Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Sirop Momordica cu Indulcitor Stevie Rebaudiana 500 mililitri Hypericum Cod: hype.00448

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Ingrediente Sirop Momordica (500 ml): extract din fructe de Castravete-amar (Momordica charantia) - 70% apa demineralizata - 17% suc de Lamaie proaspat stors - 10% antioxidant (vitamina C) - 1% guma acacia - 1% indulcitor natural Hyper Stevia rebaudiana - 0 7% acid malic - 0 1% sorbat de potasiu - 0 1%.
 
Caracteristici generale ale produsului:
 
Siropul de Momordica este util in reglarea glicemiei imbunatatirea raspunsului insulinic si protejarea pancreasului. De asemenea acesta contribuie la reglarea colesterolului seric si este un bun adjuvant in curele de slabire datorita actiunii inhibitorii a Castravetelui-amar asupra proceselor de diferentiere ale adipocitelor. Mentinerea normoponderalitatii si protejarea sanatatii pancreasului sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant iar alimentatia noastra devine tot mai haotica (mese neregulate asocierea gresita a alimentelor mancatul in graba si la ore improprii) procesata (devitalizata lipsita de enzime) si plina de toxine aditivi si cu un profil nutritional dezechilibrat (raport o-6:o-3 disproportionat exces de carbohidrati rafinati de grasimi saturate sau de sare). Toti acesti factori de stres impreuna cu un efort fizic neadecvat o hidratare insuficienta un somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool fumatul administrarea improprie de medicamente) in timp pot genera stres oxidativ si contribuie la cresterea statusului inflamator din organism. Mai mult acesti stresori pot modifica microbiota gastrica si intestinala cu efecte asupra digestiei tranzitului intestinal si a raspunsului imun.
 
Astfel prezenta unui status inflamator in organism pentru perioade indelungate de timp are o influenta negativa asupra intregului corp reducandu-ne rezistenta fata de diversi agenti patogeni sau provocand un raspuns hormonal sau imunitar necorespunzator ce ne poate compromite sanatatea sau care ne incetineste ritmul de refacere a organismului. Inflamatia cronica este deci declansatorul principal pentru multe probleme de natura cardiovasculara autoimuna neuronala renala hepatica osteoarticulara pulmonara si chiar si pentru unele alergii.
 
De asemenea prin asocierea unui stil de viata sedentar cu obiceiuri alimentare nesanatoase pot aparea numeroase dereglari metabolice induse de variatiile bruste ale glicemiei si descarcarile semnificative de insulina ce se produc in special atunci cand consumam alimente cu un indice si/sau cu o incarcatura glicemica mare. Din nefericire in timp ca urmare a mentinerii acestor comportamente nesanatoase pot aparea efecte marcante asupra sanatatii pancreasului endocrin acesta fiind greu incercat mai ales din cauza rolului sau esential in secretia insulinei si reglarea glicemiei.
 
Pentru sustinerea pancreasului si reglarea metabolismului alaturi adoptarea unui regim alimentar echilibrat si a unui stil de viata mai activ se poate face apel si la solutii naturale reprezentate de produse ce au la baza compusi activi cu proprietati hipoglicemiante hipolipemiante stomahice si antiinflamatoare precum cei din extractele de Momordica. Astfel Siropul cu extract de Momordica este o solutie naturala si la indemana pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sanatatii noastre metabolice si pentru sustinerea functionarii normale a pancreasului endocrin.
 
Detalii Sirop cu extract de Momordica (500 ml):
 
Plantele medicinale si fructele de padure folosite ca materie prima pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate ecologic curate astfel incat putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni metale grele erbicide insecticide ingrasaminte chimice microorganisme sau virusi patogeni.
 
Pentru realizarea Siropului de Momordica au fost folosite ingrediente nemodificate genetic obtinute preponderent de la cultivatori locali. Amintim deci fructele de Momordica ce au fost selectate cu atentie pentru a contine o cantitate cat mai mare de substante active. Asadar la prepararea siropului nu s-au folosit decat Castravetii-amari verzi cei ajunsi la maturitate (culoare galbena) nefiind selectati deoarece acestia isi pierd din principiile amare si nu mai au aceeasi capacitate hipoglicemianta. Ingredientele nu au suferit tratamente termice care sa inactiveze vitaminele si mineralele acestea pastrandu-si astfel proprietatile nutritive si sanogene. Similar nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.
 
Astfel prin adaugarea sucului proaspat de Lamaie si a indulcitorului natural din Stevia in formula Siropului cu extract de Momordica am dorit sa oferim o varianta cu un gust mai placut fata de produsele traditionale pe baza de Castravete-amar fara a compromite insa proprietatile sanogene ale acestor fructe. Siropul este recomandat in curele de slabire si pentru normalizarea valorilor serice ale glucidelor si lipidelor. In plus compusii activi (de ex.: principii amare alcaloizi saponine compusi fenolici rezine glicozide cripto- si rubixantina licopen zeaxantina luteina cucurbitine cucurbitacine cucurbitani inhibitori de guanilat ciclaza inhibitori ai tripsinei gipsogenina diosgenina goiaglicozide si goiasaponine hidroxitriptamine nerolidol fitosteroli - eritrodiol spinasterol momordenol lanosterol taraxerol b-sitosterol-d-glucozid acizi organici - gentisic petroselinic glutamic eleostearici galacturonici oxalic lauric linoleic linolenic miristic oleic oleanolic peptide - polipeptida p momordina momordicina charantina momorcharazide momordicozide insulina vegetala vitamine - complex B C A E K si minerale - Ca Mg K P Zn Se Mn Fe s.a.) din fructele de Momordica contribuie la: protejarea pancreasului endocrin si imbunatatirea sensibilitatii la insulina stimularea folosirii glucozei de catre celulele periferice si ale muschilor scheletici reducerea absorbtiei glucozei de la nivel intestinal suprimarea enzimelor gluconeogenice eficientizarea functiilor hepatobiliare normalizarea colesterolului imbunatatirea digestiei limitarea proceselor inflamatorii din organism eliminarea helmintilor si mentinerea proceselor normale de diviziune celulara.
 
Astfel printre virtutile siropului de Momordica se numara actiunea: hipoglicemianta protectoare la nivelul pancreasului hipolipemianta stomahica (benefica pentru stomac) tonic-amara antivirala (inclusiv HIV) antibacteriana (inclusiv Helicobacter pylori) antihelmintica (impotriva parazitilor intestinali) depurativa antitumorala antioxidanta antiinflamatoare si emetica (ajuta la inducerea vomei). Toate proprietatile sanogene ale plantelor medicinale sunt pastrate nealterate datorita procesarii minimale a ingredientelor fara tratamente termice (materialul biologic fiind presat la rece si extras hidroenzimatic).
 
In continuare vom prezenta cateva informatii despre compusii activi din compozitia Siropului de Momordica:
 
Castravetele-amar (Momordica) este o planta din familia Cucurbitaceelor utilizata in Medicina Traditionala Chineza si in cea Ayurvedica datorita gustului sau foarte amar. Compusii activi continuti de catre fructele acestei plante sunt numerosi: carotenoizi polipeptide (din care polipeptida p supranumita si insulina verde" ) lectine fitosteroli (beta-sisterol stigmasterol) charantina momordina momordicina vitamine (complex B) minerale (calciu magneziu potasiu) si oligoelemente (zinc seleniu fier).
 
Momordica este valoroasa atat din punct de vedere alimentar cat si fitoterapeutic. Se pare ca aceasta specie isi are originea in India de unde a fost introdusa in China in secolul al 14-lea ajungand in zilele noastre sa fie cultivata in multe parti ale lumii insa cu precadere in Asia Africa si America de Sud. In urma cultivarii au fost create numeroase soiuri acestea fiind destul de diferite in functie de locul de origine (India China).
 
Din punct de vedere alimentar fructele de Momordica sunt folosite de obicei verzi sau in stadiul in care acestea incep sa se ingalbeneasca. De asemenea pot fi incluse in alimentatie si frunzele si lastarii tineri ce se consuma cruzi sau trasi la tigaie. In bucataria Chineza Castravetele-amar este folosit in supe preparate de tip stir-fry" (trase la tigaie) diverse aperitive gustari pentru ceai ca infuzie si chiar ca surogat pentru hameiul din bere datorita gustului amar. Bucataria Indiana foloseste Castravetele-amar in special alaturi de nuca de cocos insa este regasit si in preparate pe baza de curry nuci macinate linte orez sau cartofi. Tot indienii consuma acest fruct si sub forma de muraturi sau chiar in preparate recomandate persoanelor care au probleme cu glicemia (de ex.: pachadi" ).
 
Asa cum am mentionat deja din punct de vedere fitoterapeutic Momordica are o traditie indelungata in Medicina Traditionala Chineza Africana si in cea Ayurvedica indienii atribuindu-le fructelor proprietati: protectoare la nivelul stomacului (proprietati recunoscute si in Turcia) laxative antihelmintice (impotriva viermilor intestinali) antitusive de stimulare a bilei si in mod special antidiabetice. In plus medicina Traditionala Indiana mai recomanda aceste fructe si pentru probleme de piele rani ulcere guta si afectiuni reumatismale.
 
In cercetarile moderne proprietatile hipolipemiante ( de reducere a grasimilor din sange: colesterol trigliceride) si in special cele hipoglicemiante (de reducere a glicemiei) au fost subiectul a numeroase studii stiintifice. Pe scurt cel mai cunoscut mod de actiune al acestei plante este in prezent reducerea cantitatii de glucoza din sange prin inhibarea gluconeogenezei datorata continutului de insulina vegetala" . Acest compus este cunoscut si sub denumirea de insuveg" sau polipeptida p. Studiile sustin ca cea mai eficienta forma de consum in reducerea glicemiei este cea proaspata (fruct intreg smoothie suc cu pulpa) dar traditia de consum a plantei demonstreaza utilitatea ei si sub forma de infuzie sirop pulberi si mai nou extracte concentrate incapsulate.
 
De asemenea a fost observata si o crestere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor (celulele ficatului) prin favorizarea recaptarii sale celulare. In plus complexul de substante active din aceasta planta contribuie si la refacerea functiei pancreatice stimuland cresterea numarului de celule beta din Insulele Langerhans si stimuland secretia de insulina. Nu in ultimul rand efectul de reducere a grasimilor din sange este obtinut prin inhibarea activitatii lipazei (enzima pancreatica ce scindeaza grasimile) obtinandu-se reglarea metabolismului lipidic scaderea absorbtiei grasimilor si mentinerea unui echilibru normal intre cele doua mari tipuri de colesterol (lipoproteine) HDL si LDL.
 
Exista si studii care sustin utilizarea Castravetelui-amar si in combaterea problemelor legate de diviziunea celulara necontrolata in anumite parti ale organismului (colon prostata san ficat s.a.). Cercetarile efectuate pe animale si in vitro au demonstrat capacitatea preparatelor pe baza de Momordica de a inhiba cresterea si proliferarea celulelor canceroase prin inhibarea unei enzime asociate tumorilor si prin modularea raspunsului imun. Un experiment clinic efectuat pe oameni internati in sectia de oncologie a unui spital renumit din Sri Lanka a sugerat faptul ca semintele acestor fructe pot distruge celulele canceroase insa trebuie avut in vedere faptul ca acestea pot fi toxice (in functie de soi).
 
Alte studii clinice preliminare au evidentiat utilitatea produselor pe baza de Castravete-amar in adresarea problemelor de imunitate (in special foarte scazuta) diverse tipuri de infectii psoriazis stari febrile si chiar si pentru dereglari menstruale. Este posibil ca efectul antiviral al fructelor sa se datoreze unor compusi cu actiune protectoare la nivelul membranei celulare impiedicand-se astfel patrunderea virusurilor in celule. O alta ipoteza in favoarea actiunii antivirale este aceea ca substantele active din Momordica inhiba sinteza proteinelor in celulele infectate blocand replicarea virusurilor. Cu toate acestea comunitatea stiintifica atrage atentia asupra faptului ca se impune continuarea cercetarilor si in special a studiilor clinice umane pentru a confirma cu siguranta toate aceste beneficii.
 
Reamintim ca la baza tuturor actiunilor benefice mentionate mai sus stau numerosii compusi activi continuti de catre fructele de Momordica. Printre acestia amintim: carotenoizii polipeptidele (din care polipeptida p - insulina verde" ) lectinele fitosterolii (beta-sisterol stigmasterol) momordicina si alti alcaloizi glicozidele (charantina si momordina) saponozidele (principii amare) glicoproteinele uleiurile esentiale mucilagiile aminoacizii (acid aspartic treonina serina alanina acid glutamic) luteolina vitaminele (complex B C A E K) mineralele (calciu magneziu potasiu fosfor) si oligoelementele (zinc seleniu fier mangan).
 
Siropul cu extract de Momordica poate fi folosit timp indelungat nu are contraindicatii pentru persoanele sanatoase si se poate asocia cu tratamente medicamentoase sub indrumarea unui specialist.
 
Mod de utilizare:
 
Adulti: cate 1-2 linguri (1 lingura [?] 15 ml) de sirop de 3 ori pe zi dupa mesele principale ca atare sau diluate in Ceaiul Antidiabetic de la Hypericum.

Sunt recomandate minimum 2 cure de cate 2-3 luni pe an sau se poate folosi continuu cu o pauza de 1-2 saptamani la fiecare 3 luni.
 
Recomandam adoptarea unui stil de viata echilibrat efort fizic moderat si o hidratare corespunzatoare.
 
Se poate asocia cu succes si cu: Momyrtidiab (sirop si capsule) Hyper-Diab Forte (capsule) Acid alfa-lipoic (capsule) Momordica (ceai si capsule) Ceaiul si Tinctura Antidiabetica Natural Statine Forte (capsule) Hyper-Tum (sirop ceai capsule) Indulcitor Hyper Stevia rebaudiana pulbere (100/200g) Indulcitor Hyper Stevia rebaudiana lichid (50/250mL) Indulcitor Xylitol pulbere (200g) Indulcitor Eritritol pulbere (200g) Afin (ceai fructe sau frunze sirop fara zahar capsule) 5-HTP Slabire (capsule) Slabire Extra (capsule) Slabire MAX (capsule) Setul pentru Slabire Ceaiul si Tinctura Slabire Hyper-Slabire (capsule) L-carnitina (instant) Hyper Antioxidant (Forte) (capsule) Noni si Echinacea (capsule) Bor Organic (capsule) Turmeric (capsule) Varza (capsule) Ceaiul Circulatia-sangelui Ceaiul de Dud Fasole Papadie Brusture Urzica sau Mesteacan Ceaiul verde Ceaiul Antiadipos si Otetul pentru Slabire de la Hypericum.
 
Extern se poate combina cu: Gelul Hyper VenoSan Gelul Hyper Anticelulitic Crema Hemor-Hyp Ceaiul si Tinctura Antihemoroidala Ceaiul de Alun Hamei Mesteacan sau Stejar de la Hypericum.
 
Contraindicatii: Nu se utilizeaza de catre persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor gravide sau care alapteaza din cauza actiunii abortive a Castravetelui-amar. Nerecomandat copiilor sub 5 ani.
 
Precautii:
 
Persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase (diuretice anticonceptionale chimioterapice anticoagulante s.a.) sau cele care se afla sub supraveghere medicala (in special pentru glicemie scazuta deficienta de G6PD - glucoza-6-fosfat dehidrogenaza insuficienta hepatica sau renala decompensata tensiune arteriala scazuta diabet afectiuni tumorale boli cardiovasculare) sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de inceperea curei
 
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic
 
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici
 
Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
 
Volum net:  500 ml
 
Conditii de pastrare: loc uscat racoros ferit de lumina directa a soarelui. A se agita bine inainte de utilizare. Dupa deschidere se pastreaza in frigider.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

  • In Cluj-Napoca, transportul este 16 lei.

PLATA

  • - Ramburs
  • - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review