Supa Instant Miso Eco 60gr Clearspring
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Supa Instant Miso
Clearspring – 4 pachetele a 15 g de pasta concentrata
pentru supa miso instant de orez brun cu alge. Este un aliment
integral ce pastreaza aroma ingredientelor sale de inalta calitate
provenite din Japonia, combinate intr-o reteta delicioasa. Se poate
folosi in locul sarii pentru a imbunatatii aroma preparatelor
(supe, tocane etc.), combinandu-se bine cu: ghimbir, usturoi, otet
de orez, tahini, coaja, zeama de lamaie.
Preparare: puneti
continutul unui pliculet intr-un bol si adaugati circa 200ml de apa
fierbinte. Se amesteca bine si se serveste cald.
Produs vegan fara: OMG, adaos de zahar, ulei de palmier, uleiuri
hidrogenate, aditivi artificiali.
Miso este
un aliment si condiment traditional japonez obtinut prin
fermentare, apreciat de mult timp pentru gustul sau bogat si
concentratia mare de substante nutritive continute. Este obtinut
din boabe integrale de soia si o cultura speciala de fermentare
(koji) si este maturat in mod natural in butoaie din lemn de cedru
timp de multe luni la temperatura mediului ambiant. Aceasta
fermentatie lenta are drept rezultat un condiment cu o aroma bogata
si complexa, foarte bogat in `umami` (cel de-al cincilea gust, dupa
dulce, acru, amar si sarat). Datorita faptului ca miso este un produs
viu, gustul, culoarea si consistenta difera usor in functie de
regiune si anotimp. In general miso-ul mai deschis la culoare
provine din regiunile sudice unde clima este mai calda si datorita
temperaturilor mai ridicate timpul de maturare este mai scurt prin
comparatie cu cel al produselor preparate in regiunile de nord de
unde provin produsele mai inchise la culoare.
Koji este
orez fiert si / sau boabe de soia la care sa adaugat o cultura de
fermentare (Aspergillus oryzae) folosita pentru prepararea
alimentelor fermentate, cele traditionale fiind sosul de soia,
miso, mirin si sake.
Recomandari
- Pentru pastrarea prospetimii si a calitatii produselor miso, se recomanda in general pastrarea lor la rece, dar trebuiesc luate in calcul conditiile climatice locale si preferintele personale. Temperaturile ridicate incurajeaza continuarea fermentarii, proces ce nu dauneaza produsului dar ii altereaza aroma, ii inchide culoarea si poate duce eventual la cresterea presiunii din interiorul ambalajului.
- Continutul de sare din miso asigura buna desfasurare a procesului de fermentatie, pentru a se obtine un produs cu o nutritie optima si nealterat. Acesta variaza intre 5% (la sortimentele mai usoare) si 12% (pentru variantele concentrate, mai intunecate la culoare). Cand folositi pasta miso in locul sarii, puneti 1-2 lingurite de miso in locul unui sfert de lingurita de sare.
- Variantele nepasteurizate de miso au un continut foarte bogat in enzime vii. In urma prepararii termice, acestea pot fi distruse, dar proprietatile nutritionale si aroma raman nemodificate. O serie de retete chiar recomanda adaugarea miso-ului la gatit pentru a imbogatii aroma altor ingrediente, dar daca doriti a obtine maximul de beneficii de la aceste preparate este cel mai bine sa alegeti variantele nepasteurizate sau supele miso liofilizate si sa folosit retetele in care aceste produse se adauga spre sfarsitul prepararii termice.
Ingrediente: miso de orez brun* 70% (boabe de soia integrale*, orez brun fermentat*, sare de mare, apa), mirin* (orez glutinos*, apa, malt de orez*, orez*), apa, sare de mare, piure de ceapa*, alge wakame 1%, extract din alge kombu 1% (apa, kombu, sare de mare). *cultivat ecologic. Alergeni: contine soia, poate contine urme e gluten si de seminte de susan.
Mirin este
unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei
japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si
shochu.
Orez
glutinos – cu continut mare de amilopectina, componenta
a amidonului care in timpul prepararii termice este eliberata din
bobul de orez, facand ca acesta sa devina lipicios.
Shochu – o
bautura alcoolica japoneza de baza, alaturi de sake, preparata din
orez, cereale sau cartofi dulci, cu un continut de alcool de
aproximativ 30%-40%, ingredient cheie pentru mirin.
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kJ | 669 |
kcal | 160 | |
Lipide | g | 3,9 |
acizi grasi saturati | g | 0,6 |
Carbohidrati | g | 22 |
zaharuri | g | 5,3 |
Fibre | g | 3,4 |
Proteine | g | 9,4 |
Sare | g | 14,3 |
Tara de origine: Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare