Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Tensiometru automat de brat Omron, functie ECG si conectare bluetooth, metoda oscilometrica

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

OMRON COMPLETE (serie 2021) - Tensiometru automat de brat, performant, cu functie ECG si conectare bluetooth, manseta 22-42cm,  memorie pt 90 masuratori.

Acest tensiometru are 2 caracteristici principale: masurarea tensiunii arteriale si inregistrarea electrocardiogramei (ECG sau EKG). Exista 3 moduri de utilizare a acestui dispozitiv: doar masurarea tensiunii arteriale; doar efectuarea ECG; tensiunea arteriala si ECG simultan. Accesati sectiunea „Ajutor” din aplicatia „OMRON connect” pentru informatii suplimentare despre utilizarea aplicatiei.

Specificatii tehnice:

    Descriere produs: Monitorizare automata a tensiunii arteriale la nivelul bratului superior / Electrocardiograma - canal unic
    Afisaj: Afisaj digital LCD
    Mod de operare: Operare continua
    Clasificarea IP: IP 21
    Evaluare: DC6 V 4 W
    Sursa de putere: 4 baterii alcaline „AA” 1,5 V
    Durata de viata a bateriei: Aproximativ 300 de masuratori (folosind baterii alcaline noi)
    Durata de viata estimata: Aparat: 5 ani / Manseta: 5 ani
    Conditii de operare: +10 °C pana la +40 °C / 15 pana la 90 % RH (fara condensare) / 800 pana la 1060 hPa
    Conditii de depozitare / transport: -20 °C pana la +60 °C / 10 pana la 90 % RH (fara condensare)
    Greutate: Aparat: Aproximativ 550 g fara baterii / Manseta: Aproximativ 170 g
    Aplicatia Omron disponibila pentru dispozitive iOS si Android
    Dimensiuni: Aparat: Aproximativ 232 mm (l) × 98 mm (h) × 123 mm (l) / Manseta: aproximativ 145 mm × 594 mm (tub de aer: 750 mm)
    Partea aplicata: Tip BF (manseta pentru brat), Tip CF (electrozi)
    Protectie impotriva socurilor electrice: Echipament ME alimentat intern
    Temperatura maxima din partea aplicata: Mai mica de +48 °C

Masurarea tensiunii arteriale

    Gama de presiune a mansetei: 0 - 299 mmHg
    Domeniul de masurare a tensiunii arteriale: SYS: 60 - 260 mmHg / DIA: 40 - 215 mmHg
    Interval de masurare a pulsului: 40 - 180 beats / min.
    Precizie:
    Presiune: ±3 mmHg
    Puls: ± 5 % din valoarea afisata
    Umflare: Automat prin pompa electrica
    Dezumflare: Supapa de eliberare automata a presiunii
    Metoda de masurare: Metoda oscilometrica
    Metoda de transmisie: Bluetooth® Low Energy (consum redus de energie)
    Comunicatii fara fir
    Gama de frecventa: 2.4 GHz (2400 - 2483.5 MHz)
    Modulatie: GFSK
    Puterea radiata efectiva: <20 dBm
    Circumferinta mansetei ce se poate aplica la dispozitiv: 17 - 42 cm (manseta inclusa: 22 - 42 cm)
    Memorie interna: Stocheaza pana la 90 de valori ale tensiunii arteriale

Inregistrare ECG

    Caracteristici de performanta
    Canal ECG: canal unic
    Gama dinamica de intrare: 10 mV Peak-to-Peak
    Circuite
    Raspuns in frecventa: 0.67 Hz - 40 Hz
    CMRR: > 60 dB
    Impedanta de intrare: > 10 MΩ
    Iesire:
    Modulatie: Frequency modulated ultrasonic audio tone
    Frecventa centrala: 19 kHz
    Indice de modulatie: 200 Hz/mV

Masurarea tensiunii arteriale
Acest tensiometru utilizeaza metoda oscilometrica de masurare a tensiunii arteriale. Asta inseamna ca acest dispozitiv va detecteaza miscarea sangelui prin artera brahiala si converteste miscarile intr-o citire digitala.
Inregistrarea electrocardiogramei (ECG sau EKG)
Acest dispozitiv are, de asemenea, un recorder ECG de calitate ridicata, care permite utilizatorilor sa inregistreze si sa afiseze inregistrari ECG pe smartphone-urile lor cu aplicatia „OMRON connect”.
Aplicatia „OMRON connect” ofera, de asemenea, rezultatele analizei ECG inregistrate pentru a evalua daca ritmul cardiac este normal sau daca sunt detectate fibrilatie atriala, bradicardie si tahicardie.

Software-ul si tehnologia ECG, cu suportul AliveCor, sunt incorporate in aplicatia „OMRON connect” si fac parte integranta din tensiometrul OMRON Complete + sistemul ECG.

Dispozitivul este destinat sa masoare numai tensiunea arteriala, numai electrocardiograma (ECG) sau tensiunea arteriala si ECG simultan.

Dispozitivul este un tensiometru digital destinat masurarii tensiunii arteriale si a pulsului la populatia adulta.

Dispozitivul este destinat sa inregistreze, sa stocheze si sa transfere ritmuri electrocardiografice cu un singur canal (ECG). Dispozitivul in combinatie cu un smartphone, afiseaza ritmuri ECG si detecteaza prezenta fibrilatiei atriale, bradicardiei, tahicardiei si ritmului sinusal normal. Dispozitivul este destinat utilizarii de catre profesionistii din  domeniul sanatatii, de catre pacientii cu afectiuni cardiace cunoscute sau suspectate si de catre persoanele interesate de mentinerea starii de sanatate (la domiciliu). Dispozitivul nu a fost testat si nu este destinat utilizarii pediatrice.

Citirea rezultatului ECG
Cand inregistrarea ECG este terminata, rezultatele sunt afisate in aplicatia „OMRON connect” (descarcata in prealabil pe smartphone) ca: Possible Afib (posibila fibrilatie atriala), Bradycardia (bradicardie), Tachycardia (tahicardie), Normal (normal), Unreadable (nedeterminat) sau Unclassified (neclasificat).
Nota

    In afara de Posibila fibrilatie atriala, bradicardie, tahicardie, normal, neclasificat si nedeterminat, mesajele de eroare ECG pot aparea in aplicatie din anumite motive, cum ar fi un timp prea scurt de inregistrare, determinare prea neclara pentru interpretare etc. Daca se intampla acest lucru, urmati sugestiile din aplicatie.
    Trebuie sa descarcati si sa urmati instructiunile pentru configurarea aplicatiei.
    La momentul redactarii acestui manual, aplicatia Omron Connect nu ofera suport in limba romana si setarile / functiile ei se pot modifica fara notificare prealabila
    
Detector de fibrilatie atriala
Detectorul de fibrilatie atriala detecteaza posibila fibrilatie atriala intr-un traseu ECG. Dupa ce inregistrati o ECG, daca este detectata o posibila fibrilatie atriala, in cadrul aplicatiei veti primi notificare Possible Afib (posibila fibrilatie atriala). Aceasta constatare nu reprezinta un diagnostic, este doar o potentiala constatare pentru o ECG inregistrata. Ar trebui sa contactati medicul pentru a revizui orice inregistrare ECG in care a fost detectata o posibila fibrilatie atriala. Daca aveti simptome sau nelamuriri, contactati un medic.
Fibrilatia atriala inseamna cel mai frecvent tip de tahiaritmie non-sinusala. In fibrilatia atriala, impulsurile electrice dezorganizate care isi au originea in atriile si venele pulmonare initiaza activitatea electrica in sistemul de conducere al inimii. Acest lucru cauzeaza ceea ce este denumit in mod obisnuit bataile „neregulate” ale inimii.
Atunci cand o inima este in fibrilatie atriala, cele doua camere superioare ale acesteia, atriul dreapt si stang, tremura in esenta in loc sa bata eficient.
Acest lucru nu permite golirea completa a atriilor si astfel sangele poate stagna si poate crea cheaguri de sange.
Acest lucru poate duce la probleme majore de sanatate, inclusiv accidente vasculare cerebrale, atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si embolii pulmonare; in functie de care camera a inimii are cheagul de sange in ea.
Aproximativ 15% din accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele cu fibrilatie atriala. Pe masura ce populatia imbatraneste, creste si incidenta fibrilatiei atriale, care atinge maximum 3-5% la persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Cele mai frecvente simptome ale fibrilatiei atriale sunt palpitatii, ameteli, ritm cardiac rapid, ritm neregulat, un sunet cardiac anormal (S1), dureri toracice, respiratie cronica scurta, presiune venoasa jugulara anormala, oboseala si intoleranta la exercitii fizice. Alte simptome legate de AIT si accident vascular cerebral pot fi simptomele initiale ale fibrilatiei atriale. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale fibrilatiei atriale sunt hipertensiunea arteriala de lunga durata, bolile cardiace congestive, leziunile valvulare cardiace, infarctele miocardice, istoricul grefelor de by-pass ale arterelor coronare, hipertiroidismul, abuzul de alcool, fumatul, diabetul zaharat si dezechilibrele electrolitice.

Detector de bradicardie
Detectorul de bradicardie detecteaza bradicardia intr-un traseu ECG.
Dupa ce inregistrati un ECG, daca este detectata bradicardie, veti fi notificat ca prezentand Bradicardie in cadrul aplicatiei.
Bradicardia inseamna un tip de aritmie datorata ritmului cardiac mai lent (40-50 batai pe minut). Aplicatia analizeaza ECG-urile pentru a detecta ritmul sinusal normal, fara anomalii majore intre 40-50 batai pe minut.
Detector de tahicardie
Detectorul de tahicardie detecteaza tahicardia, intr-un traseu ECG.
Dupa ce inregistrati un ECG, daca este detectata tahicardie, veti fi notificat ca prezentand Tahicardie in cadrul aplicatiei.
Tahicardie inseamna un tip de aritmie datorata ritmului cardiac mai rapid (100-140 batai pe minut). Aplicatia detecteaza ritmul sinusal normal fara anomalii majore la aceste ritmuri cardiace.
Detector normal
Detectorul normal va notifica ca Normal in cadrul aplicatiei, atunci cand o inregistrare ECG este normala.

Normal inseamna ca ritmul cardiac este intre 50 si 100 de batai pe minut, nu exista sau sunt prezente foarte putine batai anormale, iar forma, perioada si durata fiecarei batai sunt considerate ritm sinusal normal. Este important sa ne amintim ca exista o gama larga de variabilitate normala intre diferiti indivizi. Modificarile in forma sau perioada unui ECG ar putea fi normale pentru o singura persoana, dar din moment ce aplicatiile sunt utilizate de o populatie mare si diversa, detectorul Normal a fost conceput pentru a fi conservator cu ceea ce detecteaza ca normal.
Daca ati fost diagnosticat cu o afectiune care va afecteaza forma ECG (de exemplu, tulburari de conducere intraventriculara, bloc de ramificatie stanga sau dreapta, sindrom Wolff-Parkinson-White etc.), experimentati un numar mare de premature contractii ventriculare sau atriale (PVC si PAC), va confruntati cu o aritmie sau ati efectuat o  inregistrare de o calitate slaba, este putin probabil sa fiti informat ca ECG-ul dvs. este normal.
De asemenea, este important sa retineti ca detectorul Normal priveste intregul semnal inainte de a stabili daca poate fi declarat normal. Daca intampinati un numar mic de PAC sau PVC intr-o inregistrare cu batai normale in ritm normal, detectorul Normal va declara ca inregistrarea ECG este normala. Detectorul Normal nu va declara ca normal un ECG cu ritmul cardiac in afara intervalului de 50-100 batai pe minut, chiar daca ECG are un ritm sinusal normal. Prin urmare, daca obtineti de obicei rezultate normale, dar faceti un ECG imediat dupa orice activitate fizica care va creste ritmul cardiac peste 100 de batai pe minut, este posibil sa nu obtineti un rezultat normal.
Detector ilizibil
Detectorul ilizibil determina daca o inregistrare poate fi interpretata cu acuratete sau nu. Dupa inregistrarea unui ECG, daca se detecteaza interferente, veti fi notificat in cadrul aplicatiei ca pe inregistrarea dvs. nu se poate efectua „Nicio analiza” si vi se vor oferi cateva sugestii pentru obtinerea unei inregistrari ECG de buna calitate. Ulterior aveti optiunea de a salva inregistrarea sau de a incerca din nou. Daca inregistrarea poate fi analizata, detectoarele de Fibrilatie atriala, Bradicardie, Tahicardie si Normal vor rula pe ECG si va vor informa asa cum s-a descris in paginile anterioare.
Neclasificat
Aplicatia poate afisa mesajul Neclasificat pentru o inregistrare ECG care nu a fost detectata ca normala, nici ca posibila fibrilatie atriala, nici ca bradicardie, nici ca tahicardie si care nu este citibila.

Neclasificat inseamna ca rezultatul nu este Normal, nici Posibil Afib, nici Bradicardie, nici Tahicardie si nu este lizibil.
Rezultatul neclasificat poate reprezenta ritmuri normale, cum ar fi cand ritmul cardiac este mai mare de 100 de batai pe minut dupa activitatea fizica sau ritmuri anormale; daca obtineti in mod constant rezultate neclasificate, va recomandam sa impartasiti aceste inregistrari ECG cu medicul dumneavoastra. Puteti trimite inregistrarile prin e-mail.

Garantie: 24 luni.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

  • Livram prin Cargus oriunde in tara indiferent de greutatea si valoarea comenzii taxa de ivrare fiind 19 lei, in Bucuresti taxa de livrare este 12 lei.

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review