RARE STICLA SARTI COGNAC GRAN PREMIO, CL 63 GR 43 SIGILLO REGNO FASCI 1933
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
-RARE STICLA SARTI ( A ) COGNAC GRAN PREMIO, CL 63 GR 43 SIGILLO REGNO FASCI
bottles da colectie
istoria distileriei
Distileria Sarti a fost
fondată la Bologna în 1885. A crescut cu o mare avere, lăudându-se
cu lichioruri larg răspândite, precum coniacul „I tre valletti”. În
1931 compania a fost înregistrată ca „Luigi Sarti & Figli”. În 1943
fabrica, care se afla lângă gară (via Cairoli 11, Viale Masini 8),
a fost practic distrusă de bombardamente.
În 1947, fabrica fiind acum
reconstruită, distileria a reluat activitatea. De-a lungul anilor,
a folosit campanii publicitare care au rămas în istoria
comunicării: pentru „Biancosarti” Ubaldo Lay a fost o mărturie în
rolul locotenentului Sheridan și Telly Savalas în cele ale
legendarului locotenent Kojak.
În anii șaptezeci, compania
și mărcile sale au fost achiziționate de
Campari.
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale
îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze
a îmbătrânirii, coniacul absoarbe fenolii ligninei de pe doage,
care dau culoarea particulară a coniacului: în această fază se
folosesc butoaie noi, adică acele recipiente utilizate de trei ori
și timp de opt luni la rând.
Această fază, numită
extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează
între opt și doisprezece luni, coniacul este decantat în butoaie
mai vechi pentru faza de digestie, care durează între doi și cinci
ani.
Oxidarea taninelor conferă
fixarea culorii, în timp ce contactul cu lemnul îmbătrânit conferă
cognacului senzații senzoriale complexe: în ceea ce privește
culoarea, trebuie specificat faptul că introducerea caramelului
până la 0,5% cu singurul scop de a face culoarea lichidului mai
vie.
În a treia fază, are loc
oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face ca distilatul să fie
complex și interesant.
Această fază poate dura zeci
de ani, timp în care Cognacul continuă să îmbătrânească:
transformarea este întreruptă de fapt numai când are loc
îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În realitate, coniacul
devine astfel numai în timpul asamblării, atunci când se realizează
reducerea cu apă distilată care aduce conținutul de alcool între
38% și 42% din alcool în volum: trebuie amintit că rachiul conținut
în butoaie are un volum cuprins între 70% și
72%.
ingl.: Very Superior Old
Pale (Stravecchio superior galben-pai); coniac sau coniac de la 18
la 25 de ani îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior
Old Pale (partea superioară de culoare paie super extravechită);
coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani
îmbătrânit.
Salut, tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare