per 100 g proteina lapte Magarita, fata de
cca 40,7 g per 100 g proteina lapte Uman). Si cantitatea de lactoza
din cele doua tipuri de lapte este relativ similara, cu 5,8-7,4 g%
pentru cel de Magarita si 6,3-7 g% pentru cel Uman. Exista, totusi,
si unele diferente, cea mai relevanta fiind cantitatea de grasimi.
Astfel, in timp ce laptele uman are concentratii medii de 3,5-4%,
cel de Magarita este mai dietetic, cu un continut mediu de doar
0,3-1,8%. Din acest motiv, majoritatea formulelor pentru sugari ce
au la baza Laptele de Magarita sunt completate cu grasimi vegetale
si alte surse naturale de acizi grasi omega-3 (in special DHA) si
omega-6, menite sa echivaleze numarul de calorii cu cel al laptelui
uman si sa asigure un aport de acizi grasi esentiali conform cu
cerintele de dezvoltare ale sugarului. Pe langa proteine,
aminoacizi esentiali si carbohidrati, Laptele de Magarita este o
sursa excelenta si de vitamine si minerale. Astfel, o singura
portie (250 mL) este suficienta pentru a furniza aproximativ: 58%
din necesarul zilnic de vitamina B1 si 16% din B2, 10% DZR pentru
vitamina C, 32% din necesarul de Calciu si 12% DZR pentru Fosfor si
Potasiu.
Din punct de vedere al proprietatilor sanogene, Laptele de Magarita
este tot mai intens studiat si prezinta un interes in crestere
pentru lumea stiintifica. In prezent, acest aliment valoros si, din
pacate, inca destul de greu de procurat, este apreciat de catre
nutritionisti si specialistii din domeniul medical pentru
capacitatea sa de a calma arsurile gastrice (hiperaciditate
gastrica) si pentru continutul bogat in compusi activi cu
proprietati imunofortifiante. Mai exact, acest tip de lapte are in
componenta sa cantitati notabile din proteina denumita
„Lactoferina”. Aceasta face parte din familia transferinelor si a
fost identificata pentru prima data in anul 1939 in laptele de
vaca, desi exista si in laptele uman, chiar in cantitati mai mari
decat in cel bovin. Cercetatorii au observat ca cele mai mari
cantitati de lactoferina se regasesc in colostru (primul lapte
secretat de glandele mamare), concentratia scazand rapid pe masura
ce laptele devine tot mai „matur” si este produs in cantitati tot
mai elevate. Rolul biologic al acestei proteine este acela de
legare si de transportare a fierului. Studiile stiintifice moderne
au evidentiat numeroase actiuni sanogene ale transferinei, cele mai
remarcabile fiind: actiunea anti-obezogena si antidiabetica (prin
reglarea glicemiei si a metabolismului), efectul benefic asupra
sanatatii cardiovasculare (prin echilibrarea profilului lipidic) si
proprietatile imunofortifiante si antiinfectioase. Pe scurt,
Lactoferina a fost documentata ca avand proprietati:
antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale, imunomodulatoare,
antialergice, antitumorale si antioxidante.
Pe langa Lactoferina, Laptele de Magarita este o sursa excelenta si
de enzime bacteriolitice, in special Lizozimul (muramidaza) si
Lactoperoxidaza. Prima are capacitatea de a distruge peretele
celular, in mod special, al bacteriilor Gram-pozitive, conferindu-i
laptelui de Magarita proprietati antibacteriene de exceptie. Cea
de-a doua face parte din familia peroxidazelor hemice si are o
actiune puternic bactericida (nespecifica) si antivirala, fiind
folosita de catre organismul uman pentru inactivarea bacteriilor
patogene si a virusurilor precum cel gripal si chiar si a
SARS-CoV-2 (atunci cand organismul are suficient iod). Asadar,
impreuna cu Lactoferina, Lizozimul si Lactoperoxidaza sunt
principalii responsabili cu efectul imunofortifiant, antiinfectios
si hipoalergenic al Laptelui de Magarita. Mai mult, cercetatorii au
observat si proprietati modulatoare ale acestor compusi asupra
microbiotei intestinale, cu posibile efecte benefice asupra
sistemului digestiv. Vedem, astfel, ca acest super-aliment este
benefic utilizat atat intern, cat si extern. Cu proprietati
antiinflamatoare, antiinfectioase, imunomodulatoare si
imunofortifiante, geriatrice, energizante, antidiabetice,
cardioprotectoare, antialergenice, antitumorale si nutritive de
exceptie, Laptele de Magarita este un adjuvant valoros pentru toate
categoriile de varsta, de la sugari, la varstnici.
„Colostru” este denumirea data unei forme speciale de lapte produs
de catre mamifere, de obicei, inainte sau imediat dupa nastere. La
om, Colostrul este laptele matern pe care sugarul il va primi, de
regula, in primele 2 zile de la nastere. Acesta se deosebeste de
laptele matern normal prin faptul ca are o culoare galbuie, o
concentratie mai mare de proteine, mai putine grasimi, mai putini
carbohidrati si un continut semnificativ de anticorpi
(imunoglobuline) ce au rolul de a ii oferi copilului imunitate
pasiva impotriva diversilor agenti patogeni (bacterii, virusi). In
plus, Colostrul este bogat in vitamine, minerale si oligozaharide.
Desi fiecare specie are propria forma de Colostru, totusi,
Colostrul bovin s-a dovedit a avea proprietati similare cu cel
uman. Astfel, nou-nascutilor care nu au primit Colostru de la mama,
cel mai adesea, li se recomanda administrarea de Colostru
bovin.
Totusi, Colostrul bovin si derivatele sale (produse alimentare si
suplimente) sunt foarte valoroase si pentru copii si adulti, nu
doar pentru bebelusi. De fapt, in multe culturi, Colostrul bovin
este baut ca atare sau utilizat pentru fabricarea unor branzeturi
datorita proprietatilor nutritive si fortifiante pe care le poseda.
Inainte de descoperirea antibioticelor si a vaccinurilor, Colostrul
bovin era una dintre singurele optiuni de intarire a sistemului
imunitar impotriva infectilor virale, fungice si bacteriene.
Ulterior, primele forme de vaccin (cele orale) au fost obtinute pe
baza imunoglobulinelor din Colostrul bovin. Recent, suplimentele pe
baza de Colostru au revenit in atentia cercetatorilor ca o
consecinta a aparitiei microorganismelor rezistente la
antibiotic.
Astfel, Colostrul bovin este poate ce mai sigura, naturala si
biodisponibila sursa de anticorpi. Acesta are o actiune
imunomodulatoare, antiparazitara (previne reinfestarea si reduce
simptomele asociate), antivirala, antifungica si antibacteriana,
fiind deosebit de util in cazurile de diaree infectioasa. In plus,
anticorpii (IgG, IgA, IgD, IgE, IgM) si limfocitele continute de
catre acesta pot ameliora simptomele asociate astmului si altor
forme de alergie. De asemenea, imunoglobulinele E (IgE) continute
au capacitatea de a spori sensibilitatea receptorilor celulari
insulinici, conferindu-i Colostrului proprietati antidiabetice.
Studii recente investigheaza un posibil efect benefic al
Colostrului bovin si in afectiunile autoimune precum scleroza
multipla, sindromul intestinului iritabil, boala Crohn si colitele
ulcerative. O posibila explicatie ar fi aceea ca multitudinea de
compusi activi continuti de catre Colostru are un efect de modulare
si de echilibrare a microbiotei intestinale, cu implicatii clare
asupra raspunsului imun, a sintezei unor nutrienti (vitamine,
minerale) esi a raspunsului glicemic. Suplimentarea cu nutraceutice
pe baza de Colostru bovin este atat de sigura incat de ea pot
beneficia si persoanele imunosupresate precum bolnavii de SIDA
(HIV) si cei care tocmai au suferit un transplant de maduva
osoasa.
Imunoglobulinele nu sunt, insa, singurul compus valoros al
Colostrului. Polipeptidele cu un continut elevat de prolina si
citokinele sunt si ele deosebit de utile pentru organismul uman.
Aceste molecule au un rol de semnalizare la nivelul sistemului
imunitar, moduland raspunsul imun astfel incat sa devina mai
agresiv in prezenta factorilor agresori si mai putin reactiv cand
pericolul nu mai este prezent. Datorita acestor polipeptide cu
actiune imunomodulatoare si antiinflamatoare pe care le contine,
Colostrul este studiat in prezent si pentru posibilele sale efecte
pozitive asupra starii bolnavilor de Alzheimer, precum si a celor
care sufera de boli inflamatorii intestinale. De asemenea,
Colostrul are o actiune antibacteriana, antifungica, antivirala si
antiparazitara si datorita lactoferinei continute. Aceasta este o
glicoproteina ce contribuie la echilibrarea metabolismului
fierului, prin legarea sa. Astfel, impreuna cu hemopexina, aceasta
contribuie la imbunatatirea metabolismului fierului in organism,
conferindu-i Colostrului si proprietati antianemice si
antioxidante. Alaturi de lactoferina se regaseste si angiogenina, o
proteina cu rol in angiogeneza (formarea de vase de sange), fapt ce
se reflecta in cresterea vascularizarii si o mai buna alimentare cu
sange a tesuturilor si organelor (inclusiv a creierului).
Nu in ultimul rand, Colostrul este foarte bogat si in numerosi
factori de crestere (de exemplu, IGF-1), vitamine (A, E), minerale
(calciu, sulf organic) si proteine (de exemplu, lactalbumine,
glicoproteine). Toate acestea pot contribui la regenerarea si
hranirea organismului (regenerarea tisulara si celulara),
imbunatatirea performantelor sportive (sustine dezvoltarea masei
musculare) si sporirea rezistentei la diversi factori de stres
(actiune adaptogena). Mai mult, continutul semnificativ in IGF-1
este studiat ca fiind un motiv in plus (pe langa polipeptidele cu
un nivel elevat de prolina) pentru posibila actiune benefica a
Colostrului asupra suferinzilor de Alzheimer.
Laptisorul de matca este secretia vascoasa, alb-galbuie, cu un gust
acrisor si usor astringent al glandelor hipofaringiene ale
albinelor melifere (Apis mellifera) lucratoare tinere. Acestea
folosesc Laptisorul de Matca pentru a hrani toate larvele stupului,
timp de aproximativ trei zile. Dupa acest interval, larvele de sex
masculin si cele destinate sa ajunga femele lucratoare nu mai
primesc acest tip de hrana, insa cele care sunt alese pentru a
deveni regine primesc in continuare cantitati mari din aceasta
secretie deosebit de nutritiva pentru a putea ajunge la maturitatea
reproductiva si a sustine activitatea de depunere a oualor. Astfel,
Laptisorul de Matca este consumat de catre femelele reproducatoare
(regine) si la maturitate, aceasta secretie fiind si motivul pentru
longevitatea reginei (cca 5 ani), fata de durata relativ scurta de
viata a lucratoarelor (cca 45 zile). Deoarece Laptisorul de matca
este atat de important in supravietuirea stupului, acesta este o
sursa impresionanta de nutrienti si compusi activi cu actiune
sanogena. De aceea, aceasta secretie este considerata produsul
apicol cel mai complex, cu profilul nutritional cel mai variat si,
bineinteles, cel mai valoros.
Astfel, in compozitia Laptisorului de Matca se regasesc: proteine
solubile (proteine majore MRJP1-MJRP9, glicoproteine,
gamaglobulina), peptide, aminoacizi (dintre care 8 esentiali si 5
compusi inruditi neidentificati, in total intre 17 si 29 aminoacizi
si derivati, dintre care predomina acidul aspartic si acidul
glutamic, iar prolina si lizina sunt cei mai bine reprezentati
aminoacizi liberi), acizi grasi (10-HAD, 9-hidroxi-decenoic, acid
10-hidroxidecanoic, acidul octanoic/caprilic), nucleozide si
nucleotide, fosfati (AMP, ADP, ATP), enzime (glucozo-oxidaze,
fosfataze, colinesteraze), glucide si zaharuri reducatoare
(zaharoza, glucoza, fructoza, manoza, maltoza, trehaloza, riboza,
erloza, melibioza), compusi fenolici, fosfolipide, hormoni
(estrogeni, somatohormoni), acetilcolina, acid gluconic, steroli,
acizi organici (sebacic, formic, tartric, citric, acetic, butiric),
substante minerale si vitamine hidrosolubile (C, complex B). De
remarcat este faptul ca Laptisorul de Matca este singura sursa
naturala cunoscuta a acidului 10-HAD. Acest compus este considerat
unul dintre cele mai importante substante active ale Laptisorului
de Matca datorita proprietatilor sale: antitumorale (de lizare a
ADN-ului celulelor tumorale), antivirale, antibacteriene,
antifungice, antiinflamatoare, imunomodulatoare (inclusiv asupra
raspunsului imun innascut), antioxidante, geriatrice, de
neurogeneza, neurotrofice si neurotonice de exceptie. Prin
continutul sau in vitamina C si complexul B, Laptisorul de Matca
are un rol esential in reactiile lantului respirator la nivel
celular, precum si in metabolismul glucidic, lipidic si protidic.
Iar prin continutul in proteine majore precum MRJP1 si MRJP2, ce
pot interactiona cu acizii biliari, acesta exercita o actiune
hipocolesterolemianta.
Laptisorul de Matca din produsul de fata este liofilizat, acest
proces bland de prelucrare permitand pastrarea compusilor activi
termolabili precum enzimele. Acesta: combate astenia fizica si
psihica, regleaza metabolismul, stimuleaza apetitul la persoanele
anorexice, confera o stare generala de bine, creste randamentul
muncii fizice si intelectuale, reduce nivelul colesterolului din
sange, completeaza necesarul zilnic de vitamine (in special,
vitaminele B5 si B6), regleaza si protejeaza functiile hepatice,
renale si respiratorii, imbunatateste acuitatea vizuala, sustine
activitatea inimii, contribuie la reducerea crizelor de angina,
ajuta la stoparea caderii parului, intarzie efectele imbatranirii
si regenereaza epiderma. Pe scurt, Laptisorul de Matca este un
excelent produs: antiastenic, tonic general, antibacterian,
antiviral, antifungic, antitumoral, vitaminizant, mineralizant,
antianemic, estrogenic, neurotonic, antisclerotic,
hipocolesterolemiant, imunomodulator, cardioprotector,
antihepatotoxic, regenerant, antioxidant, energizant, antidepresiv
si geriatric. In concluzie, produsele pe baza de Laptisor de Matca
sunt un adjuvant pretios in: starile de oboseala, surmenaj,
astenie, convalescenta, lipsa poftei de mancare, in curele de
slabire si in cele de crestere a imunitatii, in neurasteniile de
suprasolicitare si tulburarile de comportament cu randament psihic
scazut.
Mod de utilizare:
Adulti: 1-2 capsule de 3 ori pe zi, in timpul sau dupa masa, cu o
cantitate suficienta de lichid, timp de 60 de zile. Dupa o pauza de
2 saptamani, cura se poate relua. Se recomanda minimum 3 cure pe
an.
Copii (peste 3 ani): 1 capsula de 2 ori pe zi.
Recomandam adoptarea unui stil de viata echilibrat, efort fizic
moderat si o hidratare corespunzatoare!
Forma de prezentare:
Un flacon contine 60 capsule a cate 325 mg
Cantitate neta:
℮ 19,5 g
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza de catre persoanele alergice la polen si produse
ale stupului, de catre cele cu intoleranta la lactoza sau alergie
la lapte si derivatele acestuia, si de catre cele cu sensibilitate
la oricare dintre ingredientele produsului.
Precautii:
Femeile insarcinate sau care alapteaza, persoanele care urmeaza
tratamente medicamentoase, cele care se afla sub supraveghere
medicala, sau care sunt programate a li se efectua interventii
chirurgicale, sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de
inceperea curei.
Persoanele cu alergie la plantele din familia Asteraceae/Compositae
pot manifesta alergie incrucisata la Laptisorul de Matca.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor.
Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o
dieta alimentara echilibrata si un stil de viata sanatos.
Conditii de pastrare:
Bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de
maximum 25°C.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului