Vitamina K2 30 capsule
-
Produs:Nou, Garanție de la vânzatorul inițial, Cu factură
-
Numar articol:202006194
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:155,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:12.12.2021, 12:26
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Vitamina K2 ar putea ajuta la prevenirea si tratarea atacului de cord, accidentelor vasculare cerebrale și mai mult.
Bolile cardiovasculare (BCV) este
principala cauza de deces si de boala la nivel global, provocând
peste 17 milioane de decese în fiecare an. Conform Organizației
Mondiale a Sănătății, numărul de decese CVD sunt prognozate sa
creasca la 23,3 milioane până în 2030. Unul dintre motivele pentru
rezultate BCV la un nivel ridicat de mortalitate este că etapele
timpurii ale progresului bolii în mare parte asimptomatic. Până în
momentul în care condiția este diagnosticată este de multe ori deja
severa si poate fi dificil de tratat. O gamă largă de factori care
pot duce la BCV. Suntem cu toții conștienți de modul în care dieta
și stilul de viață sunt importante în păstrarea corpul nostru
sănătos și de scădere șansele noastre de orice boală gravă. Noi
modalitati de a imbunatati sanatatea cardiovasculara sunt în curs
de dezvoltare. Unul dintre subiectele cele mai interesante pentru a
primi atentia este rolul de vitamina K2 in domeniul sanatatii
vasculare, precum și implicarea sa în reglarea nivelurilor de
calciu în corpul nostru.
Pentru a înțelege cât de important
este de calciu pentru sănătatea cardiovasculară, trebuie să
examinăm mai îndeaproape ce se întâmplă atunci când BCV este în
curs de dezvoltare. Prima etapă a BCV este de obicei caracterizat
prin ateroscleroza. Acest lucru durează mai mulți ani pentru a se
dezvolta, si este unul dintre primele simptome ale BCV, care trece
neobservat de suferindului. Ateroscleroza apare ca urmare a
invaziei și acumularea de celule albe din sânge, grăsimi și
diferite cristale minerale din peretii arterelor, formând în cele
din urmă o placă tare. Componenta principală a acestei plăci este
de calciu. Acumularea de placi in vascularizația creste tensiunea
arteriala si frunze arterelor greu și neînduplecat. Fluxul de sânge
poate deveni obstrucționate parțial sau total în cazul în care
aglomerări de forma plăci. Navele care sunt afectate de placi
build-up, de asemenea, suprafețe interioare inegale și, prin
urmare, sunt fragile și predispuse la rupere. Schimbările din
vascularizația forța inima să lucreze mai greu și mai greu ca
creste nivelul de placi, cauzand stres corpului cardiac și întreg
(Doherty 2003).
Rezultă atunci că nivelurile de
calciu stocate în artere unul sunt un indicator al sănătății
cardiovasculare, și, de asemenea, șansele de supraviețuire după ce
a suferit un eveniment cardiac (Rosenhek 2000). Nivelurile ridicate
de calcifiere a da o „vârstă“, ridicat în mod artificial și
niveluri scăzute a da o „vârstă“ reduse în mod corespunzător –
nivelurile de calciu din vascularizarea poate modifica în mod
eficient vârsta biologică, potențial aceasta reducând cu până la 10
ani (Shaw 2006).
Deci, este clar că controlul
nivelului de depuneri de calciu în corpurile noastre este extrem de
important pentru prevenirea BCV si tratament. Mulți factori
reglementează acest proces. Cel mai important factor care inhibă
calcifiere în vascularizația se numește Matrix Gla de proteine
(MGP) (Spronk 2001; Schurgers 2008). MGP se leaga de calciu plutesc
în jurul sistemului nostru, prevenind formarea plachete (Schurgers
2001). Pentru a realiza această funcție vitală MGP trebuie să fie
activat, sau „pornit“. Acest lucru se face de către o enzimă numită
carboxilaza gamaglutamil). Această enzimă este dependentă de
vitamina K pentru a face acest lucru este de lucru. Deci, activarea
MGP necesită vitamina K. Prin urmare, inhibarea calcifierii
necesită vitamina K. O lipsa de vitamina K înseamnă activare
normală MGP nu poate avea loc. În această situație, în mare parte
inactiv MGP este format. Acest MGP inactiv nu poate preveni
calcifiere în vascularizație. Schleiper (2012) a arătat că un nivel
ridicat al acestei forme de MGP in sange prezice un risc mai mare
de boli cardiovasculare si mortalitate.
Aceste studii evidențiază necesitatea
unor niveluri bune de vitamina K in prevenirea si tratarea
dezvoltarea BCV (Seyama 1996). Westenfeld și colaboratorii au
arătat în 2012 că nivelurile de MGP inactive sunt reduse
semnificativ prin suplimentarea zilnică de vitamina K2. Lou și
colab (1997) a arătat că șoarecii knock – out MGP a murit după
numai șase până la opt săptămâni din cauza calcifiere masive a
arterelor. Acest lucru subliniază importanța vitală a MGP pe deplin
activat in functionare buna cardiovasculare.
Un studiu recent realizat de trei ani
Braam et al (2014 – in curs de publicare) au prezentat beneficii
semnificative subiecților care iau zilnic un supliment de vitamina
K2 numit MenaQ7 (180μg / zi). Ei au experimentat imbunatatirea
fluxului de sange , comparativ cu grupul placebo, care a suferit
rigidizarea arteriale legate de vârstă. Grupul de testare sa
bucurat , de asemenea , îmbunătățiri fără precedent, semnificative
statistic în elasticitate vasculară. Deci , suplimente de vitamina
K2 ar putea ajuta la mentinerea sistemului cardiovascular tanar si
suplu.
S – a constatat că un aport
semnificativ de vitamina K2 (nu vitamina K1) are un puternic efect
protector asupra sanatatii inimii (Rees 2010). Gelejinse și colab
(2004) au arătat că un consum zilnic de mai mult de 32μg dietetice
vitamina K2 reduce riscul de calcifiere arteriale și deces prin BCV
cu pana la 50%. Gast și colab (2009) au demonstrat că pentru
fiecare 10ug de vitamina K2 ingerat există o reducere a riscului de
boli coronariene cu 9%.
O mare parte din populație are un
nivel scăzut sub-clinic de vitamina K in dieta lor. Suplimentele de
vitamina K2 se poate dovedi a fi un instrument fantastic in
prevenirea si tratarea BCV. Cu toate acestea, trebuie subliniat
faptul că, deși există multe rezultate încurajatoare din aceste
studii, este absolut vital ca pacientii care au primit nici un
tratament pentru BCV, în special anticoagulante orale, discutați cu
medicul înainte de a lua orice suplimente de vitamine.
Astăzi, există un interes tot mai
mare în cercetare și înțelegerea procesului de îmbătrânire
fiziologică. abilități noi și cunoscute ingrediente pentru a
influența procesul de îmbătrânire sunt studiate. Pe masura ce
imbatranim cei mai mulți oameni a lua vasele de sange mai rigide,
fie din cauza unei pierderi de elasticitate sau de calcifiere a
arterelor. Mai multe studii internaționale arată că vitamina K2
inhibă Developement rigiditatii arteriale. Vitamina K2 întârzie, de
asemenea, dezvoltarea osteoporozei legate de vârstă. Aceasta este o
veste bună pentru cei care sunt preocupați de sănătate și care
doresc să-și exercite SelfCare preventivă – ceea ce poate duce la o
viață prelungită de o calitate superioară.
Vitamina K – istorie
Vitamina K a fost descoperit de
cercetătorul danez Henrik Dam CP la Institutul biochimice de la
Universitatea din Copenhaga deja la începutul anilor 1930. În
timpul studiilor experimentale pe pui hraniti cu o dieta saraca in
grasimi a descoperit o substanță necunoscută, care a fost necesară
pentru ca sângele să se coaguleze. Vitamina liposolubila a fost
numit vitamina K după funcția sa: necesară pentru coagulare. Câțiva
ani mai târziu, cercetătorul american Edward A. Doisy a reușit să
determine structura moleculară a vitaminei K1 si sintetiza in
laborator. Mai târziu sa dovedit că mai multe structuri moleculare
conexe ar putea avea aceeași funcție acestea au fost numite, de
asemenea, K-vitamine (K1, K2). În 1943 Dam și Doisy au primit
Premiul Nobel pentru Medicina, pentru descoperirile lor. Vitamina K
este un termen colectiv pentru un grup de vitamine cu structuri mai
mult sau mai puțin comune moleculare.
Studii de diferite
alimente
Astăzi știm multe despre efectul de vitamina K. Unele grupuri de populație au o dietă care conține cantități mult mai mari de vitamina K decât altele. În Japonia, natto fel de mâncare, cu concentrații mari de vitamina K2 / MK-7, este un fel de mâncare tradițională , care a fost servit de sute de ani. Dintre țările europene, este Țările de Jos , care a fost deosebit de activă în efectuarea de cercetare privind vitamina K. Acest lucru ar putea fi din cauza faptului că Olanda este cunoscut pentru brânzeturile sale minunate și că populația mânca o mulțime de produse lactate , în general, inclusiv brânză. Cercetatorii din Statele Unite sunt în mare parte concentrându – se pe vitamina K1, dar descoperă că vitamina K1 nu este la fel de eficient ca și K2.
Vitamina K2 si sanatatea oaselor
Osul este format și defalcate în
mod continuu, atâta timp cât trăim, atât pentru a repara leziuni
mici și pentru a face posibil ca organismul să utilizeze calciul
mare rezervă țesutul osos, în scopul de a păstra funcțiile vitale.
In timpul copilariei si adolescentei, viteza de formare este mai
mare decât rata de descompunere. După vârsta de ca. 25-30 aceste
schimbari, ceea ce duce la o pierdere treptata a rezistentei osoase
si masa.
Mai multe studii importante efectuate
in Japonia au identificat faptul că vitamina K2 (ca menaquionone-7
sau MK-7) în natto (bacteriene boabe de soia fermentate) are un
efect deosebit de bun asupra sanatatii osoase. Femeile din zonele
din Japonia, cu un consum ridicat de natto sunt dovedit a avea oase
mai puțin rupte și fracturi osoase și de a avea, în general, o
sanatate mai buna osoase decât femeile din cartierele în care natto
alimentar este mai puțin frecvente. În prezent, natto este vasul
care se măsoară pentru a avea cel mai mare conținut de K2 /
MK-7.
K2 este cea mai eficientă formă de vitamina K pentru sanatatea oaselor
Studii din Europa și Statele Unite
au confirmat descoperirile din Asia: K2 este cea mai eficientă
formă de vitamina K, atunci când este vorba de sanatatea oaselor.
Vitamina K1 are, de asemenea, un efect, dar din cauza cifra de
afaceri rapidă a vitaminei K1 în organism, sunt necesare doze mult
mai mari de K1 pentru a obține aceleași efecte ca doze mai mici de
K2.
Studiul clinic cea mai extinsă până
în prezent pe vitamina K2 / MK-7 este din Țările de Jos un studiu
dublu orb, controlat cu placebo, cu un total de 244 de femei aflate
la menopauza (ref. Osteoporoza Int. 2013). Acest studiu arata ca
vitamina K2 / MK-7 oferă un efect bun, dar că este nevoie de ceva
timp înainte ca efectul devine evident. Acesta a fost după doi ani
de consum regulat de vitamina K2 / MK-7, că o întârziere în
„naturală“ degradare osoasă a fost documentată. O trecere în
revistă a studiilor relevante, care sunt publicate în prezent arată
că vitamina K2 / MK-7 are un efect bun asupra sanatatii oaselor si
este mai eficient decat vitamina K1, dar modificări măsurabile ale
indicatorilor de oase, cum ar fi masa osoasă, densitatea minerală
și puterea spectacol osoasă după 2-3 ani. Vitamina K2 / MK-7, prin
urmare, este în primul rând un supliment preventiv, care ar trebui
să fie luate în mod regulat în timp, în scopul de a reduce riscul
de modificări legate de vârstă în țesutul osos care din nou ar
putea duce la osteoporoza.
Vitamina K2 și sănătatea cardiovasculară
Articolul științific clasic care
confirmă efectul vitaminei K2 asupra bolilor cardiovasculare este
așa-numitul „Rotterdam Study“, publicat în 2004. Inițial, „Studiul
Rotterdam“ a fost doar una dintre cele aproximativ 1000 de articole
care au fost scrise după un amplu studiu a fost realizat în un
cartier din orașul olandez Rotterdam. Încă de la sfârșitul anilor
1980 aproape 8000 de barbati si femei peste 55 de ani au fost
recrutati pentru faza a studiului populației. Scopul a fost de a
studia o populație de mai mulți ani pentru a examina factorii de
stil de viata care afecteaza sanatatea, boala si cauza de deces, cu
un accent special pe bolile cardiovasculare și a cancerului. Din
1990, tot mai mulți oameni au fost incluși în studiu. În 2008,
aproximativ 15 000 de persoane (45 de ani si mai in varsta) au fost
incluse în studiu. În studiul din 2004 aproximativ 4800 de bărbați
și femei (care initial au fost sanatosi) au fost monitorizate pe o
perioadă de 10 ani, în ceea ce privește bolile cardiovasculare și
cauza decesului în raport cu dieatry consumul de vitamina K1 și
K2.
Rezultatele au arătat o legătură
clară între consumul alimentar din cele mai mari doze de vitamina
K2 si un risc redus de boli cardiovasculare și riscul de a muri de
astfel de boli. În ciuda faptului că vitamina K1 a fost consumat în
doze mult mai mari decât K2, nu a existat o astfel de relație
protectoare între vitamina K1 și sănătatea cardiovasculară
detectate.
Constatările din această parte a
studiului Rotterdam, au fost confirmate într-un alt studiu extensiv
populatie, de asemenea, din Țările de Jos (EPIC-Prospect-cohorta;
Utrecht). Acest studiu include mai mult de 16 000 de femei in
varsta de 49-70, care, atunci când recrutați, nu suferă de boli
cardiovasculare. Femeile au fost monitorizate timp de 8 ani, iar
tendința a fost același: chiar și după ajustarea pentru factorii de
risc cardiovascular tradiționali boli, cum ar fi vârsta,
obezitatea, fumatul, consumul ridicat de alcool, diabet zaharat
etc, a existat o legătură clară între consumul alimentar al K2 si
un risc redus pentru bolile cardiovasculare. Vitamina K1 încă o
dată nu a demonstrat același efect bun ca vitamina K2. Printre o
selecție de 564 de femei aflate la menopauza din acest studiu a
fost, de asemenea, a descoperit ca femeile care au mancat cele mai
K2 au avut mai putin calcifiere arterelor care alimentează mușchiul
inimii o afecțiune care duce la artere mai acerba si potential, de
exemplu, la un atac de cord. Mai multe studii au generat acum
aceleași rezultate: consumul de alimente cu un conținut ridicat de
vitamina K2 (unele produse lactate / brânzeturi fermentate și boabe
de soia / natto) are un efect pozitiv asupra sănătății
cardiovasculare. Cel mai recent studiu clinic efectuat pe vitamina
K2 / MK-7 a arătat că K2 / MK-7 are un efect bun asupra arterelor
rigide asa-numitele rigiditate arterială. rigiditate arterială este
prezentată în mai multe studii pentru a fi un factor de risc
independent pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare, si apare
relativ frecvent cu varsta crescuta. Pierderea de elasticitate in
artere este conectat la riscul hipertensiunii arteriale, un fenomen
care afectează o mare parte a populației în vârstă.
Un studiu care a fost publicat în
Thrombosis și Hemostaza în februarie 2015 a arătat că cele 120 de
femei care au luat vitamina K2 / MK-7 pentru o perioadă de trei
ani, au prezentat o reducere a rigidității arteriale, în timp ce
aceeași cantitate de femei care au primit un placebo (capsule fără
vitamina K2), arată o creștere a rigidității arteriale. Deoarece
rigiditatea arteriala se dezvolta in timp, este important ca aceste
studii sunt efectuate in suficient timp pentru ca efectul să se
arate.
Studiul a fost realizat în condiții
controlate și confirmă efectele pozitive menționate anterior:
consumul regulat de vitamina K2 pare a reduce riscul de a dezvolta
probleme cardiovasculare. De asemenea, acest studiu arata ca
femeile care au deja arterele rigide pot reduce această dezvoltare
cu ajutorul vitaminei K2.
EQ PURE K2
Conceptul Pure K2 consistă din
produsele EQ Pure arctic Oil și EQ K2+. Aceste două produse
împreună au grijă de unele dintre cele mai importante funcții ale
organismului dvs.: contribuie la normalizarea tensiunii arteriale
și a colesterolului, a calciului și trigliceridelor în sânge, și la
menținerea structurii oasoase.
EQ Pure Artic Oil face diferența prin oferirea unui echilibru sănătos între omega-3 și omega-6 și vă ajută la reducerea inflamațiilor. Când organismul dumneavoastră este în echilibru, veți absorbi mai bine și alți nutrienți vitali.
EQ K2+ consistă în vitamina K2 care este cel mai bine documentată în relația cu sănătatea oasoasă. Scăderea mesei osoase și puterii oaselor poate duce la fracturi ale oaselor. De aceea este important să dedicați o atenție specială vitaminelor și mineralelor ce sunt benefice pentru menținerea unei structuri osoase sănătoase.
EQ K2+
O vitamină anti-îmbătrânire care
promovează oase și vase de sânge sănătoase.
Studiile clinice arată că organismele
noastre necesită un aport zilnic de cel puțin 180 de micrograme
pentru a atinge un efect benefic maximal. Așadar, am ales să
actualizăm versiunea noastră precedentă de K2 Plus pentru ca acum
să primiți doza dublă de vitamina K2, 200 mcg, și doza dublă de
vitamina D3, 10 mcg, în fiecare capsulă. Dimensiunea capsulelor nu
s-a schimbat.
Vitamina K2
Efectele vitaminei K2 se manifestă
prin acțiunea vitaminei ca factor auxiliar în activarea enzimatică
a câtorva proteine specializate, esențiale pentru optimizarea
proceselor psihobiologice și biochimice. Și mai notabilă este
activarea anumitor factori de coagulare – necesari pentru a închega
sângele și a opri sângerările. Acesta este motivul pentru care
toată lumea necesită o cantitate minimă de vitamina K pentru a
supraviețui. Vitamina K2 pe de altă parte, este greu de găsit în
dietele occidentale pentru că aceasta este făcută de către
bacteriile bune folosite în fermentarea anumitor alimente. Aceste
alimente sunt din păcate destul de rare în dietele occidentale,
spre deosebire de unele țări asiatice unde se poate găsi cu
ușurință felul de mâncare natto. Acest fel de mâncare conține o
cantitate mare de vitamina K2 și este clasificată ca fiind o
mâncare benefică pentru sănătate în Japonia.
Până acum, vitamina K este vitamina cel mai bine documentată în relația sa cu sănătatea oaselor. O scădere a masei osoase și sănătății oaselor poate duce la fracturi ale oaselor. De aceea este important să dedicăm o atenție specială vitaminelor și mineralelor care sunt benefice pentru menținerea unei structuri osoase sănătoase.
Vitamina D3
Cu toate că vitamina D este numită în
mod comun o vitamină, aceasta nu este tocmai o vitamină esențială
din moment ce poate fi produsă de piele prin expunerea la soare. În
multe țări, expunerea suficientă și prelungită la soare și
conținutul alimentelor poate fi de ajuns. Totuși, nu există
recomandări internaționale pentru cât de mult bronz este necesar
pentru a atinge nivelul adecvat de vitamina D în organism.
Dezavantajul expunerii intense la soare este că aceasta poate cauza
un risc crescut de cancer de piele, de unde și discuția continuă
între oamenii de știință referitoare la folosirea solarelor și
saloanelor de bronzat. Aceasta face ca suplimentele să fie o
alegere viabilă pentru menținerea nivelului optim al vitaminei
D3.
Vitamina D3 (Cholecalciferol) este forma vitaminei D rezultată din expunerea la lumina solară. Această formă este convertită în ficat în vitamina D 1,25 dihydroxy activă biologic.
Avertisment
Vă rugăm să consultați medicul dacă
luați anticoagulante, sunteți însărcinată, sau dați produsul unui
copil cu vârsta sub 1 an de zile.
Igrediente
Vitamina K2 – (menaquinone), ulei din
semințe de in (Linum usitatissimum), vitamina D3 (cholecalciferol),
gelatină (capsule), stabilizator (glicerină), colorant (oxizi și
hidroxizi de fier).
DOZA RECOMANDATĂ
Fapte nutriționale per doza zilnică
recomandată 1 capsulă
Vitamina K2 200 μg
Vitamina D3 10 μg 200%*
*Din valoarea de referință
RDI
În atenția dumneavoastră
• Suplimentele alimentare nu
trebuie folosite ca un substitut al unei diete variate.
• Depozitați în loc uscat la 15-25 °C
și evitați expunerea directă la soare. Nu lăsați la îndemâna
copiilor.
• Produs în conformitate cu
standardul GMP.
Cantitate: 30 capsule
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.