Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 257119570. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

Ştiinţă cu sare şi piper. Chimia pe care nu o înveţi la şcoală

Livrare gratuita la comenzile de 200 lei
Disponibilitate:
In stoc 915 disponibile
Livrare:
  Curier (de la 16.9 Lei) Detalii
  Ridicare de la locker - 13,09 Lei
Estimat livrare:
Joi, 14 Aug.
Cantitate:
Pret:
104,50 Lei
78,38 Lei
Economisesti 26,12 Lei
Primesti 78 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Ramburs
  • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

SKU: EDU.568

  • Vezi toate ofertele pentru
  • Colectie
    ... pe care nu o inveti la scoala
  • Eticheta speciala
    nici o eticheta
  • Coperta
    softcover
  • Sku
    edu.568
  • Format
    22 x 27 cm
  • Autor
  • Imprint
    corint educational
  • Limba
    romana
  • Gen
    educational
  • Visibility
    catalog, cautare
  • Featured
    da
  • Product name
    Stiinta cu sare si piper. chimia pe care nu o inveti la scoala
  • Display product options in
    block after info column
  • Tax class
    carte
  • An aparitie
    mai 2024
  • Nr. pagini
    176
  • Status produs
    activ
  • Is featured
    1
  • Attachments title
    attachments
  • Varsta
    +13 ani
  • Url key
    stiinta-cu-sare-si-piper-chimia-pe-care-nu-o-inveti-la-scoala
  • Short description

    poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacra

  • Enable product
    activat
  • Allow gift message
    foloseste configuratie
  • In feed
    da

Specificatii

Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală este o carte care cuprinde atât aspecte teoretice despre chimie, cât și aspecte practice pe care le întâlnim în bucătărie în fiecare zi. Poate vă întrebați ce legătură are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se află în spatele fiecărui fenomen culinar, iar în această carte veți descoperi elementele de bază ale chimiei alimentare, împreună cu surprinzătoarele procese care au loc între molecule, dar și tehnicile consacrate și cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Răsfoind cartea veți descoperi răspunsuri la întrebări precum „De ce gătim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se întâmplă când tăiem ceapa?” și multe altele, explicate și scrise cu multă dăruire, cu scopul de a împărtăși știința în afara spațiului academic, tuturor celor pasionați de gastronomie moleculară și de tainele sale care ne însoțesc la tot pasul.

Scopul lucrării este ca cititorii să înțeleagă aspectele care țintesc această treime formată din știința alimentelor, chimie și fenomene culinare, iar toate acestea să le hrănească creativitatea și să le deschidă interesul spre știință... cu sare și piper, bineînțeles.

 

„O carte captivantă, care aduce în prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare, prezentând într-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza preparării alimentelor. Scrisă cu pasiune de un autor cu expertiză solidă în acest domeniu, Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală oferă informații practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor și o serie de explicații și sfaturi utile, toate validate științific.” Academician Doru Pamfil, Președintele Secției de Agricultură și Silvicultură a Academiei Române

 

„Recomand această binevenită apariție a unui volum care vizează chimia alimentelor, aplicată și reinterpretată, parcurgând firesc traseul de la cunoașterea științifică la aplicații gastronomice, pe înțelesul și pe gustul consumatorilor, fie copii, fie adulți de toate vârstele.

Autorul, profesor universitar recunoscut datorită performanțelor sale științifice, specialist în domeniul științei și ingineriei alimentare, excelent comunicator în spațiul public, reușește să atragă interesul, cu acest volum captivant și plin de informații esențiale, asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicații din gastronomie și nutriție. Prof. emerit dr. Carmen Socaciu, Disciplina Chimie și Biochimie, Departamentul Știința Alimentelor, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca

 

„Iată o carte care face chimia accesibilă prin arta culinară! Autorul utilizează exemple din bucătărie pentru a explica lucruri simple, dar și concepte științifice complexe, cum ar fi structura moleculară a alimentelor și impactul proceselor chimice în gătit. Prin analogii captivante și explicații detaliate, cartea ajută cititorii să înțeleagă și să aprecieze știința din spatele preparării mâncării. Sunt sigur că va fi apreciată atât de elevi, cât și de părinții lor!” Dr. Cristian Presură, cercetător științific, Philips Research, Olanda

 

 „Dan C. Vodnar are talentul de a descrie știința pe înțelesul copiilor, și asta îl face accesibil chiar și adulților care nu sunt interesați în mod special de chimie. Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală dezvăluie misterele din spatele gătitului, luminând pentru noi toți esența chimiei din bucătărie.

Recomand lectura atentă atât bucătarilor, care au ocazia acum să înțeleagă multe dintre lucrurile pe care le fac pentru că așa au fost învățați, cât și prietenilor mei IT-iști, care cred că le știu pe toate în bucătărie, dar care încă luptă să înțeleagă efectele reacției dintre ou, sare și uleiul încins. Lăsând gluma deoparte, e o bucurie că avem această carte la dispoziție! Eu o s-o citesc de cel puțin trei ori.” Adrian Hădean, bucătar, gastronom, blogger culinar, scriitor

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Prin Curier rapid - 16.9 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Prin Curier rapid - 16.9 Lei in max. 2 zile lucratoare

  • - Ridicare de la locker Joi, 14 Aug. - 13,09 Lei

PLATA

  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Ştiinţă cu sare şi piper. Chimia pe care nu o înveţi la şcoală
CUMPARA
Pret curent:
7838 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului